ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Tragická nehoda na obchvate Galanty. Auto zachytilo neosvetlenú chodkyňu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
KR PZ Trnava |MM|  Dnes, krátko po 17:00 h, prijala polícia oznámenie o dopravnej nehode na obchvate mesta Galanta.

Dve neosvetlené chodkyne mali vyjsť z poľnej cesty a prechádzať priamo cez frekventovanú cestu I. triedy. Jednej z nich sa podarilo prejsť na druhú stranu, no 78 ročná žena to už nestihla. Zachytilo ju prichádzajúce auto Ford Transit, ktorého 50 ročný vodič, na poslednú chvíľu, už nedokázal zrážke zabrániť. Žena utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Policajti podrobili vodiča dychovej skúške, s negatívnym výsledkom. Prítomnosť alkoholu v organizme ženy budú zisťovať pri pitve.

Polícia je stále na mieste a tragickú nehodu naďalej vyšetruje.

Opätovne upozorňujeme chodcov a cyklistov, aby si vážili svoje životy a zdravie, a nepodceňovali význam reflexných prvkov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Presne takéto situácie sa stávajú úplne všade aj v našej prekrásnej Seredi kde pouličné osvetlenie nedosvieti ani pozem… Ľudia čo chodia ráno do práce idú väčšinou poobliekaní v čiernom častokrát nevyužívajú chodníky ale trepú sa po ceste kde si ich vodič všimne v poslednú chvíľu nedajbože keď ide oproti auto a svieti druhému vodičovi do očí vtedy má minimálnu šancu si všimnúť nejakého chodca ktorý je odetý do čierneho ako by už bol pripravený na onen svet.

  2. Dano, presne..
    A čo retardovaní cyklisti ráno v Dolnej Strede?
    Obec šetrí na osvetlení a redarti na bicykli v čiernom, bez odraziek a stredom jazdného pruhu. Často aj v protismere..

  3. No veru, ráno idem autom o 5.20 od Lidla smerom na Trnavskú, oči na stopkách, cez križovatku pri AB-čku max. 40 km/h (ak ešte nejdú semafory), ďalej smer na železničný nadjazd maximálna sústredenosť, lebo chodci a cyklisti ako divá zver po ceste, neosvetlený, bez reflexných prvkov, za mostom až po pečivárne to isté. Keď vyjdem na diaľnicu, tak si vydýchnem.

  4. Nevieme podrobne okolnosti tohoto nešťastia.Ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať,keby sa vodiči a aj chodci čo len trosku správali zodpovednejšie,bolo by takýchto prípadov oveľa menej.

  5. Anonym.., v takýchto prípadoch je vodič už len rovnakou obeťou nešťastia a ten, kto si za to môže sám. Čo spravíš, keď ideš poctivo mimo obce (a že obchvat je mimo) 90 a cca 50 metrov pred sebou zvládaš debila na bežiaceho cez cestu?
    Platí to, čo pri strete s lesnou zverou.. Už len skočiť na brzdy a čakať čo bude.
    V takomto prípade by sa polícia ani nemala zaoberať vodičom, pokiaľ nenafúkal..

  6. Vodič,ja mám skúsenosti aj zo zahraničia,a roky som jazdil so všetkým možným,jedno Ti poviem,na Slovensku málokto dodržiava rýchlosť.!!!!To by si sa čudoval,keby v Nemecku zistili,že ide nepovolenom rýchlosťou,tak mu nepomôže ani svatena voda(samozrejme,že neviem akou rýchlosťou išiel vodič) Alebo,keď niekto zrazí na prechode,tak ma O šancí.A deti,tam je to úplne jedno,tam je vodič vždy vinovaty.

  7. Anonym, ja mám zjadnení kus Nemecka a neviem o tom, že by tam boli všetci svätý.. 😉
    Okrem toho povolená mimo obce je 100 KMH, za čo u nás už buzerujú, kým v DE tolerujú 110..
    A v cca 100 KMH ak ti v tme vybehne debil na cestu, nemá šancu ani vodič, ani chodec.

  8. Preskúma sa miera zavinenie jednotlivých účastníkov nehody. Takže je teoreticky možné, že vodič z toho vyviazne. Akurát mu zostane trauma.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img