ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Pri tisíckach stratených životov sa záchrana jedneho života môze zdať ako kvapka v mori.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Na Klinike infektológie na Kramaroch sa nám spolu s kolegami z anesteziológie a inych kliník ktoré nám pomáhajú (chirurgia, neurochirurgia, neurológia, urológia, interná….), sestričkami, sanitármi, vojakmi a dobrovolníkmi darí vyliečiť 80 až 90% pacientov s COVID19. Väčšina z nich to zvládne na bežnej oxygenoterapii pri ktorej dostávajú tak do 15 litrov kyslíka za minutu (niekedy aj do 30).

Ak to nestačí, nastupuje liečba vysokoprietokovým kyslíkom (50 litrov za minutu) ktorá je náročnejšia na vybavenie aj osetrovateľskú starostlivosť ale pacient je pri nej pri vedomí, sám sa naje, číta si a podobne.

Ak ani to nestačí, nastupuje umelá pľucna ventilácia. Pri nej ale žial polovica pacientov neprežije. Ak nejaký pacient na našej klinike vyžaduhe umelú pľúcnu ventilaciu, väčšinou je na ňu napojený u nás a následne je prevezený na kliniku anesteziológie kde sa na liečbu pacientov na UPV špecializujú.

Pre vyťaženosť anesteziologických kliník posledné týždne v spolupraci s klinikou anesteziológie (poslali nám skvelých ľudí ako výpomoc. Tých najlepších čo som mal počas pandémie možnosť spoznať) liečime pacientov na umelej pľucbej ventilacii aj my na našej JIS. A sme celkom úspešní. Podarilo sa nám napriklad od UPV úspešne odpojiť pacienta, ktorého sme museli intubovať pred viac ako dvoma týždňami. Veľmi nás to teší. Pri tisíckach stratených životov sa záchrana jedneho života môze zdať ako kvapka v mori. Ale pre konkrétneho človeka a jeho rodinu je to obrovské víťaztvo.

Držte nám a pacientovi palce a modlite sa kto môžete aby všetko dobre dopadlo.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pán doktor, to čo ty vieš o anatómii človeka som mal naštudované už v mojich desiatich rokoch. A v slovenskom jazyku si tiež toho moc nepobral. Ozaj,a vieš ako sa budú prezývať tí ktorí sa dali 2X opichať a po tretíkrát sa už nedajú ? To budú predsa opichaní dezoláti.
    Neželám ti nič dobré !

  2. Možno by ich tam mal pán doktor menej, keby neklamal verejne na markíze celé Slovensko, keď povedal, že očkovaní neprenášajú vírus a vraj dokonca ani to rúško pri nich je tak potrebné. Dnes už všetci dobre vieme, že ho môžu prenášať absolútne všetci. A na základe tohto nelogického predpokladu sa delia ľudia na tých, čo majú väčšiu slobodu pohybu a menšiu. Absolútne nelogické, proti zdravému rozumu a podporujúce prenos infekcie !

  3. Marek tak si teda pozri práve prebiehajúci futbal v ENG Arsenal – Manch.City. Tie desaťtisíce ľudí v hľadisku hlava na hlave bez rúšok, a to všetko zásluhou očkovania. A to im tam zúri omicron a nemocnice sú tam v pohode, stíhajú aj bielu medicínu. Pozri si to a prečítaj si po sebe, čo si napísal. A porozmýšľaj pri tom. Tam vidíš rozdiel medzi vyspelým a vzdelaným národom, kde sa všetci bez problémov očkujú, a na druhej strane zaostalá, nevzdelaná lúza takých ako si ty.

  4. V TV bola reportáž z jednej rómskej osady, kde sú zaočkovaní 2 zo 100. Chápem, sú nevzdelaní, extrémne veria na konšpirácie a nadprirodzené sily. A k takým žiaľ patrí väčšina nezaočkovaných na Slovensku. Viacerí sme vytriezveli, že kde to žijeme.

  5. Marek 1. januára 2022, 13:49
    Sabaka to povedal v máji, predtým ako sme tu mali delta variant. Faktom je, že očkovaní prenášajú vírus asi 10x menej ako neočkovaní, ich infekčnosť je výrazne kratšia. Ale o tom točíme už celý rok. Len ťažko to je keď zjemajvlek s kotvou je pre nás rozprávkové čítanie. Keď naša inteligencia je nachystaná na plytké vymyslené konšpiračné informácie z dezolátnych webov hodné doby stredoveku. Táto doba pandémie nám nadstavila zrkadlo v akej krajine a s kým to tu žijeme a ako strašne ďaleko sme zaostalí oproti západným krajinám. A to úplne vo všetkom.

  6. Anonym 14.12 angličani sú podla teba vzdelaní a vyspelí národ?😁😁Je to len sebranka hávede z celého sveta.Nechcel by som tam žit.

  7. Tvoja rodina to má s tebou určite strašne ťažké, zvlášť teraz, keď ste spolu zatvorení doma. Niekedy sa to dá liečiť tabletkami, ale u teba je už asi neskoro. Ty si fakt myslíš, že tú spŕšku nezmyselných odkazov, ktoré sem kopíruješ, niekto číta?

  8. Pre Obyvatela 2. januára 2022, 13:48, ty somar sa o mna a moju rodinu nestaraj. Vidis presto vsetko co tu pises si si to ty precital. Aj ked som to prioritne nechcel aby to cital prave taky somat ako si ty. Lebo tebe uz niet pomoci. Tíško sa len pripravuj na dalsie dávky. V Turecku uz Erdogan odsuhlasil piatu davku. Si vdacny užívateľ cize zákazník pre pharmabiznis. Vcelku dobre si ten kolotoc ako tunelovat statne rozpocty cez kolotoc pichania sraciek rozbehli. A hoveda ako ty tomu este aj tlieskaju.

  9. A ja vidim, ze dalsia trafena zaockovana hus zagagala. Ale to je v priadku. Zatial este mozeme mat aj ine videnie. Alebo uz nie?

  10. Neprečítal, podľa čoho tak súdiš? Môj čas je vzácnejší ako zabíjať ho čítaním sračiek. Si naivný a ako som napísal, chorý. A mimochodom ten najnovší liek s veľmi dobrými klinickými skúškami proti Covidu je výrobok firmy Pfizer, ale jeho cena oproti cene vakcíne, no hlava by sa ti zatočila. To nie je farmabiznis? Práve z teba a takých ako ty majú najväčšiu radosť. Akurát že ti to platíme aj my ostatní normálni z našich daní.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img