ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Antivaxeri na svoju propagandu zneužívajú klamstvo, deti aj športovcov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sledujúc diskusiu pod článkom „Srba Djokoviča deportovali z Austrálie“ sa zamýšľam, či je Slovensko vôbec schopné byť demokraciou a či ho medzi vyspelé krajiny strednej a západnej Európy nezaradila len jeho poloha.

Každý gramotný jedinec totiž má dostatok možností z relevantných informácií zistiť dôvody, prečo Austrália postupovala tak, ako postupovala a že nešlo o zámer ublížiť komukoľvek. Bežnému turistovi, vlastnému občanovi a ani Djokovičovi.

Práve športovec (jeho agent) mal v žiadosti o vstup do krajiny uviesť lži, nedodržal  opatrenia povinné aj pre domácich hlavne  potom, ako už vedel, že bol pozitívny, vedome ohrozil na zdraví a na živote iné osoby. To je neospravedlniteľné, nech sa jedná o kohokoľvek !

Je potrebné uvedomiť si, že opatrenia na Slovensku voči Austrálii sú len mimoriadne „slabým a zriedeným čajíčkom.“  Austrália je v kontrolovaní vstupu na ostrov čo do osôb, tak aj dovážaného tovaru, jedla, ovocia, mäsa, mäsitých výrobkov a zvierat mimoriadne prísna aj bez opatrení voči šíreniu vírusu počas pandémie.

Bežný človek rozčuľujúci sa pre poplatok za psa v chorvátskom apartmáne  ani len netuší, čo by ho čakalo, keby svojho štvornohého miláčika chcel zobrať na dovolenku  do Austrálie…

Čiastočne to platí aj pre vstup do USA.

Jednoducho známy športovec si myslel, že to dá „na hulváta“ tak, ako by to dal u nás, či inde, kde nechápu, ako dôležitá je rovnosť pred zákonmi a nastavenými pravidlami pre všetkých a to bez výnimky. Nepamätáme sa už na oprávnenú kritiku v súvislosti s tisíckami výnimiek udelených v roku 2020 a na ignorovanie pravidiel napr. pri cestovaní člena vlády za rodinou do Veľkej Británie?

Diskutujúci pod spomenutým článkom – celý k prečítaniu tu: https://www.archiv2.seredonline.sk/2022/01/17/srba-djokovica-deportovali-z-australie/ mimo iné napísali množstvo invektív, osobných útokov a urážok bez brania ohľadu na samotný obsah článku. V ňom totiž nie je principiálne  spomínaný či odsudzovaný športovec (to by mali urobiť jeho fanúšikovia ak majú aspoň aké také kritické myslenie a zmysel pre právo a spravodlivosť), ale  je vyzdvihovaná práve rovnosť pred zákonmi a pravidlami.

„Konečne tu je štát, ktorý nerobí rozdiely v pravidlách tam, kde je práve rovnosť tak veľmi dôležitá.

Austrália si prešla mimoriadne prísnymi opatreniami proti pandémii Covid-19, čo sa významne dotklo nielen bežných občanov, ale aj firiem.“

Text v článku je rovnako zvýraznený, ako tu a jeho ignorovanie len potvrdzuje snahu niektorých diskutujúcich v prospech vlastnej propagandy a antivaxerského presvedčenia zneužiť každého a všetko.

Našťastie sú aj ľudia „čítajúci s porozumením“ obsahu písaného textu a so zmyslom pre základné atribúty demokracie a hodne rozbehnutých uletených jedincov skrotili nie urážkami a útokmi, ale argumentami.

Pre ilustráciu aspoň niekoľko z nich:

Fanúšik 17. januára 2022, 13:49  Austrália, nie je Balkán, je to krajina bývalých trestancov. Vie, čo je to zákon a ten platí pre všetkých rovnako, či sa to niekomu páči alebo nie. Je to krajina vyspelá nie len ekonomicky, ale aj kultúrne, spoločensky a politicky.
Za takéto politické škandály aké vidíme u nás by dávno všetci sedeli v base!
Kto tam má rodinu vie, aké náročné bolo obdobie od vypuknutia covidu. Pravidlá tam mali až neuveriteľné prísne a museli ich dodržiavať bez rozdielu všetci.
Tak prečo nie Djokovič .
Čo on je nadčlovek?

