ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Vicepremiérka a predsedníčka strany ZA ĽUDÍ, Veronika Remišová, vyzvala prezidentku, aby priamo a jasne podporila zavedenie povinného očkovania proti koronavírusu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ZA ĽUDÍ |MM|  Strana ZA ĽUDÍ konzistentne podporuje očkovanie, keďže je to jediný nástroj na zvládnutie pandémie. Vicepremiérka Veronika Remišová sa vyjadrila, že ak nepomôžu k zvýšeniu zaočkovanosti motivačné opatrenia, strana ZA ĽUDÍ bude presadzovať zaradenie očkovania proti koronavírusu medzi povinné očkovania, minimálne pre ľudí nad 60 rokov už od začiatku budúceho roka.

“Je to citlivá téma, ale vidíme, že každý deň zomierajú desiatky obyvateľov Slovenska a v takejto situácii je našou povinnosťou urobiť všetko pre to, aby sme ako spoločnosť chránili životy a zdravie zraniteľných ľudí. Preto by som chcela vyzvať aj pani prezidentku, aby podobne tak, ako to urobil prezident Českej republiky, alebo Rakúska, veľmi jasne a priamo podporila zavedenie povinného očkovania proti koronavírusu,” uviedla podpredsedníčka vlády Veronika Remišová s tým, že je veľmi dôležité, aby v tejto náročnej dobe vyjadrila podporu povinnému očkovaniu aj prezidentka Zuzana Čaputová, a reálne tak pomohla Slovensku zvládnuť pandémiu.

Veronika Remišová takisto uviedla, že strana ZA ĽUDÍ, ako jediná parlamentná politická strana, od začiatku stojí za ľuďmi, ktorí sú chránení očkovaním a presadzuje pre nich voľnejšie pravidlá. Pri prehodnocovaní pravidiel strana ZA ĽUDÍ presadila, aby boli postupne uvoľnené obchody, bohoslužby a služby pre ľudí chránených očkovaním, podobne ako je to v iných krajinách. Očkovaní ľudia chránia nemocnice, pracovné miesta a ekonomiku a nemôžu doplácať na to, že ich spoluobčania sa slobodne rozhodli, že sa nebudú chrániť očkovaním a radšej riskujú ťažký priebeh choroby.

“Odmietame klamať ľudí v tom, že lockdown niečo vyrieši, ako to robí napríklad Peter Pellegrini. Opakujúce sa lockdowny ľudí nechránia, riešia iba akútnu situáciu v nemocniciach, a  obete iba odsúvajú na neskôr. Popritom devastujú ekonomiku, aj celú spoločnosť. Hoci sa nám to nepáči, je isté, že korona tu bude aj na budúci rok a spoločnosť musíme pripraviť na dlhodobé fungovanie s týmto vírusom. Preto strana ZA ĽUDÍ presadzuje, aby opatrenia motivovali k očkovaniu a nie ľudí od očkovania odrádzali, keďže očkovanie je osobitne u starších ľudí jediný nástroj, ako chrániť ich zdravie a zabezpečiť fungovanie nemocníc pre všetkých. Kapacitu nemocníc potrebujeme využiť pre všetkých chorých ľudí, nie iba pre ľudí s koronou, proti ktorej existuje očkovanie, na rozdiel od iných závažných ochorení, akým je rakovina, alebo infarkt, pri ktorých ochrana v podobe vakcíny neexistuje,” povedala Remišová. „Korona nezmizne, bude tu tak, ako aj iné infekčné choroby, a jediným racionálnym riešením je nastavenie pravidiel vrátane očkovania  tak, aby spoločnosť mohla podľa nich fungovať dlhodobo, dodala.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „Korona nezmizne, bude tu tak, ako aj iné infekčné choroby, a jediným racionálnym riešením je nastavenie pravidiel vrátane očkovania tak, aby spoločnosť mohla podľa nich fungovať dlhodobo, dodala“. keby to bolo tak ako proti chrípke, raz ročne. To by ludia možno aj pochopili. Nechajme sa prekvapiť

  2. Bohuš 7. decembra 2021, 16:02 – skus porobnejsie – navod ake vy to mali byt pravidla.

    Ja tvrdim, ze povinne ockovanie. Tak, ako mnoho chorb, ktore ockovanim boli z populacie eliminovane.

  3. Mali dať rovno povinné očkovanie. Teraz budú platiť dôchodcom za dávky a skôr či neskôr to povinné očkovanie bude, takže zbytočne sa vyhodia peniaze na akože motiváciu.

  4. Medzi dobrovoľným a povinným očkovaním je zásadný rozdiel. Keď je to dobrovoľné,tak to chcem ja sám.
    Ak je to povinné,tak to chce niekto iný. Ale keď to chce niekto iný,tak musí niesť aj trestno – právnu zodpovednosť.
    Ak ma to zabije,chcel som to ja,je to moje rozhodnutie. Ale ak ma to zabije preto že ma k tomu niekto donútil,tomu sa hovorí vražda !

