ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

AKTUÁLNE: Na Trnavskej ulici malo dôjsť k pokusu o vlámanie do rodinného domu. Páchateľ sa mal pohybovať vo viacerých dvoroch – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Včera nás kontaktovali niektorí obyvatelia Trnavskej ulice so žiadosťou o upozornenie pred možným vykrádaním domov v tejto časti mesta. Noc predtým na Trnavskej ulici asi o 1.30 hod. malo dôjsť k vniknutiu neznámych osôb na súkromný pozemok a k rozbitiu dvoch sklenených výplní (okno a dvere) pravdepodobne s účelom vniknúť do nehnuteľnosti. Poškodení na miesto udalosti privolali aj políciu, ktorá prípad zadokumentovala a vyšetruje. (O bližšie informácie požiadame).

Kristián Sild zverejnil v statuse na FB tento text:

„Ahojte pozor Trnavská cesta Sereď v noci niekto chodi po dvore domov. Dnes v noci okolo pol 2 rano rozbili okna na dome mojej svokry. Davajte si pozor. Nie sme jediny co boli v noci na tejto ulici poskodeny“.

Neznáme podozrivé osoby mali byť videné aj na iných pozemkoch, resp. dvoroch na Trnavskej ulici a preto týmto vyzývame občanov, aby si podstatne viac všímali dianie okolo seba a to najmä v nočných hodinách (ale nielen vtedy) a pohyb podozrivých osôb radšej nahlásili na políciu.

Dnes v popoludňajších hodinách sme boli u poškodených osobne a títo nám rozbitie okien potvrdili a dali nám k dispozícii aj fotografie. Takže hrozba pre ostatných obyvateľov vyzerá byť reálna.

Dlhodobo upozorňujeme na zvýšený pohyb rôznych indivíduí spravidla závislých na drogách, ktoré si finančné prostriedky na zakúpenie dennej dávky získať musia a to aj za cenu nezákonného konania. Vlámanie sa do kôlne, garáže, alebo pivnici či v nočných hodinách dokonca rodinného domu za účelom krádeže a následným predajom ukradnutých veci, môže byť pomerne ľahkým prostriedkom na získanie finančnej hotovosti.

Ak by ste mali ďalšie informácie, ktoré by upresnili súčasný stav, prípadne popísanú predmetnú udalosť, ku ktorej došlo na Trnavskej ulici poskytnite polícii prípadne aj nám. Môžete tým pomôcť odvrátiť ďalšie krádeže vlámaním.

 

– – –

AKTUALIZOVANÉ07.01.2022 – vyjadrenie KR PZ Trnava k zásahu polície na Trnavskej ulici v Seredi:

Polícia v Seredi prijala oznámenie v jednom prípade. Tento skutok preverujeme s podozrením na priestupok proti majetku. Prípad je v štádiu objasňovania.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Stačí sa prejst od mosta sintavského..na dolnu stredu..a to stačí..fetoš za fetošom..nuž..zas sa to tam nejako rozbehlo…

  2. Pozor na to, že ak ublížite pristihnutému zlodejovi, bude vy trestaní a nie zlodej, za tzv. neprimeranú obranu. Takže, zlodeji majú na vrch, sú zákon chránení.

  3. zlodej 7. januára 2022, 10:26 – Vasa informacia je hodne zavadzajuca !!

    Skuste si nastudovat aspon zakladnu legislativu, alebo k prispevku zalozenom len na vlastnom pocite napiste – „myslim si, alebo mam dojem“.
    To len aby neboli sirene nezmysly.

  4. Presne tak „obdivujem drzosť a odvahu tích ľudí“ a jedného dňa prídu/natrafia na ten správny/nesprávny dom/byt kde bude majiteľ doma a bude mať legálne držanú zbraň a ten legislatívu pozná 🙂 😉 čiže nutná obrana v tomto prípade 😉

  5. Posun sa o par paragrafov vyssie. Na 26 v TZ. A nemusi to byt len leg. drzana. Noz, sekera od krbu, kutac, cokolvek co dokaze spravit obranu intenzivnejsou.

  6. Hej jasné ja som len narážal na strelnú zbraň v rámci držby na ZP. (ochrana osoby a majetku) keď sa tu začalo písať o streľbe a komentár že ak človek doma v obrane ublíži zlodejovi bude stíhaný a podobne… Čiže tu sa nedá robiť nič iné len súhlasiť stým čo napísal p. Majko. Treba si jednoducho naštuvodať zákony. Preto som len reagoval nato že držiteľ ZP. vie alebo by mal vedieť legislatívu.

  7. … 8. januára 2022, 10:57 – osoba so zbranou v legalnej drzbe by mala presne vediet, za akych okolnosti ju moze pouzit. Ochrana majetku a zivota – nutna obrana a krajna nudza – legalne pouzitie zbrane.

    A dokonca nie len vlastneho zivota.

    Odporucam knizocku §13 Nutna obrana. Autorom je Doc. Robert Fico. Mal zostat pri prave, ta knizka skutocne stoji za to, aj ked medzicasom uz bol TZ novelizovany a tak § uz nesedi.

