ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Polícia začala trestné stíhanie pre porušovanie povinností za krízovej situácie v bratislavskom podniku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Bratislava |MM|  V priebehu tohto týždňa sme Vás informovali o prevádzke, ktorá aj napriek aktuálne platným opatreniam predávala zákazníkom alkoholické nápoje a umožňovala im ich konzumáciu vo vnútorných priestoroch. V priebehu pár dní bola zistená ďalšia takáto prevádzka, a to priamo v širšom centre Bratislavy.

Včera krátko po 22.00 h policajti prvého bratislavského okresu v rámci kontroly dodržiavania opatrení spozorovali na Partizánskej ulici podnik, porušujúci pandemické opatrenia. Policajti sa na mieste skontaktovali so zamestnankyňou podniku, ktorá im umožnila vstup. Vo vnútorných priestoroch policajti spozorovali ďalších osem osôb, ktoré požívali rôzne alkoholické a nealkoholické nápoje. Policajti tieto osoby poučili, že sú podozrivé zo páchania priestupku v zmysle zákona č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva a vyzvali ich k zaplateniu blokovej pokuty. Keďže tú osoby odmietli zaplatiť, policajti ich oznámia príslušnému správnemu orgánu.

Zamestnankyňu podniku policajti na mieste obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Do priestorov obvodného oddelenia Policajného zboru sa dostavil aj samotný majiteľ prevádzky, ktorý bol zo strany povereného príslušníka policajného zboru obmedzený na osobnej slobode. Obidve osoby boli po vypočutí a vykonaní potrebných úkonov prepustené na slobodu. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania povinností za krízovej situácie.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ano len na Slovensku su zatvorene. Moj vcerajsi vylet do Gyoru vcera ma presvedcil ze zit sa da. Vsetko a opakujem slovo vsetko otvorene. Restauracie, bary, obchody stanky na Vianocnych trhoch bez problemov. Ludia po uliciach po obchodoch. Ano v interieroch ruska ale exterier ani jeden nahubok sme nevideli. Keby som to nevidel na vlastne oci neverim. A slovencina na kazdom rohu. Sem chodia Slovaci minat peniaze a na Sk gastro umiera….

  2. Ako jemne a decentnučko napisana a zverejnena informacia. 😋 Preco sa tu nepouzil slovnik Miloša. Konecne doslo na majitela zmrda kolegu Hríba co nerespektoval take super nariadenia kde chodilo slopat hodne nerespektujicich zmrdov poslancov Juraj Šeliga (Za ľudí) s bratislavským županom Jurajom Drobom a poslankyňou strany Za ľudí Janou Žitňanskou taktiez beztrestne ignorujuci neriadenia.
    Ovčania a postrehli ste, že už vôbec, ale vôbec nežijeme v demokracii akú sme poznali? Deti nesmú do škôl, v obchode si nenakúpiš ak sa nepodvolíš systému a nedáš si pichnúť experimentálnu vakcínu, ktorá nezaberá, do roboty môžeš len ak si otestovaný či opichaný, vianočné trhy sú tabu, fitká zanikajú-cvičiť je zakázané, reštaurácie krachujú pre ich zákazy, cestovanie obmedzené na maximum. Zachvíľu zavrú doma aj zaočkovaných dôchodcov ako sa vyhrážajú, zákazy vychádzania, minulý rok do lesa len s testom. Vydieračky, podplácanie, len ako prinútiť ľudí zaočkovať sa. Do potravín s náhubkom, do autobusu tiež, do taxíku detto. Takto chcete žiť? Dokedy chcete tolerovať toto šialenstvo? Toto naozaj chcete?

  3. Neviem prečo tu krivdíte majiteľovi. Podal vierohodné vysvetlenie „Aj počas tejto vlny pandémie pripravujeme v umeleckej časti klubu pod lampou rôzne umelecké a diskusné formáty pre online vysielanie. Tak to bolo aj včera.😷👍

  4. Keby Hrib nemal konflikt s Matovicom tak tento článok by tu nebol.
    Otázka do minulosti. Bol tu článok keď jeden poslanec za OLANO bol obvinený neplnoletymi dievčatami ?

