ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

V Rakúsku bude povinné očkovanie pre celú populáciu nad 14 rokov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Aspoň takéto sú momentálne medializované informácie. Tak to teda je realitou, len akosi my sme znovu pozadu. Ako vlastne historicky vždy…

Skutočným problémom tejto koalície je jej neschopnosť dohodnúť sa na účinnej prevencii, včasných opatreniach a hodne politikov sa chce nabaliť popularitou vyhláseniam hodne zdielanými antivaxermi a ľuďmi odmietajúcimi vakcíny.

Je chybou, že bolo dovolené čiste odbornú problematiku preniesť do politiky ako tému a to nielen pre politikov aktívnych, ale aj tých, ktorí žiaľ inú tému nemajú a o inom nedokážu s voličmi ani len komunikovať.

Už pred niekoľkými týždňami som prezentoval názor, že nie je otázkou či, ale kedy bude povinné očkovanie zavedené. Tak v civilizovaných krajinách kolo nás sa takéto opatrenia stávajú realitou. Slovákov to ešte len čaká.

Čo si myslíte, budeme tento mechanizmus odmietať dlhšie ako do jari? Počkáme ešte aby prehrmela lyžiarska sezóna, skrachovalo ešte niekoľko tisíc podnikateľov a až následne zavedieme síce nepopulárne, no evidentne jediné účinné opatrenie, alebo sa k tomuto kroku odhodláme spolu so susedmi?

Grafika: Zdroj FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Lengvarsky uvažuje o skrátený intervalu medzi druhov a tretov vakcinov. Ako sa podáva liek na to sú predsa odborníci nie lekár Lengvarsky. Lekár vakcínu podáva na základe predpisu výrobcu, teda nie je to na úvahe lekára. Táto vláda je apsolutne nedvôverihodna ako aj vakcína . Ešte koľko krát sa budeme preočkovavat? Alebo do nekonečna.

  2. Milan tebe zjavne tá prezenčná výučba chýba. Vráť sa urýchlene do školy, ty negramotný analfabet. A ty si vôbec zaočkovaný, keď hovoríš o “nás”?

  3. Šeckých Budovatelov socializmu začipuvat! Dostanú to befelom. Sú na to zvyknutí a už majú v sebe davku proci Týfu Ovčím kiahnam Rubeole Zaškrtu Tetanu…
    Mladší móžu z tej chrípky aj pokapat.
    Ked ostane vác Budovatelov socializmu tak u nás skor ten socializmus aj vybudujeme. Z Ficka urobíme svojho sluhu. Sprostý Miuko Bodor mu bude robit drába. Len mat té…. sociálne istoty a kondóm ve vačku. Keby volačo.

  4. Nic nebude, ani povinne ockovanie a uz vobec nie covid, vykape ako prvy sars, omikron je toho dokazom, to povedali popredni vedci a nie nejaky dezolati, hoaxeri alebo nieco podobne…

  5. Skurveny system 12. decembra 2021, 10:15 – uz zvoleny nick vyjadruje Vas sposob uvazovania a mentalnej urovne.

    Zen pan za prepazkou mal s primitivnym zakaznikom svatu trpezlivost. Jasne a zrozumitelne mu povedal:

    – ze zakon uklada identifikovat sa covid pasom
    – ze nemoze prijat bezhotovostnu platbu cez terminal bez identifikacie sa covid pasom
    – ne nemoze prijat hotovostnu platbu ako nahradu
    – ze mu za 100 prijatych Australskych dolarov pri poruseni zakona hrozi 6000 Dolarov pokuty – nechce/odmieta to riskovat
    – zakaznik ako pripeceny bojuje s panom, ktory „len“ dodrziava zakon

    Zaujimave je:

    – zakaznik nedokaze argumentovat zakonmi, len sa dozaduje jeho porusenia, no zodpovednost a riziko pokuty nechava na obsluhe
    – vystupuje ako debil – rovnako ako u nas Jozef Klanyi – nasledne vypne nahravanie a nepochybne zaplati. Znovu ako Klanyi a Ha ra bin – nasadia si poslusne ruska a idu nakupovat.
    Ludia evidentne nemaju ako zaujat, chcu byt „zaujimavi“ a tak vymyslaju nezmysly.

    Preco nezmysly?

    Keby stacilo uspiet pri tej jedinej platbe, mozno by som snahu zakaznika chcapal – „vybojuje“ si tento zapas a do smrti ma pokoj.
    No takyto zapas zakaznika caka uz vzdy a vsade tam, kde to je zakonom upravene. Nebude bojovat stale, lebo raz skonci proste v base alebo blazninci. A verim, ze mu stacilo „byt zaujimavym“ raz.

    No on mi pripomina debila ponahlajuceho sa v piatok pred predlzenym vikendom po D1 z Bratislavy. Kolona v troch jazdnych pruhoch od BA az po TT – disice aut, plynula jazda tak 90 az 100 km/hod, no plynule.
    Debil inym dokazuje ze je skutocne arogantnym debilom, zlozito robi mysicky a za kazdu cenu predbehne 4 ci 5 aut, cim ale riskuje hromadnu havariu, zastavenie inak plynulej premavky a minimalne dvoj hodinove zdrzanie. A jasne, ze ohrozuje zdravie a zivoty ostatnych.

    V Australii su tazko popredu od nas. Postupne budu vsade okolo nas. Az nasledne ked budeme rizikom pre okolie a budeme to citit v prirodzenych obmedzeniach, aj nasi politici urobia to, o com pisem uz mesiace – povinnemu ockovaniu sa nevyhneme.

    Fakty nepustia…

  6. Neboj sa anonymko 12:34, keby sa vymenila vláda a pelemu skolabujú nemocnice a bude tu niekoľko lockdownov, tak on bude prvý presadzovať povinné očkovanie. To nezáleží od vlády, ani od teba. Ty máš asi ťažký celý život, nie iba noc, keď to nechápeš.

  7. Majko co ma spolocne platenie za benzin kreditkou cez registraciou cez covidpas? Nic. Je to registračný a kontrolny teror na slobodu obyvatelstva a jeho kontrolu. To je skurveny system. Uz aby doslo k volbam alebo nejakemu prevratu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img