ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Z areálu bývalého MILEXu sa postupne stáva „verejný priestor“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Navezením plastového odpadu evidentne pochádzajúceho zo zahraničia do areálu bývalého MILEXu a to hneď niekoľkými kamiónmi, sa tento areál akosi stal priestorom nielen pre feťákov a bezdomovcov. Vzhľadom na veľké nádvoria, rozľahlé haly a po cestičkách aj autom ľahko dostupné zákutia, sa v tomto objekte „točia“ autá jedna radosť.

Odpad nelegálne  navezený do objektu sa v ňom samozrejme stále nachádza rovnako, ako už síce preriedený odpad pozostávajúci zo starého oblečenia.

Najskôr k vjazdu používali hlavnú bránu pod bývalým oficiálnym označením prevádzky MILEX. Aj dnes sú tam čerstvé stopy po minimálne osobných autách.

Iba nedávno pribudol ďalší vjazd do areálu a to hneď vedľa ČS LPG. Aj tu sú stopy po častej premávke áut.

Drogy, ich predaj, konzumácia a s tým spojená ďalšia trestná činnosť sa už akosi stali súčasťou mesta. Keď niekde spomeniete Sereď, hneď je človek „zaradený“, prípadne ľutovaný, kde to vlastne žije…

Je smutné, že ani po toľkom upozorňovaní na problémy súvisiace s týmto objektom, doteraz k žiadnej náprave nedošlo.

Ďalšie balíky s odpadom pribúdajú a nelegálne skládky tak vznikajú priamo pred a pri hlavnom vchode, čo je znovu ako pred Mestskými sociálnymi bytmi na Trnavskej ulici a objekte na Cukrovarskej žiaľ viditeľné aj z hlavných príjazdových komunikácií do mesta.

Mesto Sereď je teda viditeľné a tým známe z ďaleka. Kým iné mestá majú okoloidúci zafixované vďaka slušnému hotelu, dominante poskytujúcej oddych či relax, kvalitným a známym službám v niektorej z navštevovaných reštaurácií, Sereď je známa vďaka čiernym kopcom odpadného lúženca, po desiatky rokov rozoberanou halou bývalého MILEXu, pozostatkami bývalej NHS, prostitútkami na Bratislavskej ceste a – ako už bolo spomenuté, bohatou ponukou drog.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Urobiť poriadok, či už s drogami alebo nelegálnym navážaním odpadu by sa dalo veľmi rýchlo a rázne, lenže keby bolo keby. Bohužiaľ stále niekto na správnych postoch z toho profituje, preto sa nerobí nič. Len sa lamentuje a obkecáva, obkecáva, obkecáva.

  2. keď som teraz na sviatky pri Milexe zbadal šlapat spolužiačku zo základnej skoro ma kleplo. Uvítanie Sereďou ako sa na Sereď patrí. Len deň predtým som rozmýšľal či ne/zvoláme stretávku. Po tomto ma rovno prešla chuť vidieť a vedieť viac. Ostalo mi akurát strašne smutno.

  3. Myslite si, ze sa nieco zmeni? Nie, nezmeni. Pokial tu bude aktualne zriadenie, nikdy. Toto vsetko je dosledok 89-teho. Ti, co vtedy strngali a nestacilo im, si dnes zvolili aktualnu cvargu. A iba naivny clovek si myslel, ze bude lepsie. A niektori dokonca, ze budu pecene holuby padat z neba. Presne ti isti, co dali Majskemu a Frunimu a mysleli si neviem co. Hamty hamty aby som mal viac jak tamti. A milex, niklovka? Koniec koncov, bol to v 1990, 1991 Vladimir Bena, ktory ziapal ze treba okamzite skoncit s vyrobou v Niklovej hute NHS. Dalej hovoril, ze je vela zaujemcov o luzenec. Ze sa otvorili moznosti jeho vyvozu a ine nezmysly. Ale tie tu boli uz pred 89-tym. Cize zase iba nesplnitelne sluby. Ked sa niklovka rusila, prisiel Zeman pred kino a hustil do ludi nezmysly a ti mu to zrali. Prisiel byvaly namestok riaditela, na slovo vzaty odbornik co sa Niklovky tykalo a predniesol plan na spracovanie luzenca v byvalej Niklovke. Viete co kricali ludia? Komunista, komunista prec s nim. Ako to vyriesil kapitalista, to vidime dnes a nielen na Niklovke, Milexe skolach, rekreacnych zariadeniach, nemocniciach, podnikoch, druzstvach a inych prosperujucich zariadeniach a je to na smiech. Alebo do placu? Snad nikdy nebolo tak zle, aby nebolo este horsie.

