ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Vláda prijala nové opatrenia pre vlnu omikronu. Zavádza sa nový režim OP+

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Nové opatrenia by mali platiť pre celé Slovensko. Platné by mali byť od 19. januára  po prijatí vyhlášky hlavného hygienika.
Čo by sa malo meniť ?
  • zavádzať by sa mal nový režim OP+
  • otvárať by sa mali aj doteraz zatvorené prevádzky: bazény, plavárne, wellness centrá
  • testovanie zamestnancov, ktorí nie sú zaočkovaní, alebo nerekonali Covid by sa malo robiť 2x týždenne
  • obdobie kedy sa človek po prekonaní Covidu považuje za prekonavšieho by sa malo skrátiť zo 180 na 90 dní
  • obdobie kedy sa človek považuje za plne zaočkovaného by sa malo skrátiť na 9 mesiacov (od 1. februára )
  • prevádzky budú môcť mať otvorené len do 22.00 hod.
  • v taxíkoch by mal platiť režim OTP
  • zatiaľ by nemalo prísť ku skracovaniu počtu dní karantény

Čo je to režim OP + ?

Patriť by sem mali tí, ktorí:

  • majú tri dávky vakcíny alebo
  • majú plné očkovanie a prekonali covid pred nie viac ako 180 dňami, alebo
  • majú plné očkovanie a test, alebo
  • prekonali covid (max. 90 dní) a majú test
  • prekonali covid, majú jednu dávku vakcíny a test
  • deti od 2 rokov do 12 rokov a dvoch mesiacov s testom a
  • kompletne zaočkované deti vo veku od 12 rokov a dva mesiace do 18 rokov a dva mesiace s testom.

Bude sa vyžadovať 72-hodinový PCR test alebo 48-hodinový antigénový test.

OP+ bude vyžadovaný na vysokorizikových podujatiach, ako sú svadby, kary, oslavy, večierky či plesy, vo fitness a wellnesscentrách, v akvaparkoch, hoteloch, penziónoch.

Naďalej by mal ostať povinný respirátor v interiéri a exteriéri na hromadných podujatiach, ako aj v exteriéri pri vzdialenosti do 2 m od iných osôb.

Viac informácií s upresnením čo a odkedy bude platiť vám prinesieme po vydaní tlačovej správy Ministerstvom zdravotníctva SR.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. O OTP v taxi sa nič nehovorilo.Iba,že môžu sedieť 2 osoby vzadu.Mňa zaujíma,ako sa vyjadrí Ústavný súd k režimu OP v neesenciálnych obchodoch!Neočkovaný tam nemôže,ale predavačke stačí byť otestovaná raz za týždeň 🙈.

  2. Autority sa vyjadrili, ze je neudrzatelne sucasnou vakcinou preockovavat kazdych par mesiacov. V prvom rade z etickeho a v druhom z medicinskeho hladiska.
    Kym nebude univerzalna vakcina, tak preockovavanie sucasnou vakcinou nie je cesta.
    A ani vytvaranie specifickej vakciny PO vlne nie je cesta, takze si myslim, ze v jednom momente sa prizna, ze zakladne ockovanie, resp. posledne preockovanie staci, alebo sa od neho upusti uplne, lebo bude politicky nepresaditelne, ked nebude mat oporu v medicinskych datach.
    Ak nahodou vytvoria univerzalnu vakcinu, tam vidim eticky aj medicinsky priestor aj na povinne ockovanie. Ale tam este nie sme. Zatial.

  3. No vidiš a presne toto je to vaše konšpiračné zaostalé dezolátstvo, prekrúcať fakty, fabulovať, tárať. To čo pradie chamradin je lož, si prečítaj rozhodnutie sudu z toho dňa. Vôbec nehovori o nulitných vyhláškach a nezrušil ani rúška a opatrenia. Zo strany proruských medií je to úplne jalový výstrel, nikto si to ani nevšimol.

  4. Pravne cize odborne mu nesiahate ani po vajcia tak nerozumiem o co sa tu snažíte. Milos ako ziskala zapis do advokatskej ti nevadi? Ci nasledne po zistení mozneho podvodu staci len pozastavit a je to v poriadku. Takto sa robi moralna ocista.

  5. anonym 13. januára 2022, 0:39 – nie som pravnik a vo svojom prispevku som nepisal o prave.

