ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Prvá tohtoročná zimná údržba skončila o jednej po polnoci. Na Fándlyho, či Garbiarskej ťažký sneh lámal konáre

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /10 DEC 2021/

Včera mohli deti v Seredi postaviť prvého tohtoročného snehuliaka. Zamestnanci údržby mesta zasa prvýkrát vytiahli do ulíc techniku.

„Vo štvrtok sme začali s čistením ulíc od snehu o 14-tej hodine. V teréne bola všetka technika aj ľudia, ktorých mesto na túto prácu má. Práce sme ukončili o jednej hodine po polnoci s tým, že dnes ráno sme začínali o 7.00 hodine. Práve dokončujeme to, čo ešte v noci opätovne dosnežilo a ručne dočisťujeme priechody pre chodcov. Opätovne mechanizmy prechádzajú ťahy k autobusovej a železničnej stanici a tiež ku školám a škôlkam,“ vysvetlil Ján Himpán, vedúci údržby mesta Sereď a dodal, že vo veľkom aj malom parku zamestnanci čistia hlavné ťahy.

Mestské chodníky sa odhŕňajú dvoma malými traktormi, ktoré sú vybavené radlicou na sneh a vzadu sypačom soli. Na odhŕňanie cestných komunikácií má mesto dva veľké traktory Zetor. Taktiež s radlicou a sypačom. Počas prvej zimnej údržby sa na posyp chodníkov a ulíc minulo vyše desať ton soli.

Okrem odhŕňania snehu dnes ráno oddelenie údržby mesta odpratávalo aj popadané konáre na Dolnomajerskej, Fándlyho a Garbiarskej ulici, ktoré v noci polámal ťažký sneh.

 

Zdroj foto:  https://www.topbyvanie.sk/magazin/zimna-udrzba-a-odpratavanie-snehu-z-chodnikov

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Poprosím pracovníkov údržby, aby kontaktovali paničku s kočíkom a ak sa pôjde prejsť, budú jej odhŕňať priamo pred kočíkom.

  2. Uz v minulosti sme jasne a zrozumitelne poukazovali na rozpis odhrnania snehu.

    Prva vlna, teda prioritne odhrnanie by malo obsahovat chodniky nevyhnutnej infrastruktury mesta.

    Ide o polikliniku, skolky, skoly, prichody na autobusovu a zeleznicnu stanicu a hlavne chodniky spajajuce centrum mesta s okrajovymi castami.

    Bola tato zakladna infrastruktura odhrnuta dostatocne?

  3. Šťastie, že také počasie nie je v našom okolí bežné. Inak si neviem predstaviť to kvantum soli vysypanej do zeme. Kam sa asi podeje? Každá minca má 2 strany a občas sa postaví aj na hranu…

  4. Celé Slovensko od najmenšej dediny až po hlavné mesto je v auguste perfektne pripravené na zimu. Len v decembri nesmie nasnežiť

  5. Chudáčik maličký do 1h si odhranal Sniezik…. Robila som zahraničí kde snežilo aj týždeň v kuse takto a tie zhrnace chodili nonstop a tu raz do roka na sneží a čistá katastrofa. Nehnevajte sa na mňa ale táto robota bola tak odflaknuta ako každý rok. Raz do roka na sneží a není ste schopný údržbu ciest zabezpečiť. Môžete sa hanbiť. A malé uličky Vám nič nehovoria ved sprostý dôchodcovia nech si ich odhrnu. Pekný deň Vám prajem. A tiež sme si spravili snehuliaka a od hrnuli sme siaj sneh lebo nemal kdo mesto sa na nás vysralo🤗

  6. Ja nie som žiadna panička s kočikom,som obyčajna žena s dietatom,ktora si potrebuje ist aj nakupit a do lekarne,či ked je sneh sa s kočikom nechodi?A mimochodom ja so si svojich 15 metrov chodnika pred domom odhrnula,s pozdravom “ panička s kočikom“

