ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Opravený úsek cyklotrasy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

OZ Mám rád Cyklistiku /  Ešte koncom novembra bol zrekonštruovaný úsek cyklotrasy na telese hrádze rieky Váh v úseku od Dolnej Stredy po podjazd pod mostom rýchlostnej cesty R1.

Tento úsek je súčasťou druhej časti Vážskej cyklomagistrály spájajúcej Dolný Čepeň až s Komárnom. Nadväzuje tak na jeho prvú časť od Trenčína po Hlohovec.

K rekonštrukcii došlo z dôvodu prerastania buriny cez vrstvu asfaltu a tvorbe hrbolov, čím sa stávala cyklotrasa nebezpečná a bránila v plynulej jazde na bicykli. Rekonštrukciu zabezpečil Trnavský samosprávny kraj.

Na základe vyjadrenia TTSK, ktoré nám aktuálne poskytli, je celková dĺžka rekonštruovaného úseku 2,015 km. Opravená cyklotrasa začína cca 80 m za obcou Dolná Streda a končí na hranici katastrálnych území Dolná Streda a Váhovce. Výškovo cyklotrasa kopíruje niveletu hrádze. Šírka cyklotrasy je v rozmedzí 2,40 – 2,60 m. V rámci opravy cyklotrasy bola odfrézovaná vrchná vrstva asfaltu a položený nový asfaltový koberec s dosypaním krajníc. Stavebné práce boli realizované v termíne od 17.11.2021 do 24.11.2021.Stavba bola zo strany dodávateľa odovzdaná bez závad.

Chceme v mene všetkých cyklistov poďakovať TTSK za túto rekonštrukciu, obzvlášť krajskej cyklokoordinátorke za vynaložené úsilie. Zároveň pozývame všetkých cyklistov aby si daný úsek vyskúšali a spríjemnili si tak tieto sviatočné dni.

 

zdroj: mrc.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Škoda, že tú našu časť nerobil kraj a teda to nikto neopraví lebo to je vedeniu mesta fuk aj keď to prerastá všade a vyzerá to ako keby to tam bolo 50 rokov.

  2. No pekne a v Šintave kedy?alebo by mohli tiez začať taketo niečo od Šintavseko mosta jak je kapoš sa tomu hovori smerom na Šopornu az do Šale.velmi by to potešilo ľudí a aj mnohe obce napriklad.stale len o tom hovoria a nič sa dlhe roky stim nic nerobi

  3. Cigani 29. decembra 2021, 21:35 – v Sintave ste zaplatili viac ako 100 000 Eur za prehraty sud. Exstarosta a sucasna starostka asi radi platia pravnikov aj tam, kde by mali prosit a dufat v dohodu s podkodenymi obcou.

  4. Súhlasím s názorom Občana Serede. Malo sa to už na prvýkrát spraviť poriadne, vyničiť koreňový systém prerastajúci cez hrádzu, natiahnuť geotextiliu,ktorá by zabránila prerastaniu nielen dať podklad a naň natiahnuť asfalt.

  5. Niekto mal za kvalitu prác zodpovedať, kontrolovať,či do konštrukčných vrstiev išlo všetko,ako podľa projektu malo. Keď je niečo nové a spodok zakrytý,už sa k tomu ťažko dopátrať, vždy to väčšinou býva pekné a „bez závad“. Tie sa objavia časom, no existuje snáď záruka na zhotovené dielo.

  6. Paráda.
    A kde si stavitelia čo zabudli dať kvalitnú prácu
    Ale peniaze zobrali
    Žiadam investora aby to vysvetlil
    Nie je to taký mini TUNEL?
    Na trase s stretol skupinu čo vŕtala sondy
    A vyjadrila sa o sfusovanej stavbe.
    Boli z nejakého ústavu z Ba
    Mali vyrobiť posudok.
    Čo na to stavebný dozor!!!!

  7. dnes som išiel po cyklochodníku Sereď Horny Čepeň Táto časť je sfušovana tak po Tomčányiovsky. Od novoty tam na mnohých miestach vyrastá burina, okraje sa rozpadaju a je tam kopec prasklín. Už to x krát flakovali

  8. anonym ti riťolezec. trápny si ty. Cyklotrasa sa od novoty rozpadá a prerastá cez asfalt burina. Kurbel napísal pravdu. A kto tú fušerinu má podla teba na triku?

  9. Anonym 4. januára 2022, 23:02 definujte v com je pan Kurbel trapny. Dakujem.
    Hlavne by ma zaujimal Vas nazor k jeho vyroku : ,, Od novoty tam na mnohých miestach vyrastá burina, okraje sa rozpadaju a je tam kopec prasklín. Už to x krát flakovali,, -takisto poprosim o reakciu,dakujem.
    Neviem ako je mozne ze tolko rokov drzi asfalt na korune hradze priehrady Kaskady a tu sa to chlapcom cele rozpada po par sezonach.
    A vlastne neviem ako to dokazu inde spravit,ze im tie cyklotrasy drzia a tu to zahadne vsetko praska a prerasta.
    Nebude Sered a okolie v oblasti zvysenej seizmickej cinnosti ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img