    V prispevku som bol fakt strucny. Naozaj som sa snazil vo viere, ze jednu kratku vetu pochopi kazdy.

    Nie, nepochopi…

  6. Mohli by sa tu vyjadriť ľudia, ktorí prekonali Covid a boli očkovaní, aké mali reakcie na vakcínu a po ako dlhom období.

  7. Neviem ci najdu sebarereflexiu a odvahu sem napisat a priznat svoju hlupost ze sa nechali napalit. Poznam ich viacero co sa nakazili po dvojitom ockovani a priebeh mali podstatne horsi ako ja nezaockovany. A smelo to roznasali bez testovania. Lebo si nepripustali ze to maju zo zaciatku. Az ked im nastupila teplota dost vysoka a dalsie komplikácie tak pochopili co sa deje.

  8. Milos ja som pisal o odbornosti nie o tvojom nazore. Tvoj nazor je naozaj to posledne co ma v konecnom dosledku uz ani nezaujima

  9. Tak sa vyjadrujem – sme očkovaní, na Vianoce sme od rodiny schytali covid, zrejme hneď omikron. Príznaky sme začali mať 3 dni od nákazy, enorme rýchle to bolo a chorí sme boli 2 týždne. Mali sme silnú nádchu. Tí v rodine, čo neboli očkovaní, ležali so silnou chrípkou, slabosťou, nevládali. Sami uznali, že čo sme boli očkovaní, mali sme lepší priebeh.

  10. ale Ty urcite klames, lebo si… matelkova, probruselska alebo ina ouca, alebo ta platia farmafirmy, alebo soros, mozno iny jaster.
    ved dnes uz fsecija vedia, ze staci ivermectin, na hlavu alobalovu capicu a vobec kovid si vymysleli olajnovci.
    a tak. otevri si mysel.

  11. ja mám zase príbuzného,ktorý je 2 krát očkovaný,dostal covid a ležal 10 dní v nemocnici zo silnými horučkami a velmi tažko sa mu dýchalo.

  12. Alexandra 10:18.
    Celá ulička to v Šoporni dostala tesne pred vianocami. Hlavne že väčšina zhruba dva dni po prvom očkovaní. Nie je to divné ? Ja si myslím že ten vírus je priamo v tých vakcínach. Prečo majú tie isté vakcíny od toho istého výrobcu iné vrchnáky ? Červené,sivé…

  13. Anonym 10:50 – tak takéto konšpirácie nepodporujem :))) my sme to dostali od rodinného konšpirátora, ktorý sa bojí aj testovania :))) on to privliekol. My sme boli očkovaní od júna, otec od augusta (ten mal najlepší priebeh). A zvyšok sa nakazili antivaxeri, tak u nás to ozaj nebolo z vakcíny. Je to vírus, šíri sa rýchlo a choroba tiež nič moc. Len teda sme mali „našťastie“ len omikron, nie deltu, ktorá ide na pľúca, čo by u nás mohlo byť tragické, takto sme si to odležali.

  14. Moja 2× zaočkovaná kamarátka,2 týždne v nemocnici na kyslíku,9 infúzií denne,poškodené pľúca, únava, zadychávanie,slabosť,imunita v prdeli.Môj muž po očkovaní pásový opar,imunita tak isto v prdeli, ďalší opar na pere, kašle,sople,mňa ako nezaočkovanú nenakazil.Zaočkovaná ségra nakazila skoro celú rodinu.

  15. ľudia pri 90%(u astry myslím 65%) účinnosti vakcín, ktorá časom klesá sa naozaj mohlo stať že 2x zaočkovaný sused Fero mal ťažší priebeh..doležíté je že dalších 9 ludí sa ani nenakazilo alebo malo priebeh ľahky a pravdepodobne sa vám týmto nepochválili…..tú učinnosť vakcín na jednotlivcoch či pár členných domácnostiach neodmeráte – je to minimálna vzorka ludí…..preto sa to testuje na desattisícoch….ak chcete vidieť učinnosť vakcín tak si povnajte úmrtnosť u krajích ako napríklad Portugalsko, Dánsko, Rakúsko minulú zimu a teraz + k tomu pridajte aké mali vtedy opatrenia….výborne to je vidieť aj v susednom Česku…tento rok sú na polovičných číslach úmrtí oproti minulému roku kedy boli totálne zavretý a to povodný variant bol omnoho menej nákazlivý…tento rok mali otvorené bary reštaurácie do 23.00, ludia chodili do kín atd….my sme si zahltili nemocnice a museli do lockdownu, zavrieť podniky…

