ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Vo veku 82 rokov nás opustil dlhoročný športový nadšenec Albert Kudela

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

S hlbokým zármutkom oznamujeme, že dňa 16.1.2022 nás opustil vo veku 82 rokov dlhoročný športový nadšenec – Albert Kudela.

Všestranný športovec, ktorý svoju športovú činnosť začal ako futbalista a basketbalista zároveň. Futbal hral za Sereď ako žiak, dorastenec i za mužstvo dospelých. Pod deravými košmi hájil farby mesta Sereď počas rozbehu basketbalu v Seredi.

Definitívne rozhodnutie pre jeho ďalšie pôsobenie v Seredi nastalo po návrate z vojny v roku 1965. Najmä z rodinných dôvodov vtedy uprednostnil basketbal. Už len ako tréner. Začal s mladšími dorastencami a v ďalšom roku so staršími dorastencami, s ktorými postúpil do dorasteneckej ligy. Po rozhodnutí vedenia TJ, že sa bude pokračovať v basketbale len v ženskej zložke – p. Kudela sa stal trénerom družstva žien. Po piatich rokoch pri ženách sa stal profesionálnym trénerom na ZŠ J. A. Komenského. V tejto funkcii profesionálneho trénera pôsobil 22 rokov až do roku 1996. V tých časoch sa hrávali majstrovstvá Slovenska len v kategórii žiačok. So svojimi družstvami sa umiestnili 3krát na 2. mieste a 2krát na mieste treťom. V rámci súťaží škôl postúpil so svojimi zverencami mnohokrát na Majstrovstvá Slovenska. Raz sa stali majstrami a jedenkrát obsadili 2. miesto na Slovensku. Zúčastnili sa aj Pionierskej olympiády v Prešove, kde spomedzi 6 najlepších družstiev z Československa obsadil vynikajúce 2. miesto.

V roku 1999 vykonával funkciu profesionálneho krajského trénera až do roku 2000, kedy odišiel do dôchodku. No naďalej nezaháľal. Ako funkcionár zastával rôzne funkcie od svojich devätnástich rokov. V basketbalovom oddiele TJ Slavoj bol dlhoročným členom a istý čas aj predsedom. Od roku 1974 bol aj členom Výkonného výboru Krajského basketbalového zväzu a hracej komisie. V Krajskom basketbalovom zväze bol aj predsedom. Vo výbore TJ Slavoj a neskôr v TJ Lokomotíve vykonával funkciu od roku 1966. Neskôr bol aj tajomníkom. V TJ pôsobil až do februára 2010. Potom opäť v roku 2013 sa vrátil k funkcionárskej práci už v AŠK Lokomotíva Sereď, ako zástupca ZRTV. V roku 2016 mu bolo udelené čestné občianstvo mesta Sereď.

Ďakujeme za všetku 50-ročnú prácu odvedenú pre naše deti, pre všetkých športovcov a pre šírenie dobrého mena mesta Sereď na Slovensku – ako aj v zahraničí.

Odpočívajte v pokoji!

 

 

zdroj: BK Lokomotíva Sereď Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Aj ja si na Alberta dobre pamätám,spolu s Jánom Kolným defackto položili základy pre dobré a kvalitny basket v Seredi.Uprimnu sústrasť pozostalým🌹

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img