ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Upresnenie nových opatrení platných od 19. januára 2022

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM|  Od 19. januára budú na Slovensku s obmedzeniami otvorené všetky školy, prevádzky, služby.

Tieto celonárodné opatrenia budú platné najviac štyri týždne po dosiahnutí vrcholu vlny variantu Omikron.

Budú platiť tieto 4 režimy: základ, OTP, OP a OP+. V režime OP sa bude uznávať prekonanie ochorenia Covid-19 len po dobu 90 dní od pozitívneho výsledku PCR testu (doteraz to bolo 180 dní).

REŽIM ZÁKLAD:
Všetky osoby bez ohľadu na ich prípadné očkovanie, prekonanie choroby či výsledok testovania

REŽIM OTP
Osoby, ktoré sú
•kompletne očkované, •testované (od odberu PCR 72 hodín, Ag 48 hodín),
•alebo ochorenie COVID -19 prekonali za ostatných 90 dní

REŽIM OP
• Kompletne zaočkované osoby po dobu 9 mesiacov od ukončenia základnej očkovacej schémy, resp. od ostatnej „booster“ dávky
• Osoby po prekonaní COVID-19 + jedna dávka vakcíny
• Osoby po prekonaní COVID-19 potvrdeného RT-PCR nie staršom ako 90 dní
• Deti mladšie ako 12 rokov a dva mesiace
• Dočasne, alebo trvalo kontraindikované osoby na základe jednotného formuláru s platným testom

REŽIM OP+
Spĺňajú definíciu OP a zároveň sú
• Testované (od odberu PCR 72 hodín, Ag 48 hodín)
• alebo dostali booster dávku • prípadne majú kompletné očkovanie + prekonanie ochorenia COVID -19 nie staršie ako 180 dní
•Deti 2-12 rokov a dva mesiac s testom
•Deti 12 rokov a dva mesiace – 18 rokov a dva mesiace kompletne zaočkované s testom

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Choďte už do riti aj s opatreniami!Mikas už dávno nemal byť vo funkcii za nezákonné zatváranie ľudí do štátnej karantény!Ľudia, kľudne môžete podávať trestné oznámenie a pýtať odškodné.

  2. Firmy sa predbiehajú kto viac predá, príde im vhod, že sa skracujú intervaly medzi dávkami, ale už sa aj niektoré kapacity vyjadrili, že 4 a viac dávok už nemá žiadny zmysel. Ale dravci ešte trhajú korisť, kým sa dá.

  3. mne pride že túto pandemicku bublinu majú už len v bratislave, lebo zvyšok slovenska na to už uplne jebe, a to je dobre.

  4. Ta pandemia je uz ako ten Kuly z Desmodu. Vsetci o nom vedia no nikoho uz nezaujima. Opatrenia by som uz zrusil kto sa chcel zaockovat ten uz je a s ostatnymi nepohneme. Ludia zomieraju aj na cestach aj na ine choroby takze to treba brat ako sucast zivota a ochrana je na kazdeho uvazeni. Navyse Slovensko je male a nema zmysel robit striktne opatrenia a prisne zakazy ked z kazdeho bodu Slovenska ste do hodiny-hodiny a pol v zahranici kde mozete ist na wellnes a do restauracie, tymto si sami sebe skodime.

  5. Zmrdi nacisto zlikviduju Sk. V Polsku ide Dph na 0% az 5% aby pomohli obyvatelom a podnikatelom. A tu budu zmrdi len ojebavat a bluznit o miliardách z EU.

  6. 7:41 v Polsku inflacia o cca 3% vyššia ako u nás, iba to zúfalo zachraňujú. Keď hovoríš A, tak povedz aj B. A ešte otázka, fakt si myslíš, že by potraviny zlacnili, keby sa im zrušila alebo znížila DPH? Si naivný.

  7. Anonym 9:08,mozno sme naivný,ale Poliaci aspoň bojujú proti tej inflácia,my u nás počúvame tých magorov,ale nerobí sa nič,naopak.

  8. pre Anonym 15. januára 2022, 9:08 poviem aj B od novembra stupla na sk inflacia na 5,6% a odteraz bude slovac nosit peniaze do Polska.

  9. … 19:24 na tvoje B iba toto: v Poľsku stúpla na skoro 9% … A práveže vďaka pandémii tá Slovač prestala nosiť peniaze na trhy do Poľska, si úplne mimo

  10. Anonym 19.36 úplne mimo si ty,práveže teraz začali slováci chodit ešte viac či do polska alebo madarska,lebo tam sú neni skoro žiadne opatrenia,píšem to z vlastnej skúsenosti,bol som pred vianocami v madarsku na trhoch,kde bolo omnoho viac počut slovenčinu,než madarčinu.

