ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Podplácanie na STK-staniciach sa nevypláca. NAKA rozdala päť obvinení

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Národná kriminálna agentúra v spolupráci s oddelením štátneho dozoru a dohľadu Ministerstvo dopravy a výstavby SR vykonali súčinnostnú akciu nad stanicou technickej a emisnej kontroly na východnom Slovensku.

Výsledkom uvedenej spolupráce bolo zistenie korupčnej činnosti u piatich osôb, z ktorých jedna osoba (kontrolný technik) bola obvinená za prijímanie úplatku a štyri osoby za podplácanie.

Uvedená korupčná činnosť súvisela s vydávaním potvrdení o vykonaní technických a emisných kontrol vozidlám.

Korupcia na staniciach technických a emisných kontrol je žiaľ stále veľmi rozšírený jav a NAKA v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR bude aj naďalej intenzívne pracovať na jej odhaľovaní a trestaní.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. STK su uplne samostatnou kapitolou korupcie. Cim prisnejsie budu pravidla bezproblemoveho absolvovania STK, tym bude vytvoreny vacsi priestor pre korupciu.

    Je zle, ze prave Slovensko s jednymi z najnizsich prijmov obcanov, prijima tie najprisnejsie normy ako pri STK, tak v gastrobiznise, pri predaji zeleniny na trhu a vlastne vsade.

    Stat systematicky sposobuje predrazovanie podnikania enormnou byrokraciou, podnikatel v gastrobiznise je od otvorenia prevadzky bez sance konkurovat akejkolvek restauracii s tisicnasobe vyssim potencialom navstevnikov v Taliansku ci Spanielsku.

    Slovensko je mala krajina ziviaca mnozstvo uradnikov v statnej sfere, kde kazdy z nich chce dokazat svoju dolezitost a nenahraditelnost.

    Este aj kupovanie vysokoskolskych titulov hned v prvopociatkoch spustila potreba mat titul pre karierny postup v statnej sprave – nikoho nezaujimalo, ci ma uradnik /policajt/hasic a pod. vedomosti, zrucnosti, schopnosti ci moralny kredit na vyssiu funkciu, ale ci ma titul. Tabulky su tabulky…

    Slovensko je prerastene neuveritelnou korupciou a ludia sa s nou naucili zit. To je problem absencie moralky a ked sa tento problem prenesie do PZ, prokuratury a justicie, nasleduje rozvrat statu.

    A ten tu mame. Nutne potrebujeme zmeny. Snad to este vlada pochopi.

  2. p.majko 20:31,, 100 bodov,mozem len suhlasit,len do kedy, uz cakame na poriadnu zmenu vyse 30 rokov a zrejme este budeme dlho cakat,aspon take rakusko by sme uz mohli dobehnut,ale to je asi moj mokry sen.

  3. Dobehnúť rakúsko? Veď my ideme opačným smerom nie za nimi…si pozri len opatrenia voči COVID19 u nich a u nás a prístup ľudí k nim u nich a u nás. Najbližších 100 rokov sa budeme musieť riadne dovzdelávať, aby sme sa nevzdialili čechom na desiatky rokov.

  4. Pre anonym to ze cmudi moze mat za nadledok ze prave ide natu stk avypaluje vyfuk kedze dovtedy jazdil ako dochodca na spotrebu a vsetok sajrajt nechaval vo vyfuku hlavu si rob z biele dymu benzinaku 😂

    Pre ivana
    Vidim ze sa tomu prt rozumies alen chves skodit dolna streda je jedna zmala kdesu poctivi amusi to byt dobre inak neprejdes chodim tam odkedy je otvorena ked chces pisat staznosti prever si galantu a dunajsku luznu tam take vraky prechadzaju….. A vsetky stk na okoli otom vedia a zjednotena reakcia je ze musia mat niekoho velmi vysoko zasebu inak by boli davno zavrety ja osobne som do luznej chodil roky ale prestalo ma bavit 2hodiny cestovat nic som skoro nezarobil (ale co neurobis pre zakaznika) teraz to radsej opravim amam zaplatene 2x😉

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img