ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Stanovisko ministra vnútra k včerajšiemu zhromaždeniu pred Národnou radou SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

„Už takmer dva roky bojujú s koronavírusom prakticky nepretržite nielen zdravotníci, ale aj zložky ministerstva vnútra. Pracujú prakticky neustále, na plné obrátky, bez väčšej možnosti vydýchnuť si a nečerpať sily. Rozumiem, že roky neriešená situácia záchranárov a zdravotných sestier vyústila do frustrácie zdravotníkov, ktorí sa rozhodli pokojným a slušným spôsobom poukázať na to, že žiadajú o pozornosť a dialóg. Od konca novembra však vzhľadom na neustále sa zhoršujúcu pandemickú situáciu platí núdzový stav a s účinnosťou od 10. decembra 2021 platí v rámci vyhláseného núdzového stavu zákaz zhromažďovať sa v počte nad 6 osôb, okrem osôb žijúcich v jednej domácnosti.

Môžem všetkých ubezpečiť, že policajti by voči nikomu zo zdravotníkov nezasiahli, ak by takýmto pokojným a slušným spôsobom prišli vyjadriť svoj názor pred Národnú radu v čase, keď takýto zákaz neplatí. Som presvedčený, že táto situácia nebola príjemná ani príslušníkom Policajného zboru, ktorí na mieste zasahovali, o to viac, že zdravotníkov vnímame v tomto náročnom období ako piliér boja proti pandémii a doposiaľ sme práve naopak, riešili situácie, kde bolo potrebné ich chrániť. Chránime ich pred fyzickými i verbálnymi útokmi, ktorých sme žiaľ, tento rok svedkami a dohliadame na nerušený priebeh vakcinácie. Dokonca sme legislatívne posilnili právomoci policajtov v prípade útokov na zdravotníkov. Vyvraciame dezinformácie a hoaxy, upozorňujeme na dôležitosť očkovania aj dodržiavanie opatrení.

Naozaj oceňujem, že záchranári túto, pre obe strany nepríjemnú situáciu, zvládli bez zbytočných drám a nesmierne si vážim, že sa okamžite otvorene postavili proti tomu, aby sa z tejto témy urobila téma politická, keďže stále máme na Slovensku politikov, ktorí si percentá naháňajú len takýmto prízemným a úbohým spôsobom.  

Ešte raz zdôrazňujem, že včerajší zásah v žiadnom prípade neznamená, že Policajný zbor ide proti zdravotníkom, zákon však musí platiť pre všetkých. Chcel by som všetkých zdravotníkov ubezpečiť, že od začiatku pandémie sme na jednej lodi a vo Vašej práci Vás podporujeme. Verím, že najbližšie obdobie prinesie aj priestor na riešenie Vašej situácie.“

 

zdroj: MV SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Aj Fico a Harabin robili protesty v núdzovom stave a čo??? Ich prečo nezadržali??? Môže sa hanbiť celá vláda!!! Ale tí nevedia čo je to hanba!!! Totálne sklamanie z tejto politickej cvargy!!

  2. Anonym 15. decembra 2021, 16:40. Nééé.že by robili zelený rozdieli? Miloš.nedáš sem normálny článok o zásahu.ale dáš sem obhajobu Toho poskoka. A to robíš vždy.

  3. Bohuš, trochu uvažuj. Nedochádza ti kto šéfoval PZ, keď robili protesty Fico a Harabin? Za Hamrana to nebolo. Stačí? Nestačí?

  4. Anonym 16. decembra 2021, 9:03 ale figúrka ministra je tá istá. Ja tu len poukazujem aké je SOL a Miloš Majko „objektívny a nezávislí.članky o hoaxoch s FB sú dôležitejšie ako toto,A potom sem dá vyjadrenie hentoho „ministra“ 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️👮‍♂️👮‍♂️👮‍♂️

  5. Minister je ten istý, ale on je trochu mimo. Je to minister, jemu je jedno ako sa zasahovalo za predchádzajúceho prezidenta PZ, on so všetkým súhlasil. Bohužiaľ, od neho to nezáleží. Alebo našťastie?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img