  11. Nemyslim si, ze znizenim DPH na potraviny, dojde k ich zlacneniu. Vyska v objeme DPH pravdepodobne skonci rozpustena medzi vyrobcu, dodavatela a predajcu.

    V trhovom mechanizme tazko takymito opatreniami dosiahne stat pokles, ci udrzanie cien.

    Stat by ale v takychto situaciach mal zasiahnut systemovo a to:

    – zakazat vyvoz tych produktov, ktorych cena u nas stupa pre ich nedostatok
    – zakazat vyvoz dreva
    – stat by mal vyrazne pomoct tym podnikatelom, ktorym trzby z dovodu korona opatreni preukazatelne klesli – sanacia casti miezd a casti najomneho je nedostatocnym opatrenim.

    Na druhej strane sa dozvedame, ze aj v takto vaznej situcii sa dari niektorym jedincom (dobre organizovanym skupinam) vytunelovat dokonca aj statnu podporu. Nikdy neuverim, ze 4 radove pracovnicky okresnej institucie dokazali uliat viac ako 10 milionov Eur na ucty zjavne podvodnych firiem.

    Ak by tomu tak bolo, tak je to este horsie, lebo tym padom by boli v ohrozeni aj stovky milionov.

    – politici by si mali odvyknut od vyjadreni ze „oni dotuju podnikatelov“. Nie, nie je tomu tak. Vsetku pomoc poskytuju NIE POLITICI, ale VSETCI OBCANIA – ide o verejne finencne zdroje a politici sa ich prerozdelovanim iba chvalia a snazia sa aj na tejto teme ziskat politicke body. A to je zle.

    – stat by mal VYRAZNE OBMEDZIT BYROKRACIU a pocet statnych zamestnancov. Ale okamzite a skutocne VYRAZNE !!

    – policia, prokuratura a justicia by mala OKAMZITE RIESIT VSETKY TUNELY, predrazene zakazky a nevyhodne zmluvy pre stat a to aj na ministerstvach.

    – ZIADNE HRUBE CIARY, tolerovanie tunelovania – dosledne dodrziavanie zasady PADNI KOMU PADNI. A to nielen tym, ktori boli pri moci, ale aj v pripade preslapov sucasnej garnitury.

    Jedine tak moze prist k obnoveniu dovery ludi v pravny stat, k ociste spolocnosti od gaunerov a mafianov v bielych golieroch.

    Obcan musi vidiet, ze VLADA ROBI VYZNAMNE ZMENY – a navratom moralky do spolocnosti musi zacat.

  12. Ale to nie su len potraviny ale hlavne pohonne latky a energie pre obyvatelstvo. Milos zaujimave ze si este nereagoval pod clankom tej zapredanej zmluvy s usa, ci si to uvedomujes v tej tvojej hlave co tu prezentujes voci osloboditelom namiesto vďaky ze zabezpecili ze vobec zijes a mozes tu trepat tu tvoju propagandu proti nim.

  13. anonym 15. januára 2022, 22:18 – vysvetli prosim podrobnejsie – citujem: “ Milos zaujimave ze si este nereagoval pod clankom tej zapredanej zmluvy s usa, ci si to uvedomujes v tej tvojej hlave co tu prezentujes voci osloboditelom namiesto vďaky ze zabezpecili ze vobec zijes a mozes tu trepat tu tvoju propagandu proti nim.“

    Dakujem

  14. Inflácia v Poľsku sa v decembri dostala na 8,6 %, najvyššie za viac než 20 rokov. Oproti novembru ceny vzrástli o 0,9 %, oznámil v rýchlom odhade poľský štatistický úrad.
    Výsledok prekonal odhady analytikov, ktorí počítali s miernejším rastom. V novembri dosiahla miera inflácie v Poľsku 7,8 % a medzimesačne sa ceny zvýšili o jedno percento. Ekonómovia na december počítali s rastom infláce na 8,3 % a s mesačným nárastom cien o 0,6 %, uviedla agentúra PAP.
    Inflácia v Poľsku je najvyššia zo všetkých krajín V4.
    Zdroj ČTK

  15. Miloš ved som to tam pod clankom kde si sa zahral na mrtveho chrobaka napisal dost jasne a pochopiteľne aj pre tvoju hlavu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img