  16. Moja skusenost s covidom, neni som ockovana ani moj priatel, tyzden sme boli v 1. domacnosti s pozitivnym bez toho aby bol izolovany, tiez nebol zaockovany a nedostala som to ani ja ani moj priatel. Pozitivny co bol s nami mal len upchaty nos a trosku ho bolelo hrdlo. Narozdiel od mojho sefa, co ma uz 3 davky a aj tak dostal kovid a 8 dni bol KO (35 rocny). Po 3 davke ma problemy s videnim a busenie srdca. (Moze to suvisiet s ockovanim ale aj nemusi).

  17. Pre Ratafak plachta nechcem konšpirovať, ale môže to súvisieť aj s mutovanim covidu a jeho slabnutim.
    Na Slovensku je domnievam sa chyba v pristupe všeobecných lekárov, nakoľko začali liečiť cez telefón . Pani doktorka, ktorá liečila pozitívnych v ambulancii, nemala ani jedného zomretého.Z reportáže TA3.

  18. Anonym 13. januára 2022, 15:41…to by platilo pre všetky krajiny, no v krajinách s vyššou mierou zaočkovanosti úmrtnosť medziročne klesala zatial čo v krajinách s nízkou mierou zaočkovanosti naopak stúpala (typicky Rumunsko, Bulharsko..)..takže vírus neslabol, naopak pri Delte sa ukázala 2x vyššia pravdeodobnosť hospitálizácie – viz. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vedci-srovnali-dve-mutace-koronaviru-jak-casto-vedly-do-nemocnice-173373
    nie je velký rozdiel v prístupe všeobecných lekárov, cez telefon liečili asi všade…si predstav že každý deň ti napochodujú do čakární a ordinácií tisíce infekčných pacientov, ktorý sa tam musia aj nejak dostať (mhd, vlaky, autobusy..)…každý den schytá ten lekár takú šlehu vírusu že do 2 týždnov je vačšina PN a hlavne u nás kde je velké % starších lekárov..

  19. Ratafak plachta tie podľa teba tisíce sa museli dostaviť na PCR test a tiež to rozširovali a možno vesebecnych lekárov je viac ako testovacích miest PCR
    A spomeňme si na tie opakujúce sa antigenove testovania v obciach a mestách.

  20. Máme 2000 hospitalizácií, 200 pacientov na UPV a z toho 50 mrtvych denne. Po nábehu vlny omikron vás všetky tie sprosté teorie prejdú. PCR testy budú minulosť, na to môžete zabudnúť, z ambulancií všeobecných lekárov sa lieči aj telefonicky, ale iba príznaky, liek voči covidu na domáce použitie neexistuje. Ak si niekto vytvorí protilátky tým, že sa postupne stretne s covidom a je bez klinických priznakov vytvoria sa mi protilátky. Ak sa postupne často stretáva s malými dávkami covidu vytvorí sa mu viac protilátok. Ak sa zaočkovaný stretne z meganáložou covidu a príjme ju v naraz zalahne do posteli, ako očkovaný je však 10x menej a kratšie infekčný a ak je v spoločnej domácnosti s neočkovaným, ktorý získal čiastočnú imunitu postupnym stretom s covidom v malých dávkach, dostane ho znova ale nemusí mať klinické priznaky, to je úplne normálne. Chápem, že to nie je čím pochopiť a nie je to čím si ani zapamatať. Je to veľmi zložité, až moc zložité, až neprijateľne zložité. Dobrá správa je, že vláda ide prekopať vzdelávací systém v školách s cieľom viac používať mozog, to by mohlo o 30 rokov tejto krajine začať pomáhať.

  21. Ratafak zas tu obhajujes a trepes hluposti. V kazdej dalsej vlne bola mensia umrtnost hlavne preto lebo lekári zacali od zaciatku liečiť a nie len po telefone. Potichu predpisovali aj hodne ivermektin. Ale pametam si ako ste tu pisali aj s Dezolatom, Jarom a dalsi tie sprostosti ze tu budu tisice mrtvol a dokonca viac ako pri prvej vlne. Ze vas, teba a dalsich somarov co ste tu stale strasili obyvatelstvo, svedomie nefackuje.