  7. Moje dieta pistihnute nie je a nebude ,ale ty si chyteny viac než dost,chudačik,aj mi ta je luto,taky dement,ale adi za to nemožeš,tak si sa už nerodil👋

  8. Dano, ty skurveny fasisticky odpad, preco tu nadavas zene? Zato, ze ma male dieta a pracovnici mesta odflakli udrzbu chodnikov, ma byt teraz az do jari zavreta s deckom doma? Mesto ma zo zakona povinnost odhrnat sneh z chodnikov, ale niektore ulice nerobi vobec, majitelia domov /zvacsa dochodcovia/ si tu sami pravidelne musia odhrnat sneh.

  9. Je toto mozne nadavat si tu?
    Je XY mamiciek s kocikmi a chodia po ulici v duchu nadavaju ale len jedna nedokaze pochopit situaciu a musi sa tu vyplakavat, dokonca aj normalny pracujuci ludia chodia po chodnikoch, netreba poukazovat len na kociky.
    Skusili ste si niekedy nieco vlastne odhrnut alebo priorita je len nadavat?
    Ano je pravda ze chodniky su odhrnute mizerne ale skusili ste zapojit rozum kolko a aky sneh padal?
    Dochodca moze mat pred domom odhrnutych 16 m chodniku preto lebo kazde dve hodiny chyti odhrnac/metlu a odhrna. V meste prejde jeden traktorik za den a je. Nemam skusenost s touto pracou ale verimm ze pracovnici maju toho dost. A nepochybujem o tom ze ak by sa oproti vam rutil odhrnak na chodniku tak krutite hlavou ze prave teraz sa tu trepe a to nehovorim o kocikoch radsej

  10. Marek 11. decembra 2021, 12:37 – to si má akože odhŕňať celú absolvovanú cestu? Čiže ak ide človek na poštu /lebo je opäť móda žltých lístkov, že človek je nezastihnuteľný aj keď je doma/ tak s lopatou v ruke, lebo niekto nestíha robotu za ktorú berie peniaze a aj ty si mu ju zaplatil? To je už iný level

  11. Marek 11. decembra 2021, 12:37 – mozete prosim vecne a konkretne vysvetlit toto z obsahu Vasho prispevku: „nedokaze pochopit situaciu a musi sa tu vyplakavat“?

    O aku situaciu v polke decembra prosim ide?

    Dakujem.

  12. Konkretne mam na mysli sneh ako dlho a aky padal. Sam som odhrnal sneh z rodinneho domu a mal som co robit poobede, vecer,medzitím a este aj druhy den rano aby to bolo v normalnom stave takze trochu dokazem pochopit situaciu ze chodniky sa do 100% stavu dat nedaju. Alebo da sa kazdy chodnik prejst 4x denne? Aj ked pravdou je ze dnes je druhy den od „kalamity“ a chodniky su stale neupravene.

  13. Na Garbiarskej ul. sú chodníky neposypané, neodhrnuté. Tu prešiel 1x traktor, ktorý odhrnul sneh na vozovke a nahrnul to všetko pod kolesá áut. Ráno bola sranda s vychádzaním na cestu. Takže nechválte sa tým, čo ste neurobili. Nabudúce pridám aj foto.

  14. Pani zastavte sa u mňa a domontujem vám tam radlicu! Ako budete tlačiť svoju ratolesť do obchodu budete zároveň aj odhŕnať chodník… a keby to náhodou odfláknete môžete potom prosím nadávať na toho kto to odhŕňal… pekný večer všetkým

  15. Ob
    občan Ked žačal padat sneh tak som videl prvé odhrnacie auto sradlicov hore to išlo naftu minút a mesto odhrnalo až na druhý den a potom píšu aká kalamita ich zastihla . Vydel so potom traktor odhrnat čepeni a hlavná vec ked som išel okolo štadionu tam odhrnali snech dva traktori aj ten čo odhrnal ulice hamba čo štadion je prednejší ako ulice a chodníky.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img