ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Platí zákon pre každého rovnako, alebo znovu právo a spravodlivosť bude ťahať za kratší koniec ?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Dnes predpoludním krátko pred 11.00 hod. občania zaregistrovali hustý dym vychádzajúci z objektu na Cukrovarskej ulici. V tomto objekte obývanom najmä rómskymi spoluobčanmi bol založený oheň a horelo množstvo odpadkov.

Rozhorčení občania nás kontaktovali s poznámkou, či je toto normálne, nám sústavne zvyšované poplatky za odvoz odpadu, napriek tomu, že poctivo separujeme za účelom recyklácie recyklovateľných odpadov a tu je spaľované všetko a v takto veľkom množstve“. Ponesú zodpovedné osoby za toto spaľovanie zodpovednosť, budú čeliť sankciám akoby čelil každý iný obyvateľ rodinného domu pri takomto porušovaní zákona o odpadoch? Alebo vec skončí štandardným – páchateľ neznámy a znovu tak bežný obyčajný obyvateľ rodinného domu, ale zároveň my všetci  a v konečnom dôsledku aj právo a spravodlivosť znovu budeme ťahať za kratší koniec?

Kedy konečne budeme na rovnakej úrovni bez akejkoľvek diskriminácie, kedy konečne bude zákon platiť pre každého rovnako?

O stanovisko k takémuto likvidovaniu odpadov požiadame vedenie mesta, zároveň so žiadosťou o vyjadrenie, ako postupovala polícia v tomto konkrétnom prípade.

 

Foto: čitateľ SOL

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mali podpáliť tam aj ich búdy a bol by pokoj. Ale či naozaj? Dostali by nové byty medzi riadnymi občanmi a ich bordel by museli znášať tam s nimi bývajúci ľudia, ktorí by ťahali za kratší koniec.

  2. Pozerajuc sa na VELKOOBJEMOVY kontajner umiestneny na dvore rozmyslam, kto zatiahne tie stovky Eur za jeho odvoz a uskladnenie tych niekolko ton sraciek, co su v nom.

    A spominam si na clanok, v ktorom sme pisali o stovkach potkanov vyskakujúcich po meste z auta, ktore obdobny kontajner vyvazalo na skladku v minulosti.

    Je tu dokumentacia, je tu oznam na MP (aj ked dodatocne) a na MsU.

    Co s tym urobi samosprava a zakon?

  3. Ukaž mi jedno mesto na Slovensku, kde sa dokázali s neprisposibivými vysporiadať. Len jedno, kde ich takýchto ako su tu donutili postaviť si vlastne domy za vlastne panieze na vlastných stavebných pozemkoch /bez pomoci štátu a dodatočneho kolaudovania starych búd na cudzích pozemkoch/, tiež platiť za energie, vodu, odpady atd atd. a normalne sa chovať bez ničenia a špinenia okolia, bez krádeží…. A potom keď ano dajme tip na mesto, aby sa tam išli naučiť, ako na nich..

  4. To je výhovorka???Nie som povinný nič ukazovať a Vám dokazovať!
    Že sa nevedia / nechcú/ vysporiadať s problémami tejto komunity a už dlhé roky sa im darí parazitovať na nás všetkých vidíme dlhodobo.
    Zo svojich dani platím kompetenych ktorí majú v naplní práce riešiť problémy, / nie zatvárať oči, preplácať náklady, mať dvojaký meter pri vymáhaní resp. pri plnení povinností.
    Nevidím dôvod prečo keď neplatia smeti, vodu, … samospráva zaplatí. Jaj zabudol som idu voľby…….
    To isté socialne byty v Seredi, pozemk Maly Háj!!!! Takto sa zverení majetok a financie nespravujú.
    PS: A nemajte strach v UK vedia aj pracovať, upratovat, platiť poplatky ,…Šúchajú nožičkami
    Len tu sa im všetko pardónuje a prepláca. Kvôli takým ako vy, výhovorkám…. ako sa to nedá ..
    Čo Vám vadí? Že ľudia poukázali na niečo čo im toleruje štát a samospráva?

