ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Za minulý rok sme mali 1404 nehôd. 368 nehôd skončilo útekom vodiča

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Celkový počet nehôd sa medziročne zvýšil v Trnavskom kraji o 177 nehôd. Z celkového počtu nahlásených nehôd, bolo 26 % s útekom vodiča z miesta nehody. Najviac „neznámych nehôd“ s útekom evidujeme v okrese Trnava – 87, v Galante – 60 a v Dunajskej Strede – 55. Oproti minulému roku sme zaznamenali negatívny trend najmä v D. Strede a v Galante, kde sa počet takýchto nehôd zvýšil o 21 nehôd v D. Strede a o 20 nehôd v okrese Galanta.

Vo väčšine prípadov nešlo o vážne nehody, ale skôr o škodové udalosti na odstavných plochách a parkoviskách pred nákupnými centrami, ktoré vedia účastníci medzi sebou vyriešiť do pár minút cez poisťovací formulár. V prípade, že sa vodiči nevedia ne mieste dohodnúť, kto udalosť zavinil, na pomoc si môžu zavolať, cez číslo 158, policajnú hliadku.

 

ÚTEK JE PRIŤAŽUJÚCA OKOLNOSŤ

 

Zo zákona je vodič povinný zotrvať na mieste nehody aj na mieste škodovej udalosti.  Ak sa stane nehoda alebo škodová udalosť bez účasti druhého vodiča, je vodič povinný to riešiť na mieste udalosti. Naozaj nestačí, aby vodič nechal za stieračom na seba kontakt a odišiel. V prípade, že vodič nevie dohľadať vodiča druhého vozidla, napr. pred obytným domom, na parkovisku, môže požiadať o pomoc opäť policajtov, ktorí osobu podľa evidenčného čísla na aute vylustrujú a skontaktujú .

 

VODIČOVI HROZÍ ODOBRATIE VODIČÁKU

 

Policajti sa vždy snažia dopátrať k vodičovi, ktorý bol účastníkom nehody. Za účelom jeho totožnenia sa preveria kamerové záznamy. Vodičovi, ktorý takúto nehodu zavinil, a navyše z miesta nehody ušiel, hrozí okrem pokuty za priestupok navyše aj zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Policajt vždy zadrží vodičovi vodičský preukaz a v zmysle zákona mu môže hroziť, že si za volant nesadne minimálne 12 a maximálne až 60 mesiacov. Vodičský preukaz navyše polícia vráti vodičovi až potom, čo znovu absolvuje odborné preskúšanie a pri dlhšom zákaze, nad 24 mesiacov musí vodič preukázať opäť okrem odbornej spôsobilosti, aj zdravotnú a psychickú spôsobilosť na vedenie vozidla.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Odobratie vodičského preukazu je len divadielko pre ľudí, je to len šaškárňa, lebo aj naďalej budú jazdiť aj bez VP, ako to vidíme z praxe. A to oni dobre vedia.

  2. Stačí sa postaviť pred hociktorý nákupák cca na pol hoďku a zaručene uvidíte 2 – 3 pi*usov, čo natrieskajú do zaparkovaného auta a zmiznú akoby sa nič nestalo..
    Stále platí, že čím viac elektroniky a „pomocníkov“ v aute, tým väčší kkt za volantom.
    Do mňa vrazila ženská, čo mala senzory aj cúvaciu kameru. A ešte sa divila, že čo sa také stalo..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img