ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Minister Ján Budaj: Spravodlivosti pri vyšetrovaní únosu prezidentovho syna už nič nestojí v ceste

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŽP SR |MM|  Súdny dvor Európskej únie v Luxemburgu dnes rozhodol o pokračovaní trestného konania v prípade Mečiarových amnestií, ktoré sú krvavou škvrnou v dejinách Slovenskej republiky. Rozhodnutie Súdneho dvora EÚ vlieva nádej v spravodlivosť a právoplatné odsúdenie zločinov spáchaných v 90-tych rokoch 20. storočia. Konkrétne ide o násilné zavlečenie Michala Kováča ml., syna vtedajšieho prezidenta, do cudziny v auguste 1995, ale aj o ďalšie zločiny, ktoré súvisia s násilným zavlečením. Dnes si opätovne Ján Budaj, minister životného prostredia, pripomenul s Igorom Matovičom, predsedom hnutia OĽANO, Annou Remiášovou, poslankyňou Národnej rady SR, matkou zavraždeného Róberta Remiáša a vyšetrovateľom násilného zavlečenia Petrom Vačokom, že organizátori a vykonávatelia únosu a vraždy neboli doteraz potrestaní.

Súdny dvor Európskej únie dnes vyhlásil rozhodnutie, podľa ktorého je možné pokračovať v trestnom konaní a nič nebráni ani vydaniu európskeho zatykača na obžalovaných.

Vladimír Mečiar, vtedajší predseda vlády SR, vydal v marci 1998 amnestie pre páchateľov únosu Michala Kováča ml. už v prvé hodiny, čo sa stal zastupujúcim prezidentom SR. Stalo sa tak, hoci už v tom čase z vykonania násilného zavlečenia bola dôvodne podozrivá Slovenská informačná služba (SIS), štátny orgán, za ktorý zodpovedal predseda vlády, ten istý Vladimír Mečiar.

Mečiarove amnestie sú podľa ministra Jána Budaja krvavou škvrnou v histórii Slovenska. Podčiarkol, že Slovensko je členom Európskej únie, kde platí právo a spravodlivosť. Nádej na dôsledné vyšetrenie politických zločinov a udalostí z 90-tych rokov 20. storočia stále žije. „Únos prezidentovho syna nemá v našich dejinách obdoby, súvisí s ním aj vražda Róberta Remiáša. Nastoleniu spravodlivosti zabránili v 90-tych rokoch priamo špičkoví politici a ústavní činitelia. Spravodlivosť má teraz na Slovensku konečne otvorené dvere a verím, že sa jej všetci dočkáme. Ľudia na Slovensku si zaslúžia krajinu, kde vládne právo, spravodlivosť a nedochádza k zneužívaniu moci,“ zdôraznil minister.

Zrušenie Mečiarových amnestií v Národnej rade SR (NR SR) dlhodobo inicioval Ján Budaj ešte ako opozičný poslanec NR SR. Platili devätnásť rokov a ich zrušenie napokon potvrdila NR SR v apríli 2017.

Róbert Remiáš prišiel o život pri výbuchu auta 29. apríla 1996 v Bratislave na križovatke ulíc Botanická, Karloveská a Devínska cesta. Podľa všetkého motívom tohto brutálneho činu bolo Remiášovo priateľstvo s korunným svedkom únosu Oskarom Fegyveresom, vtedajším príslušníkom SIS, ktorý ako prvý vypovedal pred policajným vyšetrovateľom Petrom Vačokom, že tento teroristický čin spáchala SIS. Po svojej výpovedi v obave o svoj život Fegyveres utiekol do zahraničia a Róbert Remiáš mu až do zavraždenia robil spojku s domovom. Vražda Róberta Remiáša nebola do dnešných dní vyšetrená.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kováč okradol štát a teraz slúži za odmenu slovenskému štátu. Dokonca pani prezidentka mu dala poverenie, aby mohol pracovať pre slovenskú republiku. Kočnerov kamoš spolupachatelia.

  2. Pán Budaj? To je ten co bol davat kvety na výrocie Remiasa? Mafiana ktory bol popraveny za to co robili mafiani? Boha zas tej Budaj. Majkov vzor 😀 😀

  3. Budaj by nám radšej mohol vysvetliť čo stojí na ratani medveďov 6,5 milióna poprípade ako sa chránia sysle za 5,5 milióna

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img