ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Vysledkom vakcinacie a opatreni proti Covid-19 má byť „svetielko na konci tunela“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

A to ako pre bežných ľudí, tak pre firmy a v konečnom dôsledku aj pre celú krajinu.

Aj včerajšia akcia poškodených podnikateľov v gastro biznise  jasne a zrozumiteľne ukázala smer, ktorým sa chcú títo podnikatelia uberať. Ak bude pokračovať diskriminácia niektorých podnikateľov bez účinných a dostatočných kompenzácií  a opatrenia budú aj naďalej schvaľované spôsobom ako doteraz, gastro sektor chce otvoriť svoje podniky v režime OP.

Logické a pravdepodobne z dlhodobého hľadiska aj jediné pochopiteľné.

Na nevyhnutnosť zvýhodnenia očkovaných a prekonaných a aspoň akú takú udržateľnosť tohto podnikateľského odvetvia v krajine, sme za posledné týždne  upozornili hneď niekoľko krát.

Pripomíname, že Slovensko má mimoriadne vysoký potenciál byť krajinou s vysokým príjmom z turizmu a to rozumným využitím polohy, prírodných krás a veľkých možností ponúknuť turistom veľa na malom priestore.

Už len aby si politici konečne uvedomili nebezpečenstvo v prípade recesie pre ekonomiku postavenú  prakticky len na automobilovom priemysle a s ním spojenom exporte. Dovtedy, pokým recesia len hrozí. Riešenie následkov totiž bude nákladné a pre tak malú ekonomiku akou tá naša je, aj veľmi bolestivé. A história nám ukázala, že nestojí otázka či recesia príde, ale kedy a ako rozsiahla. Slovensko nebude výnimkou.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nikto netvrdí,že je všetko v najlepšom poriadku,Ty expert,veľa živnostníkov má problemy,ale len gastro sektor tu vyplakáva,ako keby boli základnou jednotkou ekonomiky štátu,nakoľko je pravdepodobný nárast cien energií,tovaru,tak sa môže stať,že aj ked budú mať otvorené,tak budú mať menej zákazníkov a veľa z nich aj tak zavrie

  2. Vakcínami sa covidu nezbavíme,dobre to vysvetlil mikrobiológ a genetik Michal Šebeňa.A to nie je žiadny antivaxer.To sa chcete ozaj očkovať každý týždeň?Veď ako sú na tom najviac zaočkované krajiny? Izrael už očkuje 4 dávkou 🙈.

  3. Prečo by sme sa mali zbaviť covidu vakcínami??? Vakcíny sú a boli na to, aby si na covid nezomrel a aby mohli bežať napríklad onkologické operácie na ktoré človek s rakovinou čaká pol roka. Vakciny sú tu na to aby si neblokoval anesteziologov. Vakcíny sú tu na to, aby si mnohý z nás covid ani nevšimli a nemuseli ho prekonať. Izrael bude očkovať dva krát do roka o 10 rokov to bude 16-ta dávka, my zatial vykapeme na covid a nepriamo na odloženú bielu medicínu.

  4. Vidis, napisal si mu to jasne a polopatisticky – terminus technicus pre absolventov VŠŽ a napriek tomu to nepochopi. Co uz. Ako hovori isty politik. Nechajme ludu pravo na sprostost.

  5. To píš tým zaočkovaným,čo ležia v nemocnici 😬,alebo tým,ktorí veria odr.om tejto vlády.Už len tá Matovičova klinická štúdia s testami.Veď nevadí,ospravedlnil sa.🙈Najprv len testy,potom len rúška,potom len lockdown,potom prvá vakcína, druhá vakcína, tretia vakcína, štvrtá vakcína,až na veky vekové,ako by povedal Heger.

