ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Opäť môžete hlasovaním podporiť projekty, ktoré pomôžu zveľadiť naše mesto

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Od 20. decembra 2021 do 9. januára 2022 opäť prebieha hlasovanie o podpore rôznych projektov z participatívneho rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja. Pre podporu projektov obyvatelia hlasujú elektronicky online formou a to prostredníctvom hlasovacieho formulára na webovej stránke www.tvorimekraj.sk. Verejnosť môže podporiť minimálne tri projekty zo všetkých okresov kraja. Najúspešnejšie z nich budú podporené finančnou čiastkou, a to maximálne do výšky 5 000 eur.

Participatívny rozpočet je proces, na základe ktorého môžu obyvatelia miest a obcí rozhodnúť o využití časti finančných prostriedkov z rozpočtu týchto miest či obcí. V rámci jeho tretieho ročníka sa o finančnú podporu prihlásili aj združenia zo Serede a okolia.

Slovenský rybársky zväz Mestská organizácia Sereď

Názov projektu: Čistá príroda – čisté brehy v okolí vôd II.

Slovenský rybársky zväz chce spolu s členmi pokračovať v úspešnom projekte čistá príroda – čisté brehy v okolí vôd z roku 2021 a aktívne sa zapojiť do likvidácie čiernych skládok, zberu odpadu z brehov rybárskych revírov ako aj vyčistenie prírody od odpadu. Skládky odpadu sú veľkým problémom, nakoľko znečisťujú nielen prírody ale majú dopad aj na spodné vody a pôdu. Odpad, ktorý po nás ľuďoch zostáva v prírode sa rozkladá pomaly alebo vôbec. Vznikajú tak aj nebezpečné skládkové plyny, ktoré škodia životnému prostrediu a neposlednom rade aj nám ľudom.

Slovenský skauting, 82. zbor Polaris Sereď

Názov projektu: Oddychová zóna nábrežie Garbiarska – zlepšenie dostupnosti lokality

Zo zabudnutej, zarastenej a nebezpečnej časti mesta, plnej navážok odpadu, sa skautom zo Serede, aj vďaka predchádzajúcemu grantu TTSK a spolupráci s občianskym združením Vodný Hrad Sereď, darí postupne vytvárať zónu, ktorá láka na svoje scenérie. Postupne sa podarilo vypíliť náletové dreviny , presvetliť priestor, vytrhať korene, zhrnúť, preosiať a spätne rozhrnúť zeminu. Vyviezť viac než 5 kontajnerov vyseparovaného odpadu, vybudovať ohnisko, bylinkovú špirálu, drevené mólo, originálne ležadlá, štrkové chodníky, či náučný chodník o vážskych lodných mlynoch. Na jar skauti plánujú s prácami pokračovať, osadiť lavičky a vyrobiť altánok. Pre lepší prístup by však potrebovali vybudovať schodisko, ktoré by umožnilo ľuďom prechádzajúcim sa po hrádzi, bezpečne zísť dolu, do budovanej oddychovej zóny, do priestoru medzi hrádzou a riekou Váh.

OZ Záhradkárov a ochrancov prírody v Dolnej Strede

Názov projektu: Ovocné zastávky na cyklotrase III.- solárna eko dobíjacia stanica

V rámci projektu by mali byť osadené solárne eko dobíjacie stanice na cyklotrase- multifunkčné eko riešenie pre služby a mobilitu nielen pre cyklistov .

Viac informácií nájdete na www.tvorimekraj.sk.

NÁVOD NA ONLINE HLASOVANIE:

-na webovej stránke www.tvorimekraj.sk nájdete hlasovací formulár

-vybrať si môžete z celkového počtu projektov, no minimálne svoj hlas musíte odovzdať aspoň projektom

-po zvolení projektov zadáte telefónne číslo, na ktoré obdržite verifikačný kód

-následne potvrdíte hlasovanie, a Váš hlas je oficiálne odovzdaný vybraným projektom

-hlasovania sa môžu zúčastniť všetci, ktorí dovŕšili 15rokov

-hlas svojim favoritom môžete odovzdať do 9. januára 2022

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img