Pre pre doplnenie 17. januára 2022, 15:50   Pre doplnenie.
Keby si pozorne čítal svetove noviny vedel by si na základe akého kalmstva dostal Djokovič výnimku.
A prečo mu potom víza zrušili.
Súhlasím plne s ich postupom.
Pravidlá platia pre všetkých.
Len preto že je svetová 1 musí byť výnimka. ? Rodičia tam žijúcich detí sa tam nevedia dostať kým sa plne nezaočkujú. Tak prečo by mal Djokovič? Len za to ,že hrá tenis je niečo viac ?
Každá krajina má svoje pravidlá. Kto sme my ,aby sme Austrálii porúčali čo má robiť?

Ratafak plachta 17. januára 2022, 16:42  je evidentné pre niektorých ťažké stráviť to, že sú krajiny kde sa zákony a opatrenia dodržujú….rád by som Djokoviča videl na kurte ale Austrália si stanovila striktné pravidlá a na naše prekvapenie evidentne platia pre všetkých…výsledkom tých opatrení je že ich umrelo v prepočte 31x menej než nás….v naších číslach to znamená že by nás neumrelo 17 300 ale necelých 600,….može sa nám zdať že niektoré jednotlivé opatrenia nedávajú zmysel, ale ako systém im to funguje dobre…

Fanúšik 17. januára 2022, 17:41   😆” V Austrálii to tak určite nie je, “anonym, to by si sa čudoval. V Austrálii je to presne tak isto .Chces ísť k lekárovi, zavolas mu a buď ťa objedná na vysetrenie, alebo ti predpíše lieky online. Keď sa ti stav zhorší, pošlú sanitku.
A hlavne, ľudia tam ani zďaleka toľko nechodia po lekároch ako tu . Veľa vecí tam funguje online😆

Anonym 17. januára 2022, 18:13  V Austrálii sú skoro všetci zaočkovaní, tam im ani paralen nie je treba, keď dostanú covid, prejde ich to ako malý soplík. Na rozdiel od zaostalej lúzy na Slovensku.

Ratafak plachta 17. januára 2022, 19:53  anonym 17. januára 2022, 17:27…prečo si sa prestal podpisovať?..aha takže za tie nízke čísla úmrtí v Austrálii určite nemôže striktný systém opatrení, ktoré sa aj dodržujú a zároveň vysoká miera zaockovanosti…to sa proste nehodí, to by sme museli uznat že opatrenia a očkovanie fungujú a to sa nam nechce, takže radšej vymyslíme že austrálski lekári majú asi nejaký prevratny spôsob liečby covidu s ktorým sa zabudli podeliť…tak daj, v čom je ten úspech austrálskych lekárov, aký na to majú liek? Ako tam teda liečia ten covid?

Ratafak plachta 17. januára 2022, 20:50   Aaa, je to tu..došli argumenty a nastupujú urážky…o liečení covidu v austrálii nás informoval obyvateľ, ja sa pýtam ako konkrétne to robia…vždy sa podpisujem Ratafak plachta, no sú tu prispievatelia čo sem popísali a nazdielali také kraviny že už sa hanbia aj podpísať prezývkou….Ps: ty si ten anonym si čo v minulej diskusii myslel že u nás v poslednej vlne neumreli tisíce ľudí? Pôjdeš vysvetlít pozostalým že covid je už cista politická záležitosť?

onanym 18. januára 2022, 8:08   Hadate sa tu ako udereni… Pritom je jasne, ze nejaka krajina ma svoje pravidla. Niekto tie pravidla chcel obabrat a tak ho vyhodili. Takisto si nebudete do bytu pustat niekoho, koho nechcete. Zbytocny bol cirkus okolo toho. Mali ho hnat hned a bol by pokoj.

onanym 18. januára 2022, 8:11  anonym 17. januára 2022, 22:09
no to je taky koment, ze sa nedivim, ze v Seredi prekvita predaj drog. TO myslis ako vazne? Takym ako ty, by mali odpojit internet, lebo kvakat tu o nejakej konspiracii moze naozaj clovek, ktory to ma v hlave totalne pomylene a zo vsetkych tych hoaxov si spravil tzv. vlastny nazor. Mne vykapala pred vianocami na tuto marhu cast rodiny, tak tu prestan trepat nezmysly…