  5. Ano ked to bude povinne mnoho chorob a jedincov bude eliminovanych. Ti ostatni musia zomriet alebo do svojej smrti trpiet. Historia sa opakuje a nik neunikne. Nik.

  6. Ty špatná piča,za chvílu po tebe ani pes neštekne,ty svina,čo si sa podvodom dostala do parlamentu,za toto čo tu stváraš raz zhniješ v base ty flandra.Uff,takto sa rozčúlit neskoro večer,že som sem aj lézol ja idiot.

  7. Neskutocne ako sa tu stale prezentuje propaganda a vyhlasenie sliepky ktora je tak tupa ze ani na dva krat nie je schopna odpovedat na uplne zakladnu otazku. Aka je vyska Dph u nas. Takato tupa osoba by uz davno nemala zastavat post ktorý zastava a je to ostuda pre tento štát a sol ze sa tu prezentuje vyhlásenie takejto sliepky. Co keby sa tu najskôr prezentoval takyto clanok.
    https://www.google.com/search?q=remisova+dph&client=ms-android-xiaomi&prmd=vinx&sxsrf=AOaemvI_rQMJNZtqMRbLKoEvMLcgxJF-HA:1638912704672&source=lnms&tbm=vid&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwjpqtHM0dL0AhUZSWwGHW7JCB0Q_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=560&dpr=3#fpstate=ive&vld=cid:37418bdf,vid:IWhCLmr-fcc,st:0

  8. Inde aj takto zachranuju ľudské životy. Preco sa tu na sol neprezentuju a nepodporujú taketo clanky o lekaroch co inak ako vakcinou zachranuju ludske zivoty.

    https://

  9. Táto vláda už stratila legitimitu.
    Slušný občan pošle túto vládu kade ľahšie v najbližších voľbách a gauneri a naši ľudia samozrejme budú obhajovať túto bandu od Kollára až po Matovica jeden mafián druhý podvodník

  10. Ak snívate o návrate sociálnej demokracie, pokračovaní systému našich ľudí, korupcii zhora až dole, ovplyvnených súdoch, prokuratúre, vedení polície, ktoré riadi oligarcha, o čínskej práčke kešu, tunelovaní zdravotníctva, rozkrádaní vo všetkých rezortoch, o vtipoch pre dôchodcov na MDŽ, rozhodnite sa podľa toho.

  11. Anonym 8.08,ja nesníval o ničom,ale vy tu opisujete terajší stav.Ale,ako som už napísal,voliči rozhodnú,a po takej lekciI,akú dostali teraz,tak rozhodnú určite správne.

  12. Ja asi stale myslim, ze si rozpravkova bytost, tak ako ty predsa v realnom zivote nemoze existovat. Toboz mat volebne pravo. 😀

  13. Alternatíva ?
    To je ako keby sa v Nemecku v roku 1940 niekto pýtal či je iná alternatíva.
    15 tisíc mŕtvych a každý mesiac dáke prvenstvo Slovenska v rebríčku…
    Ľudia chcú zmenu tak im ju treba dať. Táto vláda je prekliatím v tejto dobe

  14. situácia nie je dobrá, no a skúsil sa niekto nad tou alternativou zamyslieť…sú to Kotleby a podobné zelené stvorenia čo covid najprv popierajú a potom by ho liečili bromhexinom s vodkou, je to Pelle ktorý sa nevie rozhodnúť či očkovať alebo nie – podľa aktualnych preferencií, alebo je to Fico a spol. ktorý systematicky dostávali naše zdravotníctvo do kolien aj pred pandémiou, liečili by ivermectinom a po tom čo ho covid totálne skolí na Kréte kde 2 týždne leží v nemocnici tak zorganizuje protest kde nazváža ohrozené skupiny ludí z celého slovenska?….jaká je teda tá alternatíva, buďme prosím konkrétny…

  15. Jaro máš pravdu, som hlupák, čo volil Olano, lenže aj predtým som volil strany, čo ma tiež obabrali, čiže som viacnásobni hlupák

  16. No, osobne ju nemusím, Veroniku našu, aj keď ako človek a bábkoherec môže byť v podstate dobrá; na SOL objavuje pomerne často a vždy v spojení s nejakou genialitou, ale si myslím, že je to iba v rámci jej politického marketingu a sympatií SOL. stačí si porovnať jej výroky povedané v čase a súdny človek musí mať utvorený obraz . Vicepremiérka za zásluhy…. také niečo sme tu už bolo, akurát s tým rozdielom, že dnes sa už nič v zlých rozhodnutiach ministrov a vlád nekoriguje, lebo zožrali všetku múdrosť sveta. A žiaľ, tak to aj s nami vypadá…..

