ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Skautský tábor Avatar

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Zora Valábková 82. zbor Polaris, Sereď /

Pre každého z nás vrcholí rok v inom čase. Pre niekoho sú najlepším obdobím roka Vianoce, pre iných Silvester, no pre skautov je vyvrcholením roka letný skautský tábor. Od septembra až po jún sa naši skauti a skautky aktívne zapájajú do skautského programu, týždenne sa stretávajú na družinovkách, plnia si odborky a výzvy, napredujú, zúčastňujú sa na brigádach…Táto celoročná snaha je potom odmenená práve programom na skautskom tábore, kde sa deti majú šancu naučiť žiť v súlade s prírodou, vytvoriť si nové putá, priateľstvá a zážitky.

 

Tento rok bolo pre nás opäť výzvou vytvoriť atraktívny program počas roka aj spoza našich obrazoviek. Kvôli menšiemu počtu akcií cez rok a obmedzenému stretávaniu sa sme boli naplnení o to väčšou túžbou vrátiť sa na skautský tábor. Očakávania boli vysoké, príprava intenzívna. Konečne prišli prázdniny a plní radosti, že sa skautský tábor môže v rámci opatrení uskutočniť, sme vyrazili na Bratislavskú lúku, naše táborisko.

 

Toto leto však bolo pre nás, seredských skautov, špeciálne. Prvýkrát sme prišli na lúku, na ktorej nebolo nič vopred postavené. Práve preto sa prvé tri dni niesli v pracovnom duchu. Zapájali sa všetci. Každý mal svoju úlohu, ktorú bolo potrebné splniť. Spoločnými silami sme postavali dva hangáre, kuchyňu, tri latríny, drevenú bránu, sušiaky, sprchu, podsady, tee-pee i ohnisko. No tam sa naše dobrodružstvo len začalo.

 

Témou skautského tábora bol známy film Avatar. Vyňali sme si z tohto filmu myšlienku spojenia sa s prírodou, načúvanie jej potrebám, ale i myšlienku spoločenstva, jednoty, priateľstva. Program bol spestrený scénkami, ktoré udržiavali v príbehu a vždy uviedli do deja nasledujúcej hry či aktivity. Rozdelenie detí z rozličných družín do kmeňov umožnilo hlbšie vzájomné spoznanie skautov či skautiek, ktorí bežne nie sú v kontakte, a pomohlo pri budovaní identity nášho skautingu v Seredi. Priame spojenie s prírodou si skauti a skautky vyskúšali, keď spali vo vlastnoručne postavaných prístreškoch. Ďalej nočné stráženie, varenie si vlastného obeda na ohni, úplne odizolovanie od civilizácie, žiadne mobily a neskutočná zábava, scénky a spev pri táboráku. Aj to patrí ku nezabudnuteľným zážitkom zo skautského tábora.

 

Rada by som sa na záver poďakovala za celú programovú radu všetkým, ktorí nejako prispeli k uskutočneniu dlho vytúženého skautského tábora. Ľuďom, ktorí cez rok pracovali na príprave podsád, vojakom, ktorí pomohli s transportom vybavenia na táborisko, dospelým, ktorí si urobili čas a strávili s nami na tábore dva krásne týždne a nakoniec i rodičom, ktorí do nás vkladajú každoročne svoju dôveru. Ďakujeme za každý pozitívny ohlas a podporu, pretože i to nás motivuje pripravovať každý rok nový a lepší program pre vaše i naše deti.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. skauti sú najlepšia detská a mládežnícka organizácia na Slovensku. Vidím to na svojich vnúčatách. Vďaka všetkým ktorí sa zapájajú do činnosti skautov a venujú im kus zo svojho voľného času a často aj zo svojho rodinného rozpočtu

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img