ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Vianoce nie sú pre všetkých veselé. Policajti pomohli 32 ročnej matke

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Trnavčanke pomohli v ťažkej životnej situácii kolegovia práp. Mgr. Ivan Lukáč, práp. Bc. Lukáš Trgiňa a policajt zo stálej služby práp. František Kostka.

Policajtov zo železničnej polície kontaktoval výpravca trnavskej stanice. Policajti miesto preverili a ženu z nebezpečného úseku stiahli. Do príchodu záchranárov jej poskytli kolegovia potrebnú podporu, opateru a milé slovo. Žena po prevoze skončila, bez zranenia, v opatere lekárov.

NA VIANOCE BY NIKTO NEMAL BYŤ SÁM

Osamelosť, spomienky na detstvo, ťažká choroba ale aj náročné životné situácie poznačia viacerým najkrajšie sviatky v roku. Najmä osamelo žijúci, opustení a životom skúšaní ľudia nesú Vianoce, v niektorých prípadoch, veľmi ťažko a ich smútok sa v týchto časoch zvykne prehlbovať. Niektorí nielen nám potom volajú na policajné číslo 158 a vyrozprávajú nám ich životný príbeh, prenesú ťažké bremeno a policajti sú jediné osoby, ktoré ich na Štedrý deň vypočujú.
Aj keď je situácia v týchto časoch náročná , spomeňte si na svojich blízkych a venujte im aspoň krátky čas. Pre niekoho pár minút, pre iného môže mať milé slovo a pochopenie aj cenu života.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym.., pokiaľ je to PR v tomto zmysle, tak super. Aspoň vieme, že polícia aj „pomáha a chráni“..
    No horšie je, keď sa pridávajú oslavné „ódy“ na políciu v duchu koľkým ľuďom dala obuškom po zátylku, lebo sa boli večer prejsť po nábreží a porušili tým zákaz vychádzania.

  2. „Ludia ktori ukryvali Annu Frankovu – porusovali zakon.
    Ludia ktori zabili Annu Frankovu – dodrziavali zakon.
    Zakony cloveku nenahradia moralny kompas“. Krásny príklad na tuto dobu

  3. Pouitivna informacia z PZ sa publikuje s ovela lepsim pocitom, ako negativna.

    PZ je vnimany prevazne ako represivna zlozka a mna neskutocne mrzi, ze aj medzi policajtami su skutocne cierne ovce, ktore by mali namiesto sluzobneho auta albo funkcionarskej tolicky, sediet v base.

  4. Mola Martin 26. decembra 2021, 7:42 – nie, nemusi. Ale je dobre, ked je. A teraz asi otazka – peco?

    Aby ludia videli, ze policia tu nie je len na davanie pokut vtedy, ked obcan porusi zakon, ale aj aby mu pomohla.

    Ano, vidiac vela policajnych funkcionarov v base a pocuvajuc, ako sa spreneverili zakonu, prisahe, moralke a etike, aj mne sa prevracia zaludok.

    Pocuvajuc, ako aj podpalenie mojho auta mali upratat tu na oddeleni, aj ked to mali okamzite vysetrovat ine policajne zlozky vidim, ze spravodlivost musi urazit este dlhu cestu a este hodne policajtov a ich sefov sa musi zodpovedat za jej krivenie, za marenie vysetrovania a spravodlivosti.

    Ale ja stale verim, ze aj u nas raz bude policia zlozkou, kde sa nepojdu odlozit neschopaci – napr. aj byvali zlodeji len preto, ze su syncekmi odborarskych funkcionarov – a ludia, ktorych by som nepoziadal ani o postrazenie bicykla, ked idem do samoobsluhy …

    Aby k tomu mohlo dojst je potrebne vediet, kto su ti slusni a kto ti, ktori su ochotni verejne drzat transparent s napisom – „Ked policajta nezaplati stat, rada to urobi mafia“.

    A nasledne sa od mafie – a je uplne jedno ci primitivnej zlodejskej, alebo politickej – v podstate aj zaplatit nechaju…

    Bezny clovek ani len netusi, co sa v policii a inych zlozkach statu deje a ako neskutocne sa niektori zmrdi na vysokych nami platenych poziciach s ludmi zahravaju.

    A to vidiet zpravidla nie je.

    A tito chlapci patria medzi uplne obycajnych policajtov na ulici, ktori su tu pre nas a je to vidiet.

    Mola Martin 26. decembra 2021, 7:42 – pochopene, preco je dobre pisat o policajtoch, ktori robia „firme“ dobre meno?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img