ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Analýza povinného očkovania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM| Predseda vlády SR Eduard Heger má k dispozícii analýzu možností zavedenia povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19, ktorú vypracovalo ministerstvo zdravotníctva v spolupráci s rezortom spravodlivosti.

„Záverom analýzy je, že povinné očkovanie ohrozených skupín je možné a vieme ho zaviesť. V prípade, ak sa objaví variant, ktorý by opäť dostával ľudí do nemocníc, tak vtedy bude nevyhnutné uvažovať o zavedení povinného očkovania ohrozených skupín,“ zdôraznil premiér.

Predseda vlády Eduard Heger pripomenul, že povinné očkovanie ohrozených skupín proti ochoreniu COVID-19 je legitímnym nástrojom štátu s cieľom ochrany verejného zdravia.

Povinné očkovanie sa dá zaviesť viacerými spôsobmi:
–          osobitným zákonom
–          novelizáciou Zákona o ochrane verejného zdravia
–          novelizáciou Vyhlášky MZ SR č. 585/2008
–          prostredníctvom novelizácie vyhlášky ÚVZ SR alebo RÚVZ
V analýze sa jasne uvádza, že vakcíny používané proti COVID-19 znižujú riziko nákazy, šírenia, hospitalizácií aj úmrtí na COVID-19, pomáhajú predchádzať vzniku nových mutácií, vzniku tzv. dlhého COVIDu a napomáhajú dosiahnutiu kolektívnej imunity.

Aktuálne vírus zmutoval a správa sa inak ako jeho predchádzajúce varianty. Omikron je na Slovensku dominantný, šíri sa rýchlejšie. U nezaočkovaných predstavuje o 25 % nižšie riziko hospitalizácie a u zaočkovaných ešte výraznejšie nižšie.

Pri rozhodovaní o zavedení povinného očkovania ohrozených skupín proti ochoreniu COVID-19 je potrebné poznať ďalší vývoj mutácií a ich rizikovosť. Ak sa objaví variant spôsobujúci vysokú mieru hospitalizácií, povinné očkovanie ohrozených skupín bude nevyhnutné zaviesť.

Celé znenie analýzy nájdete tu: https://www.vlada.gov.sk/share/analyza_povinne_ockovanie.pdf

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tá analýza pochádza od tých študovaných odborníkov, ktorí analyzovali aj právnu úpravu týkajúcu sa štátnej karantény?😁🙈

  2. Už aj tak v dosť vybičovanej dobe, dávať takéto stanovisko, je akoby si pílil pod sebou konár alebo ponúkal šancu opozícii.

  3. Vzhľadom k tomu, že existujú predpoklady prechodu z pandemickej fázy vírusu do endemickej, akékoľvek analýzy z hľadiska zdravotného aj právneho sú zbytočné a zjavne niekto zaspal dobu. Znovu sa ukazuje ako sú v boji s COVIDom pozadu. Kým sa rozkývu a niečo schvália už je to neaktuálne. Toto je fakt banda trapákov a amatérov.

  4. Nikdy v živote nedovolím aby do môjho tela pichli akúsi gebuzinu proti mojej vôli ! Tu potečie krv. A vopred na to upozorňujem.

  5. Youtube..Freedom Convoy 2022 Canada..Konvoj kamionov sa valí cez Winnipeg a protestuje proti povinnemu ockovaniu..zdroj winnipeg.ctvnews.ca

  6. Pre daniela 12:59. Neviem kde si nabral pre mňa také meno. Ja sa volám Daniel a nie Pre daniela,ale asi si myslel mňa. Aký dôchodok máš na mysli ? ja nijaký nedostávam a v banke peniaze nedržím. Ešte to by mi chýbalo aby som mal peniaze uložené v židovskej banke…
    Prídu mi tú gebuzinu pichnúť osobne ? Za dverami mám nabrúsenú sekeru a minimálne jedného z tých zmrdov zoberiem so sebou na onen svet. Je mi úplne jedno čo sa potom so mnou stane.
    Či ma zabije „vakcína“ alebo ma zastrelí policajt vyjde na rovnako,že ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img