ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Expozíciu venovanú Niklovej huti v Seredi (NHS) rozšíril Martin Keller

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sú e-maily, ktoré svojim obsahom skutočne potešia. Tu je jeden z nich:

Martin Keller

pi 7. 1. 18:00

Zdravim Vas.
Neviem ci to uz mate alebo nie, ani neviem ci to patri pod sortiment Vasho muzea ale skusim.
Darujem zadarmo. Neni to v tip-top stave ale myslim, ze to je celkom zachovale. Ma to uz svoj vek. Ak by ste mali zaujem tak odpiste mailom.

S pozdravom a prijemny zvysok dna.
Martin Keller 

– – –

Následne sme dohodli osobné stretnutie a tak dnes predpoludním v Múzeu totality skončili ďalšie vzácne exponáty.

Pán Keller si prezrel múzeum a do expozície venovanej bývalej Niklovej huti v Seredi  (NHS), daroval ocenenia spolu s ich venovaním konkrétnym osobám.

Do múzea priniesol aj originálnu tabuľku zo železničného rušňa a množstvo odznakov, ktoré je ale potrebné vytriediť.

Martin Keller sa o históriu zaujíma a pri peších potulkách mestom si všimol veľa zaujímavého, čo je ešte potrebné pre ďalšie generácie zdokumentovať.

Srdečná vďaka teda patrí  Martinovi Kellerovi zo Serede.

A tak Martinom Kellerom venované exponáty už sú na svojom mieste vo vitrínach, kde ich verím, že budú mať možnosť vidieť aj po ďalších desaťročiach…

– – –

Exponáty Múzea totality sú postupne  dokumentované fotograficky a spolu s popiskami publikované na online platforme, ktorú môžete navštíviť tu:

https://www.muzeumtotality.online/

Ďalšie informácie o totalitnej dobe a socialistickom Československu nájdete tu:

https://socializmus.sk/

Ak máte staré predmety z čias socializmu a máte záujem umiestniť ich v múzeu pre ich zachovanie pre ďalšie generácie, uvítame to a bez váhania sa ozvite e-mailom, alebo telefonicky na číslo: 0907 277 777.

Zachovajme kus histórie aj pre tých, ktorí tu budú pre nás. A ukážme im, aký bol reálny život v totalitnej dobe, kedy si jedna strana prisvojila moc a vládu nad ľuďmi aj za cenu ich streľby na hraniciach, ak sa systém rozhodli opustiť.

Nezabúdajme, sloboda stojí za to a za jej získanie veľa ľudí trpelo a mnohí dokonca položili život.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ja tu sledujem články o múzeu už od minulého roku.Teším sa že sa rozrastá.Včera na Markíze v Reflexe som pozerala nádhernú reportáž z toho múzea.Čítala som aj tú v Živote a mám to odložené.Určite sa tam pôjdem pozrieť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img