  5. Je to zákonom chránený druh, nad ktorým drží ochrannú ruku nielen naše zákony, ale aj EÚ. A keď dostávajú také štedré dôchodky, prečo by sa unúvali niečo robiť? Na to máme ostatných ľudí. A to nie je len problém s odpadkami a potkanmi, ale boli problémy aj s vodou. A nakoniec okolo prechádzajú aj cudzí ľudia, tak majú peknú vizitku o nás.

  6. kedže majú odvoz zadarmo, urobili tentokrat nieco dobrého pre ludí, bojkotovali navysenie poplatkov za cenu znizeneho zvozu komunalneho odpadu od RD.

  7. Pre Súhlas 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍 veľmi dobre napísané

  8. pre Miloš Majko 20. januára 2022, 9:44
    Miloš a kto by s nimi spravil poriadok? V dnešnej dobe, keď mimovládky, ombudsmanka a liberáli nad nimi držia ochrannú ruku? Im stačí povedať slovo rasizmus a všetci sa idú posrať na čele s novinármi. Jediný, kto mal gule povedať naplno čo si o nich každý myslí, bol Kotleba s Mazurekom. A výsledok? Obaja verejní nepriatelia. Tak sa tu teraz nechytajme za hlavu, čo s nimi, keď im systém ide po ruke a EU sa ide posrať len aby sa im skákalo okolo rití.

  9. Vlado 21. januára 2022, 11:14 – slovo rasizmus zabera len tam, kde rasizmus skutocne je.

    Ja som sa VEREJNE postavil proti porusovaniu prav ako minority, tak majority.

    V IKEA ked sa predbehla arogantna rodinka a upozornil som ich, ze to sa v slusnej spolocnosti nerobi, to skusali krikom aky som rasista. Skoncili po niekolkych kludne ale dorazne povedanych vetach a odstali si rad.

    V Seredi na poste, ked sa predbiehali a davali to na hulvata… – problem je v tom, ze im ich arogantne spravanie ludia toleruju a dodavaju im tak sebadoveru a silu. A seba ponizuju.

    Necitim potrebu predbiehat sa, no odmietam pripustit predbiehanie mna len preto, lebo agresor je hlasne upistany, utocny, arogantny a vyhraza sa dokonca zabitim.

    Tak, ako pri vsetkom (tunelovani verejnych penazi, arogancii moci a pod.) aj v tomto pripade plati – co im dovolime, to budu robit. Nasledne sa to stane standardom a neskor aj spatny pohlad bude dovoom na ich agresiu.

    Neriesim, akej farby ma arogantny clovek kozu, ale podstatu veci a to bez narazok na jeho povod. Povod cloveka je nepodstatny. Podstatne je, aby bola odstranena negativna aj pozitivna diskriminacia na zaklade narodnosti ci etnickej prislusnosti.

    Pre kazdeho musi zakon a pravidla platit rovnako. Nic viac a nic menej.

  10. pre Miloš Majko 21. januára 2022, 11:26
    Mal by, lenže na Slovensku sme až príliš často svedkami, že je tu najokatejší dvojitý meter v Európe. Kým bude politika aká bude, nikto s nimi nespraví nič. Zážitok z pošty mám s nimi aj ja a nejeden. Ale totálne ma dorazilo, keď som tam zdrbal cigánku aby sa nepredbiehala, tak sa na mňa neosopila ani tak ona ako jedna mladá sliepka ne-rómka, že prečo jej nadávam, že som typický rasista. Bohužiaľ, vymleté liberálne mozgy ich stavajú do pozície moci a tým pádom sa tu ešte dlho s nimi nič nespraví. A čo s nimi spraví naše vedenie mesta? No to isté čo spravili aj v prípade 66000 dlhu za vodu. Veľké kulové.

  11. Ja by som navrhoval ak nebudú dodržiavať zákony tak ako ostatný prácou povinný odobrať im akékoľvek dávky a ak by ich chceli dostávať museli by ísť pracovať napr. aj verejnoprospešné práce

  12. Nemajú dôvod pracovať. Prečo aj, keď ich štát tak štedro odmeňuje. Čo dostanú ako podporu alebo dôchodok, toľko by nevyrobili. Hlúpy kto dáva, ešte hlúpejší kto neberie.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img