  5. Myslis toho uchylaka Heraka? Ved aj on je len clovek, konieckoncov to maju v nazve obycajny clovek a nezavisla osobnost, to znamena, co mu mas co kecat kam kedy a na koho si sahne ked to nanho dojde, zachutilo mu v tabore na malolete 😀
    Ale teraz vazne, toto je ta zmena? Du blejt velebnosti z celeho Olajna, toto je kauza.

  6. V tejto suvislosti vidm problem v obmedzeniach pre zaockovanych a prekonanych.

    Pre tieto skupiny mala pandemia z pohladu obmedzeni prestat existovat. Bude k tomu nutne pristupi skor ci neskor. Cim neskor, tym vacsie skody a tym neskor sa posunieme dopredu.

  7. anonym 20. decembra 2021, 11:43 – ak tu niekto bluzni, si to Ty a nie ja. A dokonca aj v tom clanku je to podla mna dostatocne jasne – dokonca to tvrdi on sam:

    „priamou príčinou smrti bola masívna obojstranná pľúcna tromboembólia, prvotnou príčinou zrážanie krvi (trombóza) v hlbokých žilách dolných končatín. Otec tiež trpel chronickou ischemickou chorobou srdca.“ !!

    Pan podla medializovanych informacii mal 78 rokov !!

    Nechcem aby to vyzeralo hlupo, ale som pragmatik. Ak budem mat 78, kazde rano sa podakujem za darovany den…
    Su taki, ktori sa nedozili sestdesiatky, chore su deti a zomieraju aj male deticky.

    Ludia, trosku rozumu a pud sebazachovy to chce.

  8. Jasne ze vakcina vôbec nesposobuje zapal srdcoveho svalu a dokonca sa ani krv nezraza a nevytvara trombozu v zilach a cievach. V Holandsku lokdaun naco, ved je tam zaockovanost a zaplnaju sa im nemocnice. Cize vakcina je nefunkcna sračka a nie ze sloboda.

  9. anonym 20. decembra 2021, 21:36 – vdaka za upozornenie.

    Aj priamo v clanku je napisane – citujem:

    „U vektorových vakcín od firem AstraZeneca a Johnson & Johnson SÚKL varuje před velmi vzácným rizikem trombózy.“

    Kazdy liek ci chemikalia ma vedlajsie ucinky. Ani to Savo nie je boh vie co…

  10. Ak vakcina nezamezi ani po tretej dávke imunitu( ako sme zvyknutý zo všetkých našich očkovaní),ale len zmierňuje chorobu,tak to nemá z vakcínou nič spoločného,je to proste len liek.Uvazovat,v tomto prípade o povinnom očkovaní,nie je žiadne riešenie.Pritom nie je vôbec známe,ako bude pomáhať pri ďalších mutáciách .Inak,aby nedošlo k nedorozumeniu,ja som zaockovany.

  11. tiez ma to „tuklo“ a hned som volal vyrobcom vakcin, ci je to naozaj tak.
    A odkazuju MU, ze je kecal. a vobec, kefaline, co si predstavujete pod takym slovom ako zamezi?

  12. Mily preklep, vies o tom, ze vakcina proti TBC mala ucinnost niekde okolo 50% a pritom zbavila civilizovany svet tejto pliagy? Tieto na hnusobu maju podstatne viac. To len tak na okraj.

  13. Kto chce to pochopí,ty Majko si v živote toho veľa nepochopil,tak si mysli čo chces.Ale,keďže mám čas,tak to napíšem ešte raz.Ak vakcina ani po troch dávkach,nezaručí imunitu,ale len zmierňuje priebeh choroby,tak to je len liek,a povinné očkovanie nič nevyrieši.Pritom nie je este známe,ako budu vakcíny( lieky), reagovať na nové mutácie.

  14. Milý Jozef,nie je mi známe,že pôvodca TB,mutoval.Ak tomu tak bolo,tak akceptujem.Ja sa totižto s genialnymi expertmi,ako si Ty a Majko nemôžem samozrejme merať.A rád sa poučím,a tiež si nemyslím o každom,kto má iný názor ako ja,že je……

  15. Mycobacterium tuberculosis je pomaly rastúci aeróbny bacil žijúci intra- a extracelulárne. V nevyhovujúcich podmienkach sa množí iba intermitentne alebo sa prestane množiť (spiaci bacil). Má vysokú schopnosť mutácie a tým rezistencie na terapiu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img