  6. Pre anonyma 16:56 (obyvatela) – a koľkože tých zaočkovaných leží v nemocnici podľa teba? Ja ti to poviem presne: u nás zo cca 40 ťažkých stavov (napojení na highflow a upv) nula celá nula nič. VŠETCI sú nezaočkovaní. Sem tam nejaký zaočkovaný sa objaví, ale to je vždy práve ten, ktorý ide domov. Tak si prosím ťa tých smajlíkov schovaj vieš kam a príď sa do tej nemocnice pozrieť. Ale nenadávaj a nevyhrážaj sa tam prosím ťa zdravotníkom, lebo aj my už máme toho plné zuby. Hlavne takých ako si ty. Keď sa nechceš očkovať, neočkuj sa, ale nechaj si prosím ťa takéto útoky voči zodpovedným ( aj za teba zodpovedným) ako tu predvádzaš.

  7. Jaro neojebávaj tu ludí ty antivaxer a dezolát.Keby si mal toho plné zuby tak jak píšeš,tak by si tu nemal čas vypisovat tie tvoje nezmysly

  8. Evidentne sa nevyhnem tretej davke vakciny. A mozno bude potrebna aj stvrta. Nie rad, nie poslusne ale VEDOME a s ROZUMOM akceptujem potrebu ockovania tak, ako je nevyhnutne pre ziskanie imunity.

    Je smutne, ze vakcinacia je v sucasnej tazkej dobe vobec temou. Ekonomiky statov idu dole vodou a ludia tu melu nezmysly.

    Nikdy sme sa nemali tak dobre a takto to potom vyzera.

  9. 18:34 akosi som ťa nepochopil s tým antivaxerom a dezolátom, práve naopak, iba očkovanie vráti svet do normálu. Nás nie, lebo tu žije veľa takých ako ty. Tu ešte zopár tisíc nezaočkovaných zomrie, to mi ver. Momentáne som oddýchnutý, už som celý deň doma, pripravujem sa psychicky na zajtrajšok a potom na štedovečernú nočnú a taký ako ty mi nepokazí pekný večer, zato ty musíš byť strašný opustený chudáčisko.

  10. Miloš ešte málo tu propaguješ ten brutálny covid teror ? Mňa nedostaneš ! Tú gebuzinu si do seba nedám pichnúť a basta !!!

  11. Pán Majko kľudne kontaktujte p. riaditeľa riaditel@fntt.sk alebo fntt@fntt.sk (asistentka) alebo dohľadateľné tel.čísla, myslím že by to nemal byť problém. Reportáží už bolo viac, ale zjavne na takýchto nefungujú, prípadne to radšej ani nepozerajú. Pre nich sú to iba zmanipulované reportáže zapredaných médií a otevrisvoumysl alebo zjemajvlek k nám neprídu, veď akoby sem prišiel nejaký anonym alebo ruský trol?

  12. Pán Majko, kľudne kontaktujte nášho p.riaditeľa fntt, emaily a tel.čísla sú dohľadateľné. Myslím že by to nemal byť problém, reportáží už bolo viac, ale zjavne na takýchto nefungujú alebo ich ani nepozerajú. Veď ako by k nám asi prišiel natočiť reportáž nejaký anonym alebo ruský trol z otevrenej mysle alebo zjemajvleku.

  13. jaro a kolkata davka nas dostane do normalu?tej reportaze si sa zlakol ako cert kriza,co by si musel priznat,ze v tt nemocnici lezia na covidovom aj zaockovany?

  14. Na UPV ležia výlučne neočkovaný, zomierajú neočkovaný. Ak odchádza očkovaný, je to vo vysokom veku s pridruženými chronickými dlhoročnými ochoreniami. Vakcína chráni a chvalabohu, že túto možnosť máme. Z hospoitalizácií je cez 70% neočkovaných, ten zvyšok očkovaných často ide veľmi rýchľo domov a rozhodne neleží na UPV a jednoznačne očkovaný nezomierajú.

    Slovensko potrebuje poľne vojenské nemocnice. Z 250 ľudí na UPV denne zomiera 70-90 ľudí, pri variante omikron už budeme obsluhovať možno iba 200 UPV ak neprídu ukrajinci alebo niekto na humanitárnu misiu. Bolo by fajn veľký nápor neočkovaných s omikron variantom presmerovať do poľa. Zostal by priestor na infarkty, modzgové príhody, rakoviny, nádory

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img