    Tak ako napisal aj diskutujuci Anonym 8. januára 2022, 10:49 – utok pachatela v zaujme odvratenia ulmy na zivote moze byt odvrateny aj inou zbranou. Dokonca aj stelnou v nelegalnej drzbe. Samozrejme, ze osoba ktora by zbran pouzila, moze byt stihana pre TC nedovoleneho ozbrojovania, no ide o vyrazne nizsiu spolocensku nebezpecnost konania takejto osoby, kedze pouzitim zbrane odvratila utok nebezpecneho pachatela a napr. tym zachranila zivot sebe, alebo inemu.

    Skutocne, ide o problematiku, ktoru je potrebne mat aspon zhruba nastudovanu – drzitel ci nositel strelnej zbrane velmi podrobne.

    Osobne zastavam nazor, ze by malo byt umoznene maximalnemu poctu mentalne a legislativne schopnych ludi zbran drzat. Trestna cinnost a brutalita pachatelov narasta a policia nemoze byt vsade a stale.

  8. p. Majko viem a Ďakujem za odporučenie ale mám knihu. p Majoroša a p.Majorošovej na prípravu a získanie ZP. Novela bude účinná od 1.2.2022 a je tam toho vcelku dosť ideálne si treba vypoču5 podcast Legis Telum 🙂 To že by to držiteľ ZP. mal vedieť je samozrejmosť 🙂 poznámku som napísal z dôvodu že vieme všetci ako je to v praxi aj napr. s niektorými vodičmi každí má vodičák každý sa učil a spravil test a mal by ovládať pravidlá cest.premávky no vidíme že nie vždy je to tak.

  9. Ako môžeš monitorovať verejné priestranstvá? Máš povolenie, máš označené že monitoruješ verejné priestranstvá? Spĺňaš všetky podmienky čo sa týka ochr. os. údajov

  10. Gabo, nemusíš nič spĺňať? Si dobrý humorista. Na základe čoho snimas verejný priestor? Si myslíš, že ta k tomu oprávňuje len samotné označenie, že priestor je snímaný kamerami? Keď ti zaklopu na dvere z úradu na ochranu osobných údajov potom sa čuduj.

  11. Iné je ak kamerový systém zachytí pri čine alebo pri páchaní nezákonnej činnosti dotyčnú osobu, v tom prípade môže byť použitý ale inak nesmieš monitorovať verejné priestranstvá…

  12. System je prevadzkovany v sulade s platnou legislativou. Kamera moze zasahovat aj na verejne priestranstva. Poculi ste o obecnych/mestskych web kamerach alebo zivych panoramach? Otazka je, ci je mozne osobu na takom zazname stotoznit. Vtedy je na prevadzkovatelovi alebo zriadovatelovi, aby vhodne nastavil prekryvacie polygony. Ak by v mojom pripade bol zisteny nesulad, velmi ochotene zaplatim sankciu a zjednam napravu. Mozny prinos pri objasneni trestneho cinu a ochrana majetku mi je ovela prednejsia. Hlavne v tomto meste…

  13. Ti co tu vykrikujete ako by nemal snimat verejne priestranstva a pod,tak vam prajem aby vas vykradli alebo nieco podobne a potom budete chodit zobrat od susedov kamerove zaznamy a dufat“ze na nich nieco je“. Teoria je jedna vec a prax druha. Pre uspesnu identifikaciu pachatela je nutne zachytit ho z co najvacsich pozicii uhlov a podobne

  14. pre „demokratov“ 8. januára 2022, 18:34 – Vase vyjadrenie je znacne pomylene.

    To, ked niekto (napriklad aj ja) napise, ze monitorovanie verejneho priestranstva musi byt v sulade so zakonom neznamena, ze automaticky je PROTI KAMERAM !

    Clovek len skonstatuje, ze to nie je v sulade so zakonom.

    Otazka, ktora by mala nasledovat je – CI JE ZAKON V PORIADKU, kedze aj policia v mnohych pripadoch nevyhnutne potrebuje dokazy a ak nie su priami svedkovia, tak je potrebny napr. kamerovy zaznam.

    Ja to vidim tak, ze tu mame mnozstvo zakonov obmedzujucich nastolenie prava a spravodlivosti pre slusnych ludi.

    K slusnosti, moralke a pravu ale patri aj NEZNEUZIVANIE ZAZNAMOV a z nich ziskanych informacii – maju sluzit VYLUCNE K TRESTNEMU KONANIU a k odhaleni nezakonneho konania konkretnych osob.

    Toto musi platit pre kazdeho a aj pre MESTSKU POLICIU a nimi ziskane zaznamy z monitorovanych priestranstiev. Akekolvek ZNEUZITIE ZAZNAMOV a z nich ziskanych INFORMACII musi byt tvrdo TRESTANE !!

    Takze povedane inak – ak niekto zhodnoti, ze nieco nie je v sulade so zakonom neznamena, ze schvaluje stav a ze nie je za zmenu zakona.

  15. pre pána Majka:veľmi dobre ste to napísal.Jasne to musí byť už každému.Ako to je so sledovaním súkromných pozemkov tými kamerami meskáčov?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img