ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Iba nedávno položená dlažba na chodníku Cukrovarská ulica sa už prepadáva

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Je tomu vyslovene len niekoľko týždňov, čo sa vedenie mesta pochválilo zrekonštruovaním chodníkov na Cukrovarskej ulici. Spôsob rekonštrukcie a to najmä ponechanie pôvodných niekoľko desiatok starých obrubníkov sme kritizovali v niekoľkých článkoch a to prinesením fotodokumentácie, ktorá dokázala poškodenie obrubníkov krátko po rekonštrukcii chodníkov, v novo položenej dlažbe to vyzerá tak, že bude situácia obdobná.

Dnes v poobedných hodinách nás rozčúlení obyvatelia mesta upozornili na prepadávajúcu sa dlažbu, ktorá bola položená iba nedávno.

Krátky pohľad na priestor vedľa VÚB banky a bývalej Vravy potvrdil podnety občanov – dlažba sa v uvedenom úseku skutočne prepadáva a fotografia dokumentuje aj dôvody. Pod dlaždicou vo výške niekoľkých cm sa nenachádza lôžko, na ktorom by bola položená. Prirodzene, že okrem fotografovania, sme sa predmetného „diela“ nedotýkali, určite technologický postup a výsledok prevzatej práce obyvateľom mesta vysvetlí jeho vedenie.

Kde je záruka, že ostatná dlažba bude o rok, tri, či desať v poriadku? Nebude sa prepadávať a nebudú vznikať na veľkých plochách nerovnosti, v ktorých bude stáť voda? Kde je záruka, že rekonštrukcia chodníkov nebude mať trvanlivosť na úrovni cyklocesty zo Serede smerom na Horný Čepeň, na ktorej už tri mesiace po odovzdaní prerastala burina a dnes je táto cyklotrasa v stave, akoby mala 30 rokov, vlnová, nerovná a plná fľakov a zúfalých pokusov zakryť nekvalitnú prácu?

Fotodokumentáciu z nedávno odovzdaného diela – prepadnutej zámkovej dlažby na novo zrekonštruovanom chodníku zverejňujeme teraz.

Stavu cyklotrasy sa budeme venovať už onedlho.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ochvilu to bude jak parkovisko pred jednotu lebo casto pozeraju na cenu… Neni sme taky bohaty aby sme kupovali lacne veci

  2. Bohuš 3. januára 2022, 19:41 – fotiek je viac, len tieto su zverejnene. Na pocet foto je konkretny dovod.

    Moja otazka Bohus – je problem vo fotografiach, alebo vo vysledku prace zaplatenej Mestom Sered?

  3. Boli ste sa prejsť po chodníku smerom k stanici po pravej strane na železničnej? Toto naozaj nemohol nikto podpísať ako dokončené. Výsmech občanom.

  4. anonym 20:43,tebe sa to paci,aj doma by si sa tesil keby ti to spravi zamkova dlazba?nevadi ti,ze aj z tvojich dani sa to platilo?
    jedine,ze by to pisal niektory defekt z mestskeho zastupitelstva ktory podpisoval s firmou zmluvu,alebo majitel firmy,to mi skor sedi.

  5. Anonym 4. januára 2022, 2:48 – nemyslim si, opravene to bude v zaruke.

    Dnes to je skor o ostude realizacnej firmy, stavebneho dozoru a toho, kto za Mesto Sered pracu prevzal.

    Otazka je, ako kvalitne je urobeny zbytok, kedy sa prejavia dalsie vady, ako budu vazne a ci to bude v zaruke aj potom.

    Takato investicia je v meste totiz na 20 az 40 rokov. Pisali sme o tom v suvislosti s chodnikom oproti.

