ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Hasiči zasahovali na Nový rok: Zábavná pyrotechnika spôsobila požiar strechy domu v Šoporni

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR HaZZ Trnava |MM|  Dňa 1. januára 2022 bol ohlásený požiar strechy rodinného domu v obci Šoporňa, okres Galanta.

Na mieste udalosti zasahovali hasičské jednotky zo Serede, Galanty, Trnavy a Dunajskej Stredy. Príjazd hasičskej techniky bol spomalený na určitých úsekov cesty hmlou. Do príchodu hasičov sa sused pokúsil požiar uhasiť záhradnou hadicou. Horiaci dom bol predelený murovanou priečkou susediaceho domu. Zasahujúci príslušníci sa pomocou výsuvných rebríkov dostali na povalu, kde sa snažili odpojiť rodinný dom od zdroja elektrickej energie. Na lokalizáciu a likvidáciu bol použitý jeden vysokotlakový prúd a jeden C prúd. Z domu bola vynesená jedna fľaša propán-butánu a následne sa začalo s jej ochladzovaním na voľnom priestranstve. Povala domu bola po uhasení prekontrolovaná termovíznou kamerou, ktorá svojimi meraniami preukázala viaceré skryté ohniská v stropnom medzipriestore.

Predbežná škoda, ktorá vznikla majiteľom, bola vyčíslená na hodnotu 10 000€. Požiar vznikol v dôsledku používania zábavnej pyrotechniky.

Pri udalosti zasahoval aj Dobrovoľný hasičský zbor obce Pata a Váhovce.

 

Bilancia silvestrovskej noci

Počas silvestrovskej noci príslušníci v Trnavskom kraji zasahovali celkovo 9-krát. Štyri výjazdy absolvovali hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Galante. Hasiči z Trnavy zasahovali 2-krát, 1-krát zo Skalice a 2-krát z Piešťan. Na tiesňovú linku bol ohlásený  požiar rodinného domu, odpadu po zábavnej pyrotechnike a kontajnerov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. No ak bolo zamerom Vinnika zapalit strechu tohto domu tak sa mu to podarilo. Mal peniaze na podpalenie ucite ma aj na opravu: daruje krv oblicky srdce pluca – staci ho len ponuknut na predaj organov.

  2. „Zábavná pyrotechnika“..
    Hm.., áno, je zábavné každý Silvester čakať, koľko nových škôd budem mať ráno na aute a či mi vôbec nehorí.

  3. pre:Realita…neviem,kde presne bývaš,ale ešte som nezažil,aby petardy niekto posielal smerom,kde sú autá,v Nemecku zakázali predaj zábavnej pyrotechniky a ľudia v prihraničných oblastiach s Českom a Poľskom si nakupili za hranicami

  4. Ked boli v spravach tak obaja povedali ze boli doma vo vnutri tak ako vedia ze to bolo z pyrotechniky ked nic nemohli vidiet?

  5. Anonym.., bývam na sídlisku, kde za činžiakom je parkovisko a parčík..
    Myslíš, že nadrbané buzny, či odjebkovia riešia kam a čo poletí? Najme ak to hádžu z okien, ešte aj po ľuďoch, psoch atď..
    Možno niekomu príde „zábavné“ je*núť piráta staršiemu páru na prechádzke pod nohy, no či aj im..
    A púšťať rakety rovno z toho parkoviska.. Hm.., fakt veselé..

  6. ale pre obcana je uplne jasne, ze ked okolo baraku hodinu lietaju petardy, rozumej pyrotechnika, tak nasledny poziar zalozili Timur a jeho komanda.

  7. Ktovie čo a ako to bolo len tak od petardy no neviem neviem , aj ak áno možno decká hádzali a na strechu im to padlo samozrejme možno tam nejaké káble mali a hotovo .

  8. Nikomu to urcite nevadi ale ako je mozne ze si chlap nedokazal opravit strechu aby tam neisla petarda?ved to mali ako sito derave

  9. Asi vas to teší ze máte ocom pisat.mi sme si nestihli ani pripit!a nie sme blby si hadzat na strechu petardy!ak chcete pomôcť alebo mate otázky na vysetrovanie viac info na 0951141056

  10. Ejjjjj 😃 tu sú ale komentáre a vidím že pán Marek sa tu silno obhajuje ..mňa by zaujímalo fest ako sa to tam dostalo bývame na hornom konci okolo chodievame zo psami na priehradu veď vy máte dom fest ďaleko od cesty .. ako by vám tam niekto niečo hodil ? Pochopím že ak by je dom pri ceste to je iné a ešte priamo na strechu ..susedia sú moji známi takže oni určite nepúšťali tak petardy nemali ísť odkiaľ jedine od vás načo ste púšťali taký pyrotechniku ? Raz dva a je nešťastie ..a teba zaujíma Marek že si si ani nepripil 😂 veď využili ste to určite ešte pred tým je to smutné a hrozne že sa také niečo stalo len keby ste aspoň neklamali čo sa bojíte povedať pravdu ? Že ste púšťali a stalo sa to ? Jasne že expert potvrdil od petardy keď ste hádzali o sto šesť . A práve pre to vás neľutujem lebo klamete keby poviete pravdu to je iné . Ale aj napriek tomu prajeme 🙂 aby ste to čím skôr dali dokopy

  11. Marek 7.04,aj ostatní.Vasimi komentármi tu podsuvate ľuďom trestnú činnosť a hráte sa na detektíva.Ja na mieste poškodeného by som okamžite podával trestné oznámenie na Vás,lebo Vo Vašom príspevku je viacero podnetov.Co si to vlastne dovoľujete,takto verejne niekoho ociernivat.Ak máte priame dôkazy,už ste mal byť dávno na polícii.

  12. vy zákerny smradi keď budem od dvoch detí chodit odrbavať alebo sa kurvit alebo slopať vtedy sa mňa a moje deti a moju chudobu berte do úsť.a každému kdo sa tomu tésí a píse pičoviny lebo sa chodí okolo nás drbať zo psámi ti prajem moj zlatý do roka presne to isté.hlavne takú budúcnosť aj tvojim deťom.a poď sa somnou porozprávať do ocí ty bastard!!

  13. Ty magor skurveny tebe na hlavu som hadzal jaky si múdri ked bývaš na hornom konci a vies co sa deje na dolnom.sak dojdi mi to povedat osobne jak to bolo a ked chces dam si ta zistiť podla IP Adresi ked tak vesleo pises!! a nas šťastie ze az teraz som si všimol konetar inak by som ta uz riešil vtedy

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img