Na záver príspevok stabilného diskutujúceho v diskusiách používajúceho fakty a nie neoverené nezmysly:

Ratafak plachta 18. januára 2022, 8:39   boha, tak na začiatku podla vás ten vírus ani neexistoval, potom ste zistili že asi hej tak bol za tým Rockefeller, potom Matovič, potom Gates, potom zase Soros a teraz po novom Klaus Schwab…raz je testovanie nebezpečené lebo na vatičke nám dávajú samotný vírus, potom sú na nom zase nanoboti ktorý sú ovládaný cez 5G a teraz by ste zase najradšej testovali všetkých – aj očkovaných….keby ste si vy konšpirátori aspoň uvedomovali že každé 3 mesiace tu píšete a zdielate iné s.ačky…

Poznámka autora na záver: Nie, nie sú noviny ovládané vládou, židojaštermi, Sorosom, ani žiadnymi temnými silami. Vychádzajúc z idei novín pri ich zakladaní, diskusiu umožňujeme každému slušnému človeku, ktorý si ctí právo a demokraciu a rešpektuje jedno z jej základných pravidiel – sloboda jedného končí tam, kde začína sloboda iného.

Je fakt, že opatrenia v súvislosti s Covid-19 a vakcinácia úplne zmenili a polarizovali spoločnosť. Problémy s rozdielnosťou názorov nie sú len medzi diskutujúcimi, ale aj medzi kolegami v zamestnaniach, na úradoch, v kaviarňach a dokonca aj v rodinách. Hlavne antivaxerská dnes už komunita sa vážne radikalizuje a dnes ľudí názorovo odtrhnutých od stredoveku a zaočkovaných  v súlade so sto ročným vedeckým výskumom a poznaním,  je schopná osočovať, dokonca fyzicky napádať a obviňovať z rozširovania vírusu medzi nezaočkovaných.

Nie som odborníkom na medicínu, imunológiu či biológiu a práve preto rešpektujem vedcov a odborníkov a k očkovaniu som nepotreboval ani presviedčanie obvodného lekára, ani povdzbudzovanie blízkeho okolia a dokonca ani lotériu či finančné odmeňovanie z verejných finančných zdrojov.

Nie som nikým kúpený a ani zaplatený. Nie, nedávam do seba chemikálie rád, preto nepijem alkohol, nefajčím a odmietam drogy principiálne a po celý život – neteší ma vakcinácia, no akceptujem ju ako nevyhnutnosť  a stále tvrdím, že pri takto nastavenom systéme, v potlačení šírenia vírusu a jeho mutácií úspešní nebudeme a skôr či neskôr bude musieť byť očkovanie povinné minimálne pre väčšinu občanov.

Nie, nevyžadujem takýto stav, len vychádzam z histórie a nesnažím sa zakrývať si oči pred tým, čo nám v minulosti umožnilo prežiť epidémie, pandémie a vykynožiť všetky choroby, ktoré dovtedy mrzačili a likvidovali obyvateľom planéty.

Je tu zvláštna doba, kedy máme informácií dostatok. No nastáva problém s ich vnímaním a vyhodnotením, ktoré z nich sú pravdivé a ktoré slúžia ako propaganda pre politikov, či síce neschopných no príliš ambicióznych jedincov túžiacich byť obdivovanými verejnosťou.

A znovu – bude horšie…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Jeden z diskutujúcich pod iným článkom prestal oponovať nakoľko jeho odpovede boli nekonzistetne.
    A to mu oponoval zaočkovany .
    Stav na Slovensku je horší nielen kvôli vakcinacii, ale aj úrovni všeobecných lekárov a chaotické krízového riadenia. Taký je môj názor a nezameňujte ho za pravdu… tú nepoznám…

  2. Anonym 19. januára 2022, 0:05 – on oponuje dalej. Len uz je z neho „hrdina vsetkych hrdinov“, ktory sa hanbi nielen za svoje meno pod ktorym nikdy nediskutoval, aje aj za nic.