  22. Anonym 13. januára 2022, 16:45…že ty si obyvateľ. Prečo sa už nepodpisuješ?…neviem či ide porovnávať odberove miesto s ambulanciou+čakáreň..naozaj by si pozitívnych posielal medzi ludi do čakárni a ambulancii?..máme nedostatok lekárov navyše často v dôchodkovom veku a teraz si predstav že každý z nich by denne ošetril 5-10 covid pacientov, to je celkom slušná infekčná nálož…kolko by myslíš trvalo kým by nam ta sieť všeobecných lekárov vydržala a neskolabovala? Koľko tých starších lekárov by nam zalahlo na lôžka a niektorí definitívne…koľko pacientov s inými diagnozami by sa obávalo prísť do ambulancie ak by vedeli že v čakárni a ambulancii ich čaká taká nálož vírusu?

  23. Ratafak plachta v tej ambulancii už podľa testu organizovali pozitívnych, žiadne kopenie , ale je pravda, že všeobecní lekári majú vysoký vekový priemer , ale potom nemôžeme všetko zdôvodniť len zaočkovanim. A nie som obyvateľ.

  24. Čo obhajujem a trepem? Videl si tie čísla? Nemali sme v tejto vlne tisíce mŕtvych? Videl si koľko bolo mŕtvych posledný október, november, december a koľko ich bolo za tieto mesiace v roku 2020? Prosím ťa najprv si to zistí predtým než niekoho nazves somarom čo by si mal vstúpiť do svedomia…naopak by ma zaujímalo koľko tých mŕtvych potrebujete vy dezoláti aby vám bolo dosť a prestali ste fabulovat….tisíce sú málo, desaťtisíc vám už budú stačiť?

  25. Ratafak plachta teraz si sa chytil sám na hruškách s výpočtom mŕtvych a mal si dodať , že nikde tak netestovali ako u nás, nikde sa tak chabo nestarali o imunitu občanov, keď napríklad v Indii každý pozitívny dostal balíček vitamínov, nikde neboli zavádzané opatrenia tak chaoticky ako u nás, ministri sa dohadovali ako kofy na trhu, minister zdravotníctva plakal, premiér plakal a zháňali Sputnik, atď

  26. A ešte dovetok
    Mám očkovanie v máji , čo po pol roku kleslo na 60 percent čo bolo v novembri , keď na upozornili na možnosť preočkovania , celý november herpes, v decembri manžel prechladnutý a teraz v januári sa dozviete, že očkovacie preukazy budú od 1.februara platiť len 9 mesiacov . Som v koncoch veriť očkovaniu. Radšej byť neočkovaný, chrániť sa a posilňovať imunitu vitamínmi …

  27. 13. januára 2022, 19:03 anonym podľa seba súdim teba. Alebo aký pán , taký krám. Aj predstavitelia vlády používajú pojem dezolati na občanov.

  28. O akých hruškách zase píšeš? Ty si ten co si pred chvilou myslel ze nemame tisice mrtvych? Dajte si aspoň jednoduchu prezývku nech je jasne komu z tych anonymov odpovedám… Testujeme skoro najmenej v EU, v Čr mali chaos taky, že vymenili 4 ministrov zdravotníctva, Sputnik zháňali aj maďari a v Indii sa tak starali o občanov že si vyslachtili vlastnú variantu vírusu, mŕtvych nestihali počítať a spalovat no úžasná starostlivosť , to ako sa ktorý štát stará o imunitu svojich občanov nemáš šancu odsledovat a hlavne to je úlohou každého jedného z nás sa o seba starat …samé omáčky…jediny jasný súvis je na prvý pohľad vidieť medzi % zaockovanym a počtom mŕtvych naprieč krajinami a aj keď si porovnaš nejaku krajinu minulú zimu kedy vakcínu nemali a dnes majú zaočkovanych cez 80% a to nielen v počte mŕtvych ale aj vtom že opatrenia majú oproti minulej zime ani nie polovičné…ale toto proste ignorujete a radšej budete písať o tom že v Indii rozdávajú vitamíny a že matovic nakúpil sputnik..

  29. 13. januára 2022, 19:03 to je z informácií z Izraela, zo zverejnených štúdií, požiadaviek aplikovať ďalšie dávky vakcíny po 4 až 6 mesiacoch.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img