  6. Primatora by som nevinil, ale divim sa, ze to nik nekontroloval, ked sa to robilo. To prepana neni nijaky odbornik v meste, obycajny stary „foter“, ktory by sa na taketo veci mrkol, ci sa to robi spravne? Zial, obavam sa, ze bude horsie, kedze poctivi „majstri“ uz vykapavaju a novi su presne takito…

  7. ….treba sa prist pozriet na dlazbu v este nie dokoncenom parku pri Jednote na svetelnej krizovatke….dal by som im to vsetko vyhadzat a polozit nanovo….nieco otrasne….

  8. viete kto staval tú dlažbu ????? naši počerní spoluobčania vo veku asi tak od 15 do 60 rokov. Pár krát som sa na ních díval a bolo to lepšie ako estráda,,,,, tak sa nečudujte, ale opýtajte koľko komu kvaplo do vrecka z mestského úradu?????

  9. Ja tomu asi nerozumiem. Ved ak na tu stavbu je predsa záruka v rámci, ktorej si objednávateľ uplatní právo na opravu. Hotovo vec vybavená.
    a to, že kto to robil, ľudia viete a ovládate aspoň základne princípy fungovania samosprávy a to ako prebieha obstarávanie…??? Ak nie ani dalej nepíšte a nestrápnujte sa..

  10. peter 4. januára 2022, 8:19 zákazku vyhrá firma XY .posunú to subdodávateľovi firme XYX.(za 80%).Tá to posunie ďalšiemu subdodávateľovi Firme YXY (za 80%) a potom to tak vyzerá .TOTO je krutá realita. V konečnom dôsledku sa na stavbe motajú opálený spoluobčania a výsledok máš na fotkách.

  11. peter 4. januára 2022, 8:19 – niekedy v nocnych hodinach som napisal – nie je zasadny problem v tejto oprave, mozno ani v dalsej.

    Problem bude po zaruke – toto dielo v meste musi vydrzat zhruba 20 az 40 rokov, ak sa nestane zazrak a peniaze sa budu „sypat z neba“.

    Podstata te spociva v tom, ze ked par tyzdnov po ukonceni „diela“ su taketo problemy de facto v rohu, na kraji dlazby, aky bude stav velkych a vytazenych ploch. Mozno to uvidime uz onedlho.

    Sucasny stav nafoteny v clanku je hanbou realizacnej firmy.

  12. z mojho technickeho pohladu si myslim, ze dlazba bola polozena na lozko (makadam) bez spevneneho zakladu pod nim. Neviem, ci by sa niekomu podarilo polozit dlazbu takto pekne do vzduchoprazdna -)))

  13. To sa dalo čakať.Čo môžete chcieť od tmavých diletantov z východu. Aký establishment, také mesto. Je to na zaplakanie ako toto mesto vyzerá. Už aj niektoré dediny sú krajšie, a tá vianočná výzdoba. Čo sa to deje s tou Sereďou-či Šeredou /česky/.

  14. Ja si myslím že rómovia ukladali len dlažbu, podklad teda lôžko pod dlažbou robil niekto kto to mal zhutnit atd atd…
    Bolo by zaujímavé urobit námatkovo sondy kolko kameniva tam dali v akých vrstvách a ci bolo zhutnené…

  15. Podla informacii od obcanov, dlazba na tomto ma byt uz opravena. Malo k tomu dojst predpoludnim.

    Takze kritika zo strany obcanov je ucinna.

    Este by pomohlo, keby pri kazdom takomto „diele“ bola trvale osadena tabulka s nazvom firmy, menami vlastnikov a konatelov, ktori zakazku realizovali. A tiez cena, ktora bola Mestom Sered za zakazku zaplatena, dlzka zaruky, meno stavebneho dozoru a zodpovedna osoba z MsU, ktora to preberala.

  16. parkovisko pri Perlovke to isté už som naň na zastupiteľstve raz upozorňoval. Vtedy to opravili a dnes sa znovu rozpadá

  17. Do kolečka, do kola sa to opakuje, že stále mesto zadávame zákazky tým istým a tým samým, hoci každá ich odvedená práca podlieha kritike, nakoľko je urobená nekvalitne a niekoľkokrát sa musí opravovať, hoci tiež sa zázraky nedejú. Takto mesto plytvá s financiami a nedokáže zákazky dať aj iným firmám, len týmto ktoré sú tu zabetónované. Čím sú im zaviazení?

