ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Ľudia rozhodli o podpore seredských projektov z participatívneho rozpočtu Trnavského kraja

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Od 20. decembra 2021 do 9. januára 2022 mali obyvatelia možnosť hlasovať o podpore rôznych projektov z participatívneho rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja. V online hlasovaní ľudia rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Celkovo bolo odovzdaných 35 734 hlasov. Hlasovanie verejnosti malo 50-percentnú váhu pri rozhodovaní, druhú časť tvorili hlasy členov deliberatívnych fór, uvádza Trnavská župa. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku. Časť z týchto financií získajú aj nasledujúce občianske združenia a organizácie zo Serede a okolia:

Slovenský rybársky zväz Mestská organizácia Sereď

Názov projektu: Čistá príroda – čisté brehy v okolí vôd II.

Slovenský rybársky zväz bude spolu s členmi pokračovať v úspešnom projekte čistá príroda – čisté brehy v okolí vôd z roku 2021 a aktívne sa zapojí do likvidácie čiernych skládok, zberu odpadu z brehov rybárskych revírov ako aj vyčistenie prírody od odpadu.

Slovenský skauting, 82. zbor Polaris Sereď

Názov projektu: Oddychová zóna nábrežie Garbiarska – zlepšenie dostupnosti lokality

Zo zabudnutej, zarastenej a nebezpečnej časti mesta, plnej navážok odpadu, sa skautom zo Serede, aj vďaka predchádzajúcemu grantu TTSK a spolupráci s občianskym združením Vodný Hrad Sereď, darí postupne vytvárať zónu, ktorá láka na svoje scenérie. Postupne sa podarilo vypíliť náletové dreviny , presvetliť priestor, vytrhať korene, zhrnúť, preosiať a spätne rozhrnúť zeminu. Vyviezť viac než 5 kontajnerov vyseparovaného odpadu, vybudovať ohnisko, bylinkovú špirálu, drevené mólo, originálne ležadlá, štrkové chodníky, či náučný chodník o vážskych lodných mlynoch. Na jar skauti budú s prácami pokračovať, osadia lavičky a vyrobia altánok. Získané financie použijú napríklad na vybudovanie schodiska, ktoré umožní ľuďom prechádzajúcim sa po hrádzi, bezpečne zísť dolu, do budovanej oddychovej zóny, do priestoru medzi hrádzou a riekou Váh.

OZ Záhradkárov a ochrancov prírody v Dolnej Strede

Názov projektu: Ovocné zastávky na cyklotrase III.- solárna eko dobíjacia stanica

Financie by mali byť využité na osadenie solárnych eko dobíjacích staníc na cyklotrase- multifunkčné eko riešenie pre služby a mobilitu nielen pre cyklistov .

V rámci okresu bude podporený aj projekt pod názvom Lavička osobností Galanty, tretí ročník Dňa rodiny v Gáni a outdoorové ihrisko v Kajali.

zdroj: TTSK

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img