ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Agentúra domácej ošetrovateľskej starostlivosti ( ADOS) Mestskej polikliniky Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vlasta Gašparíková , hlavná sestra polikliniky Sereď /

… podávame Vám pomocnú ruku

Agentúra domácej ošetrovateľskej starostlivosti ( ADOS)  Mestskej polikliniky Sereď

poskytuje komplexnú odbornú ošetrovateľskú starostlivosť  v pohodlnom domácom prostredí, alebo v inom prirodzenom prostredí pacienta.

Cieľom ADOS je, aby pacient prežíval svoje ochorenie a absenciu pôvodnej kvality života v podmienkach zmierňovania somatických ťažkostí a v prípade vyliečenia sa vrátil do pracovného procesu a žil kvalitný život.

Ošetrovateľské služby    sú určené  imobilným pacientom, pacientom s obmedzenou pohyblivosťou, ktorí potrebujú odbornú ošetrovateľskú starostlivosť a nemôžu samostatne chodiť na ošetrenie.  Domáce ošetrovanie  poskytujeme aj pri náhlych, či krátkodobých chorobách, po prepustení z hospitalizácie, po operáciách, prípadne po zákrokoch v rámci jednodňovej chirurgie, ktoré vyžadujú následnú ošetrovateľskú starostlivosť, alebo ošetrovateľskú rehabilitáciu. Domáca ošetrovateľská starostlivosť sa poskytuje aj chorým v terminálnom štádiu ochorenia , ktorí odmietajú pobyt v nemocnici, alebo majú paliatívnu starostlivosť.

Nárok na ošetrovateľskú starostlivosť má každý chorý, ak potrebuje odbornú ošetrovateľskú starostlivosť. Poskytuje sa pacientom všetkých vekových a diagnostických skupín, na základe intenzívnej spolupráce s ošetrujúcim lekárom a lekárom špecialistom.

Ošetrovateľskú starostlivosť poskytujú kvalifikované špecializované  sestry na základe návrhu všeobecného lekára a písomnej dohody agentúry s pacientom alebo zástupcom pacienta. Máme zmluvy so všetkými zdravotnými  poisťovňami.

 

Ošetrovateľské  výkony, ktoré zväčša poskytujeme, sú :

ošetrovanie rán, defektov, preležanín, vredov predkolenia, stómií u nevládneho pacienta, aplikácia infúznej, injekčnej terapie, starostlivosť o centrálny venózny, epidurálny katéter, o močový katéter, starostlivosť o  tracheostomickú kanylu, očistná klyzma,  ošetrovateľská rehabilitácia, odbery krvi a biologického materiálu, sledovanie vitálnych funkcií, a v neposledom rade aj  edukácia pacienta a podporných osôb, ako aj výkony podľa požiadavky ošetrujúceho lekára pacienta.

V rámci svojich kompetencií, profesionálne a odborne, korektne a trpezlivo pristupujeme k tejto náročnej a veľmi potrebnej zdravotnej a verejnoprospešnej starostlivosti pre obyvateľov nášho mesta a spádovej oblasti Sereď. Veľké poďakovanie patrí mestu Sereď, ktoré nás finančne podporilo a prispelo na činnosť ADOS.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Prosim Vas, vy co ste pisali ponuku, neviete kto je váš zamastavatel? Myslím si, že Mestská poliklinika v Seredi už davno nie je mestska. Pretože mesto ju davno pradavno predalo Pro Care. Aj nápis na streche je už upraveny iba na POLIKLINIKA.Prosim Vas už sa tomu prispôsobte aj vy zamestnanci. Ďakujem.

  2. Niektoré baby boli mojimi kolegynkami. Aj pani V.G. som poznala. Aj ja som sa kamošila s Veronkou a Máriou. Keď niekoho hodnotíme, musíme vidieť človeka komplexne. Aj to, že každý má svoju osobnú aj profesioníálnu históriu. Je dôležité vidieť, kedy a aké skúsenosti človek naberal a hlavne, ak ide o ženu- sestričku je to veľmi dôležité aj kde a s kým. Táto moja kolegyňa už od mlada naberala skúsenosti nielen v práci. Bola aktívna nielen na pľúcnom, ale aj v politických a spoločenských organizáciách. Mimoriadne aktívna bola a to aj na úkor vlastnej rodiny v mimopracovných činnostiach, kde nepodávala len „pomocnú ruku“ ako dnes, ale oddávala sa im celým telom a dušou. A to na početných branných a športových hrách OUNZ-tu, v súťažiach ČSČK, v tábore ruského jazyka vo ZVOLENE v roku 1978, kde bol aj môj syn, s osobným nasadením vypomáhala telovýchovnej ambulancii v GA a najmä v roku 1980 počas spartakiády v Prahe po celý čas vynikala mimoriadnou pracovitosťou. Naberala cenné skúsenosti, ktoré neskôr zúročovala. Bola si vedomá, že povolanie zdravotnej sestry predpokladá dodržiavať isté mravné atribúty ako je svedomie, morálka, čestnosť, empatia, ohľaduplnosť, obetavosť, schopnosť pomáhať a nikomu neubližovať, ako káže starý pán Hippokrates. Že súkromné, egoistické a osobné veci, túžby a plány nemožno nadraďovať nad to základné, čo robí človeka človekom, ženu ženou, matku matkou, sestričku sestričkou. Ako vidno, moja kolegynka sa týchto zásad vždy držala a že chvály pacientov sú oprávnené.

  3. No, vyššie uvedené hodnotenie veru nevyznieva ako priaznivé, je v ňom irónia. Žeby niekto chcel takto upozorniť naa niečo z minulosti pani sestričky? Pardón, ale je to môj ciťák, možno sa mýlim…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img