ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

„Rozumiem, že veľa ľudí môže pomýliť, keď sa z tohto dokumentu vyberá ako z televízneho programu“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Sú dobré dôvody vzdať sa nedeľného obeda a ísť namiesto toho debatovať s predsedom Smeru: záujem Slovenska 🇸🇰, naša obrana a bezpečnosť takýmto dôvodom samozrejme sú.
Dnes o 5 minút 12 v RTVS a hodinová debata s R. Ficom, ktorému musím uznať vysoké schopnosti v kategórii účelové vykladanie textu dohody o obrannej spolupráci s USA 🇺🇸 a zavádzania.
Rozumiem, že veľa ľudí môže pomýliť, keď sa z tohto dokumentu vyberá ako z televízneho programu ➡️
zažltiť si a citovať výlučne a donekonečna to, čo vidieť chcem, a zatajovať to, čo rozptyľuje obavy a pochybnosti. Pokúsil som sa dnes robiť to druhé.
Sme jediná krajina východného krídla NATO, ktorá takúto zmluvu s USA zatiaľ nemá. Takže pokiaľ ňou vraj strácame suverenitu a odovzdávame územie a vzdušný priestor a čojaviemčo všetko (ako aj dnes opakoval môj oponent), potom týmto spôsobom “odovzdalo” svoju suverenitu už 2️⃣3️⃣ členských krajín #NATO, vrátane našich susedov Poľska a Maďarska. Nie je to pravda. Aktivity a využívanie častí priestorov dvoch letísk v Kuchyni a na Sliači podľa tejto zmluvy budú plne v koordinácii a po súhlase so slovenskými orgánmi a žiadna noha cudzieho vojaka nevstúpi na územie Slovenska bez súhlasu vlády alebo Národnej rady.
Chcem sa poďakovať mojím kolegom, členom vlády, a osobitne Eduard Heger – predseda vlády SR za pevnosť, ktorú v tomto čase prejavili. A ktorú musíme držať proti frontálnemu útoku politickej koalície Smer a extrému, ak chceme posilniť obranyschopnosť a bezpečnosť našej krajiny v neistom a rozháranom svete aj s ohľadom na bezprostredné okolie Slovenska 🇸🇰.
Pre všetkých, ktorých téma zaujíma, alebo majú pochybnosti, zajtra napoludnie budem odpovedať v Radio Expres na otázky Braňa Závodského.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Z televizního projevu Václava Havla z prosince 1989
    Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme.
    Ivan Kočok mal vtedy 25 rokov. Už zabudol, čo bolo odkazom „nežnej“ revolúcie?

  2. Ale aby som si Korčoka iba nezastával, pripomeniem jeho slová „….žiadna noha cudzieho vojaka nevstúpi na územie Slovenska bez súhlasu vlády alebo Národnej rady.“.

    Neviem koho chce týmto oblbnúť, vláda alebo NR SR dá súhlas a už máme na našom území toľko nôh, že aj Baťa by sa uživil. Aké jednoduché.

  3. Je to nechutná fraška,generálna prokuratúra a iné organizácie,ktoré sú na to zákonné určené mali zásadné pripomienky.Normalny postup by bol,že sa o nich aspoň bude diskutovať.Nie,Nad,velky učenec odkaze GP.ze on sa tomu nerozumie,všetci,ktorí čo len náznakom chcú ani nie tak tú zmluvu zrušiť,ale len sporné otázky inak riešiť,tak sú ruský agenti.Motivaciou túto zmluvu presadiť za každých okolností môže byť len jedina vec.Hadajte aká.Inak sa to nedá ani nijak chápať.A tu opäť vidíme ako sú médiá nadstavene.Dufam v skrytu že zbytok Európy vyrieši,aby nedošlo ku konfliktu Ukrajina Rusko.Preco nás vystavujú takémuto nebezpečenstvu je ozaj trestuhodné.

  4. Koho tým myslíš “iné organizácie, ktoré sú na to zákonné určené”? Teda okrem toho GP, ktorému už z ruskej riti netrčí ani malíček, lebo je tam celý. Nadstavená je tak akurát tvoja tupá hlava.

  5. GP je jeden zo subjektov pripomienkového konania. Jeho pripomienky sú legitímne, dokonca v prípade závažných pripomienok je potrebné ich odstrániť, najčastejšie sa to deje vyrokovaním. Konečné slovo má však gestor zmluvy, ktorý by však mal postupovať v zmysle zákona tak, aby nebola pochybnosť o odstránení pripomienok. Druhá vec však je, že GP ako subjekt pripomienkového konania by sa mal vyjadrovať výlučne k zmluve po svojej línii, nie riešiť politickú otázku. Tak to však vyzerá, keď si dvaja kohúti merajú kto má väčší… väčšie ego.

  6. Krajina, ktorá má na konte najviac vojnových zločinov, bez rezolúcie OSN napáda suverénne krajiny, obsadzuje ich, drancuje, sleduje a odpočúva vlastných spojencov, má byť záruka bezpečnosti? Si robíte pi.u? To môže byť rovno Sev. Kórea garantom v dodržiavaní ľudských práv. Celé NATO nám je na 2 veci. Čert bol dlžen doň vstúpiť.

  7. Len aby nás nezatiahli do „pomoci“ Ukrajine, sktorom nie sme v žiadnom vojenskom zväzku ani nemáme s nimi žiadnu zmluvu. Pretože Bidenko sľúbil Ukrajine pomoc v prípade potreby.

  8. A urad jadroveho dozoru SR nie je opravneny dat pripomienku? Ani sa tym nezaoberali…. Ci to je tiez rusky agent? Vyzera to tak, ze v blizkej buducnosti SR opat ochutna trpku prichut politiky USA…

  9. To čo tliape Korčok sú len klamstvá, akonáhle sa to podpíše, americká armáda si tu bude robiť čo chce a nikto im v tom už nezabráni. Aj ked príde nejaká nová vláda, nebude mať už šancu ich odtiaľto dostať preč. Američania totiž rešpektujú len tie dohody, ktoré sú im výhodné. Jasné príklady sú napr. Guantanámo na Kube, alebo aj Irak . A v tomto štáte už neviem koľko rokov sa nevieme zbaviť ani jedného škaredého plotu akolo ich ambasady, tak nech mi niekto povie, ako sa potom zbavíme , ako sa ybavíme ich armády

  10. Pre Američana je Slovensko hovno, ten plot okolo ambasády to dokazuje. Protiruské sankcie nás budú draho stát, len čo spálime zásobu plynu. Skape celá ekonomika. Poďakujeme sa špinavcom z USA.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img