  3. Ľudia,ktorí sú si vo všetkom isti,ktorí nikdy nepochybujú( podľa svojho presvedčenia), a ktorí nikdy nepriznajú chybu alebo nereflektujú na kritiku,sú nebezpeční hlupáci skodiaci viacej spoločnosti,ako čokoľvek iné.Vyberte si,komu môj príspevok patrí.

  4. uz skusal dat neanonymnu diskusiu,diskutoval sam zo sebou,mesiac ani brnk,zrejme zacali klopat firmi ktore tu inzeruju a panko najmudrejsi to musel dat do starych kolaji,takze to bude potom.

  5. Miloš preco si toto zmazal?
    https:/
    Ved sa tu poukazuje na porusovanie zakonov. A to konkretne hovori ktore zakony sa tu porusuju. To ti nevadi? Ved na jednej strane sa tu stale domahas a upozornujes na dodrziavanie zakonov a na strane druhej to tu ignorujes a dokonca zmazes a cenzurujes taketo upornenia na nezakonnosti.

  6. anonym 21:04 to sa tu viaceri cudujeme,ale strana olano,volici olana su proste taki,zmagoreny z medii,vodca psych. pacient,procko dalsi pacient,nagy tyran a chrapunske hovado,do toho ta nestastna vaciina,uz im mozgy uplne odchadzaju.

  7. Preco odbacas a riesis politika. Dobre vies kam smerujem a presto vsetko robis zo seba to co robis. Takze este raz. Preco si to video zmazal a neriesis zákonnosť ktora tu je evidentne ignorovana a potlacana.

  8. Končí sen ze vakcina je nesmrtelnost 21. januára 2022, 23:15 – kto takyto sen snival, nevyrastol zo sveta rozpravok.

    V clanku je myslim ze pravda. Zaver je podstatny – citujem:

    „Bourla zo spoločnosti Pfizer minulý týždeň uviedol, že dve dávky jeho súčasnej vakcíny proti covidu ponúkajú proti omikronu „veľmi obmedzenú ochranu, ak vôbec nejakú“, zatiaľ čo tri dávky „ponúkajú primeranú ochranu pred hospitalizáciou a úmrtiami“. “

    Vzdy je potrebne citat v kontexte a brat do uvahy cely obsah clanku.

    Opakujem a zdoraznujem – netesim ma ockovanie a este cakam na 3 davku. No vzhladom na vedecke poznatky a skusenosti zozbierane za storocnicu, vykcinacia nam do znacnej miery umoznila prezit a vyhubit mnozstvo smrtelnych chorob.

    Tolko moj nazor.

  9. Aha takze uz je to zas inak. Najskor ma byt len jedna davka. Bohuzial. Potom druha ale tiez bohu zial. Teraz tretia ale tiez bohužiaľ nezabera. Notak neva dame štvrtú 😀😀😂 pripadne dalsiu. Milos skus taketo novorocne udaje.
    https:/

  10. Anonym 22. januára 2022, 8:58 – si vo svojej zadubenosti schopny citat ak uz nie clanok, tak aspon 5 poslednych prispevkov v diskusii? Vyhnes sa spamovaniu diskusie, svineniu mozgov ludi rovnakymi linkami a mozno – ak sa na Teba usmeje stastie – aj pochopis mnou napisany text pod rovnakym odkazom na clanok.

  11. Milos co tak sa opat vratit k starostovi soporne?. Pamatam si ho ako organizoval stretnutie v svojej obci s panom viskupicom s olano, ako ho obhajoval, ako suhlasil so vsetkym, len preto ze bojoval o teplu starostovsku stolicku. Vyuzil vsetko, aj tvoje mediu, len aby sa k tomu korytu dostal. A hop pozrime sa teraz kde je!!!. Ze okresny predseda Hlasu, na grcanie mi je z toho ako ludia su schopny pre svoje potreby prevratit ten povestny kabat, a pchat sa do zadnych partii tela tam kde to prave vyhovuje

  12. Milos sluboval si ze sa k nemu vratis, ale akosi rok presiel a nic. Aj teraz napises ze sa k nemu vratis a o rok sa ta to tu opytam? Ako je mozne ze psychicky naruseny clovek sa dostava do takych politickych funkcii? Vlcek bol hnus, ale toto je este vacsie svinstvo

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img