  4. Tam by bola dobrá hasičská stanica mali by aj na diaľnicu kusok a hlavne by mali veľký priestor ale to by musel niekto rozmýšľať. Takto tam je iba zgerba, bordel a šľapky. Viva la Sereď

  5. Si hadam robite srandu. Niklovka bola cisty nezmysel. Ekonomicky a to uz nehovorim aku enviromentalnu skodu predstavuje dodnes. Rudu dovazali az z Albanska a zpracovali “ az“ 1% suroviny zvysok 99% bol odpad, ktory tu mame dodnes. Takychto firiem a prevadzok vyprodukovali desiatky. Zhabali sukromny majetok ludi co sa cele generacie pricinili a rozvoj statu. Uveznili a potrestali ludi za vieru alebo nazor. Tak takuto dobu dufam ze uz nikto nezazije….

  6. Aspom majú kde spať ľudia bez domova keď byty pre sociálne prípady dáva primátor a spol bohatším a tím čo mu dajú uplatok

  7. Pre ,,,Čo ste si vištrngali ,to máte … 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🤝🤝🤝🤝🤝👍👍👍👍👍👍🤝🤝🤝🤝🤝

  8. Je to pravda SEREĎ to je jedna strašná Stoka a hnus , katastrofa , nič sa tu nezmení ,,NIČ ,, NIČ zasa NIČ ! Luženec bude Lužencom na ďalších 250 rokov napríklad ,kurvy zdrogované a drogy budú tiež ďalších 250 rokov nie mesiacov ale Rokov ! A strašný Zločinci na mestskom úrade ešte viacej a budú pribúdať a pribúdať a PARAZITOVAT a na úrade práce tak isto samá príživníčka a Parazitujúca zamestnankyňa .

  9. Mám rád sereď. Bývam tu žijem tu zomriem tu. Sereď je pekné mesto aj ten nápis s červených okrúhliakov “SEREĎ” je to ako HOLLÝ ÚD v USA

  10. Veru tak sered je sered. Za to ako to funguje mozu ty co to tu riadia. Pravda je otom ze socialne byty sa prideluju podla znamosti. Ved nemenovana 5 clenna rodina teraz byva v soc bytoch ale kazdy vo svojom. Mne to nepripada normalne ze 5 bytov pridelia jednej rodine. A tak ostatnym ostava spat v milexe kedze neni volne. Aj s trnavskej zo socialnych vystahovsli rodinu ktora podstivo platila cele roky a kvoli ciganom vystahovali aj ich a este im natrepali ze teraz si sami musia hladat naharadne ubyt. Ved oni platili nepravom ich vyhodili a teraz drahy podnajom ktory si museli najst sami. Tak to v seredi chodi vsetko len tam kde su eura kde su neni na tych srat. Ciganom davaju vseliake priplatky na jedlo na hygienu na plienky nato ze sa uracia poslat deti do skoly proste na vsetko. Preco nedavaju tym bez domova prispevky na byvanie samozrejme ak byvaju normalne nie v milexe? Viem ze ked je clovek soc pripad ma narok napr ubytovna co stoji 400 tak socialka zaplati 300-350. Ale to by sa kazdy musel spravat na uradoch ako cigani kricat a vystrasit ci podplatit uradnicky lebo normalnemu cloveku vobec nepovedia naco vsetko ma narok radcsej daju do vrecka ale na papieri je ze to vyplacaju. Takato jqe sered

  11. POZERAJUC NA UCTY MAJITELOV POZEMKOV JE ZREJME ZE OD KAZDEHO NAVSTEVNIKA TU DOSTAVAJU PEKNE MYTNE. PRETO JE AREAL V TAKO STAVE. MAJU TO OSEFOVANE ANI MYSKA NEUNIKNE. ZAPLATI.

  12. Hasicska stanica? Možno a možno aj plno iných plánov by sa tam dalo realizovať, ale to by to najskôr muselo patriť mestu. Bola snaha to vyriešiť, ale majiteľ je z niektorej africkej krajiny a na výzvy na riešenie dlhodobo nereaguje.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img