ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Tabuľky s evidenčným číslom vozidla bude ministerstvo vnútra nakupovať oveľa lacnejšie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Namiesto sumy 7,17 eura za kus bez DPH zaplatí za jednu 3,95 eura, čo predstavuje 45-percentnú úsporu. Novým dodávateľom bude česká spoločnosť SPM –  Security Paper Mill a. s., s ktorou ministerstvo podpísalo rámcovú dohodu  koncom decembra.

V stredu 5. januára 2022  o tom informovali minister vnútra Roman Mikulec  a štátny tajomník MV SR Ján Lazar. Naznačili, že v budúcnosti by si tabuľky mohol štát zabezpečovať sám.

 „Verejné obstarávanie sme vyhlásili už v novembri 2020, bohužiaľ, sme ho boli schopní uzavrieť až na sklonku roka 2021. Dochádzalo k mnohým obštrukciám tretích strán. Na úrad pre verejné obstarávanie boli podané štyri podnety a pri každom vydal úrad uznesenie, ktorým verejné obstarávanie pozastavil. Na základe týchto obštrukcií muselo ministerstvo predlžovať lehotu na predloženie ponúk neuveriteľných 17-krát,“ priblížil proces obstarávania minister Roman Mikulec.

Uzatvorením novej rámcovej zmluvy sa podľa Romana Mikulca ukončil 20-ročný monopol doterajšieho dodávateľa. MV SR len  v roku 2022 predpokladá úsporu minimálne 3,5 milióna eur.  Minister pripustil aj debatu s ministerstvom financií o znížení poplatkov za tabuľky aj pre občanov.

Minister Roman Mikulec, štátny tajomník Ján Lazar a šéf dopravnej polície Tomáš Vrábel informujú o uzatvorení nového rámcového kontraktu n dodávku tabuliek

Spoločnosť dodáva tabuľky aj v Českej republike. Vyššiu cenu za kus oproti ČR zdôvodnil minister Mikulec  náročnejšou logistikou a inými požiadavkami na ochranné prvky.

Tabuľky by si v budúcnosti mohol podľa štátneho tajomníka Jána  Lazara štát zabezpečovať aj sám. „Štátna akciová spoločnosť Automobilové opravovne MV SR je v záverečnej fáze verejného obstarávania na dodávku technológie na výrobu tabuliek evidenčných čísel,“ načrtol s tým, že cena by mohla byť ešte nižšia. O podrobnostiach bude informovať neskôr.

Dočasný riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel vysvetlil, že prechodné obdobie medzi platnosťou jednej a druhej zmluvy neohrozí vydávanie nových tabuliek s evidenčným číslom. Oneskorenie môže nastať iba pri zadávaní vlastného textu, alebo pri tabuľkách na nosiče na bicykle, neovplyvní to však možnosť používať vozidlá v cestnej premávke.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tak tabuľky budú lacnejšie, aj komunálne voľby a krajské voľby budú lacnejšie. OLANO už prezentovalo s kým nejde do volieb. Len teraz neviem, či je to pre tie strany dobre alebo zle?

  2. Očakávam od štátu tým pádom zníženie správnych poplatkov za vydanie evidenčného čísla. Ak sa tak nestane, touto chválou nám len naznačia, že v konečnom dôsledku bude z toho profitovať štát, nie občan. A môžu viac rozjebať. Napríklad 4500 € ako štátnu pomoc na jedno prasa firme nejakého spriazneného človeka. Nová politická kultúra.

  3. ludia, poslime uz tu bandu kam patri…urcite nebudem volit zmrda fica ani pelleho, ale fakt sme uz.tak sprosti, ze nechame aby z nas robili debilov?…a to som si myslel, ze Kazasi su tupci…slovac je sprostejsia

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img