ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Až 300 eur pre zaočkovaných seniorov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MF SR |MM|   Epidemická situácia na Slovensku sa už niekoľko týždňov zhoršuje. Denne pribúdajú desiatky obetí a tisíce pozitívne testovaných. V záujme ochrany verejného zdravia sa Ministerstvo financií SR rozhodlo poskytnúť občanom nad 60 rokov hotovostný príspevok až do výšky 300 eur v prípade, ak sa nechajú zaočkovať. Nemocnice sú preplnené a zomiera v nich množstvo najmä starších ľudí, ktorí, žiaľ, nevyužili túto možnosť.

pozmenujuci_a_doplnujuci_navrh

Jednorazová finančná pomoc bude vyplatená osobe, ktorá do konca roka 2021 dovŕšila 60 rokov, má trvalý alebo prechodný pobyt na území Slovenska a zároveň na Slovensku aj absolvovala očkovanie proti Covid-19:

  • Treťou (posilňovacou) dávkou očkovacej látky do 31. decembra 2021 alebo sa do tohto termínu na takéto očkovanie registrovala a ak toto očkovanie absolvuje do 15. januára 2022. (V tomto prípade získa 300 eur. Finančnú pomoc 300 eur tak získa každý senior, kto sa do konca roka zaočkoval alebo ešte len zaočkuje tromi dávkami.)
  • Druhou dávkou očkovacej látky od 30. júna 2021 do 31. decembra 2021 alebo sa do 31. decembra 2021 na takéto očkovanie registrovala a ak toto očkovanie absolvuje do 15. januára 2022. V tomto prípade získa 200 eur. (Ak sa senior zaočkoval druhou dávkou do 29. júna 2021, na finančnú pomoc bude mať nárok, iba ak sa do 31. decembra 2021 zaočkuje treťou dávkou alebo sa do tohto termínu zaregistruje a následne absolvuje očkovanie do 15. januára 2022 – v tomto prípade bude senior zaočkovaný všetkými tromi dávkami očkovacej látky a získa finančnú pomoc vo výške 300 eur.)
  • Prvou dávkou očkovacej látky od 25. novembra 2021 do 31. decembra 2021 alebo sa do 31. decembra 2021 na takéto očkovanie registrovala a ak toto očkovanie absolvuje do 15. januára 2022. V tomto prípade získa 200 eur. (Ak sa senior zaočkoval prvou dávkou do 24. novembra 2021, na finančnú pomoc bude mať nárok, iba ak sa do 31. decembra 2021 zaočkuje druhou dávkou alebo sa do tohto termínu zaregistruje a následne absolvuje očkovanie do 15. januára 2022 – v tomto prípade bude senior zaočkovaný dvomi dávkami očkovacej látky a získa finančnú pomoc vo výške 200 eur.)
  • Jednodávkovou očkovacou látkou do 31. decembra 2021, ak do 1. marca 2022 absolvovala očkovanie druhou (posilňovacou) dávkou očkovacej látky. V tomto prípade získa 200 eur.

Príspevok bude seniorom vyplácaný vo forme poštovej poukážky, pričom hotovosť si budú môcť následne vyzdvihnúť na každej pobočke Slovenskej pošty. Ministerstvo financií SR zdôrazňuje, že finančný príspevok bude občanovi, ktorý spĺňa podmienky, pridelený automaticky a nemusí sa tak nikde registrovať ani oň žiadať. Zároveň pripomíname, že podmienka dosiahnutia veku 60 rokov je do 31.12.2021. Ak niekto dosiahne vek 60 rokov až koncom tohto roka, nárok na finančnú pomoc bude mať aj keď očkovanie absolvuje pred dosiahnutím tohto veku.

Ministerstvo financií SR chce takýmto spôsobom motivovať tých, ktorí sa ešte nerozhodli očkovať a rovnako aj odmeniť ľudí, ktorí sú zodpovední. Preto apelujeme na seniorov: Využite možnosť dať sa zaočkovať. Pomôžete tým nielen sebe, ale aj nám ostatným, svojim deťom a vnúčatám, svojim priateľom a známym, pretože od vášho rozhodnutia závisí osud celého Slovenska.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Bohus, odporuca tretiu po troch mesiacoch. Lebo omikron. Este nic nevedia, takze nekuvikaj. A presne takto vznikaju bludy. Bulvar napise blby clanok s bomba titulkou, samozrejme posunu v nej termin este o mesiac, nic overene, ale absolventi všž uz maju temu.
    Bohus, nepridavaj sa k nim.

  2. Bohus, je to prilis skoro robit nejake zavery. Pokial sa potvrdia tie optimisticke nadeje vdakabohu. Pokial zacne mutovat skakanim po nechranenych astar saran nas ochran. Alebo iny spasitel? Zatial mame len jednu nadej. Vakcina, alebo prekonanie. Len pri tom druhom hrozia problemy. Ba az koniec v tme.

  3. Nie ze odporuca tretiu davku proti omikronu ale nova vakcina proti omikronu bude trojdavkova. Takze ovce namieto troch davok doteraz sa pripravte na dalsie tri davky cize uz budete mat spolu 6 davok, ktore bude treba davat v trojmesacnom odstupe a vasu prirodzenu imunitu budete mat v totalnom záchode.

  4. Ty sa ich už ale nedorátaš. Keď budeš prosíkať o vakcínu s kyslíkovou maskou na papuli, to už bude pre teba neskoro, a škoda ťa nebude.

  5. Konecne to v Rakusku zacina a prenesie sa to do celej Európy. A bude peklo lebo politici to dotiahli do totalnej diktatúry. A bude to tak ako hovoril Landa. Občianske nepokoje a zapalne flase.

  6. Anonym 11. decembra 2021, ty chmolo toto si tu trepal uz pri prvej davke a uz je tretia a vsetci sme tu zdravi a nezaockovani. Tak taketo tvoje sproste reči si chod trepat do hajzla ty somar prijebany

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img