  18. Katastrófa ktorá sa dala očakavať.
    Kto bližsie sledoval priebeh prác pri realizá-
    cii obnovy chodnikov tomu sa isto neraz ježili všetky chlpy..!!!
    Kontroloval niekto zo zodpovednych prevedene práce,,kdo robil stavebny dozor?
    Zasa si niekto pomastil vrecka z našich dani.
    A kamarati tych ,čo deru stolicky na zodpovednom úrade sa tesia ako ĺ“zarobili“.
    Ale veď sme v Seredi..

  19. Pán, Majko, prepáč ale si „Debyl“
    Keď už kritizuješ, tak najprv si zisti prečo sa to STALO???
    Tak napiš a zistí prečo???
    Ale si veľmi lenivý, napíšem to za teba.!
    Chodia tam s autami , a to by sa nestalo ak by tam dali “ zábrany‘
    Ozaj, choď si to teraz nafotiť o 22.53 hod.

  20. Len ho nechaj on sa aj podpisuje “Mylan” len teraz sa výnimočne pomýlil…
    Tak čo Mylan nezájdeme do kyna?
    😂😂😂
    ci ebe dobre na tú gebulu

  21. Komukolvek by takéto niečo urobila akákoľvek firma doma na dvore,isto by sa mu to nepáčilo a dielo by reklamoval.Presne tak to musia urobiť aj kompetentní zo stavebného úradu a konať v prospech mesta Sered.(Nezaplatit faktúry,predĺžiť záruku,možnosti je dosť)O dôvodoch je zbytočne polemizovať,každý máme na to svoj názor.A buďme radi ,že niekto má gule na to ukázať ako Miloš.Robi si len svoju prácu,aj keď niekedy si myslím,že vyjadriť by sa vždy mali obe strany,čo tu často chýba.

  22. Peto 5. januára 2022, 11:35 – vzdy je snaha zabezpecit vyjadrenie druhej strany.

    Vedenie mesta ale snahu o ziskanie stanoviska IGNORUJE a SLUZOBNE MOBILNE TELEFONY kompetentne osoby nedvihaju.

    Viete, hodit tie srac*y na beznych radovych zamestnancov je najjednoduchsie. Nie je problem zavolat beznemu uradnikovi – NIE, on robi len to, co mu je nakazane a pohybuje sa v mantineloch, ktore mu vytvori vedenie.

  23. Vy čo si tu obtierate papule o tých robotníkov. Videli ste ich robiť? V zime celý deň na kolenách ukladať kocku ku kocke???

  24. Ja som ich videl. Styri krat ukladat a styri krat vyberat. A dnes ten chodnik pred kubacom vysiera akoby ho robili … cigani. A teraz mozes ist tie papule obtierat aj ty. Aj tie, ktore tu robotu preberali.

  25. Dobrý večer pán Majko,už dlhšie čítam tieto noviny.Nežijem vo vašom meste lebo už skoro pätnásť rokov spolu s rodičmi žijeme v zahraničí.Na tieto noviny našu rodinu upozornil dobrý známy a ja teraz robím diplomovú prácu /asi tak sa tomu hovorí na Slovensku/.Chcem tieto noviny použiť ako tému a písať do nich.Je toto možné?Napísala som vám aj email ale nedostala som odpoveď.

  26. Ja chcem tiez poukazat na jednu vec.Chodnik od progresu smerom na most.Osvetlenie je na hlavnej ceste.Medzi tym vysadene nove stromy,ktore ked sa rozrastu,nahodia koruny,tak na chodniku bude taka tma, ze bude strach tadial prejst v tomto nasom meste.Na toto nikto pri kladeni chodnika nemyslel ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img