  17. ešte mi tak napadlo, či ju Matovič naposlal do Kiskovej strany pred voľbami úmyselne, aby eliminoval konkurenciu? konšpirácia ????

  18. Pre ratafak.
    Nemôže byť horšie aj keby bol na čele samotný Pročko.
    Maximálne by sme boli na rovnako.
    Stačí si pozrieť čísla úmrtnosti iných krajín na počet obyvateľov. SVK dlhodobo bolo prvé a ešte stále patríme medzi top.
    V inej krajine by už politici odstúpili ale tu sa ide cez mŕtvoly a tvária sa že všetko je v poriadku. Toto je tá slušnosť

  19. Anonym 8. decembra 2021, 11:58…nie je to tak, už som sem tie čísla dával, ale dám ich znovu na porovnanie. Tie čísla nie sú potešujúce ale zdaleka nie sme najhorší,…úplne najhorší sú Bulhari s 4234 mrtvými na milion, mali už troje volby a stále sú najhorší, maďari majú 3745 mrtvych na milion (Orbán neodstúpil), Češi 3170 mrtvych na milion(Babiš neodstúpil)…Slovensko má 2763 mrtvych na milion (podobne ako Chorvátsko či San Maríno) čo ho radí na 10. najhoršie miesto v europe…a naozaj si nemyslím, že ak by sme začali liečiť bromhexinom s vodkou či odčervovadlom a prestali očkovať boli by sme na tom lepšie…naopak s tých najuspešnejších krajín nikto vodku, bromhexin či ivermectin nepoužíva…

  20. Ratafak,je ti vôbec jasné,že čím ďalej budeš robiť túto neznesiteľnú propagandu,tým viacej nahanas ľudí do rúk opozície.Lebo už nemôžu tie blaboly o bromhexinu,a vodke ani cítiť.Skoro polovina obyvateľstva nie je zaockovana,tak sa spamataj a píš ako človek,nie ako nejaký aparatcik.Ked ty si o Tom presvedčený,tak to je fajn,ale nerob si tu posmech z polovice obyvateľstva.A tie banálne dôvody,že keď si dajú politici pred kamerami vakcínu,že to niekoho ovplyvní v jeho rozhodnutí,tak na to ZABUDNI.

  21. myslím, že si moj príspevok vobec nepochopil….ja nie som zastáncom liečby bromhexinu s vodkou a ani odčervovadlom a teda nerobím tomu žiadnu propagandu…a určite si nemyslím, že by som ako odporca tejto liečby nahánal ludí do rúk opozície, ktorá prišla s takýmito nápadmi…..napíšem to ešte inak: situácia je naprd v celej strednej a východnej europe a to bez ohladu na vládu, takže osobne nevidím riešenie v zmene vlády a už vobec nie ak alternatíva(opozície) ponúka úplne šialené riešenia pandémie…pochopil si to?
    Anonym 8. decembra 2021, 13:59…tak a na dneska máš splnené. Nesklamal si, tvoje argumenty sú úplne zdrcujúce a v školke musíš byť za hviezdu. Ahoj zase za pár dní, určite zase prídeš s nejakou geniálnou kratučkou myšlienkou.

  22. Ratafak,ty už ozaj nemáš páru.Tak ja som to nepochopil,všetko si vyložis,ako sa ti zachce,na všetko máš nejakú výhovorku,otvoris 100 iných tém.Tvoja logika je proste nenormálna
    .Tak sa maj.

  23. na príspevok ohladne zmeny vlády som reagoval, otázkou aká je teda tá alternatíva.
    na to že sme najhorší na svete som reagoval konkrétnymi číslami.
    Ja som žiadnu tému neotvoril, vždy som sa len pýtal alebo reagoval oficiálnymi číslami.
    To naopak ty si veľmi nekonkrétny a začal si o propagande a politikmi pred kamerami. Nereagoval si ani na tú alternatívnu vladu a ani na tie čísla, ktoré vyvracali že sme najhorší na svete.
    Myslím že nechápeš o čom sa tu píše a preto oceňujem že s diskusie odchádzaš.
    Maj sa aj ty pekne a prajem príjemné sviatky.

  24. Anonym18.31,aj ty si taký múdry,je to jasne napísané.Zoberie si do huby,to čo povedal niekedy tuším Kotleba a teraz to on a jemu podobní používajú,ako keby takto všetci Tí čo sa nechcú očkovať sa s tým stotoznovali.Ako keby boli všetci mesuge.To je to ,čo je na Tom tak zákerné.

  25. Prosím ťa, ja som o očkovaní nič nepísal, ľudia majú rôzne dôvody prečo nechcú…pýtal som sa jasne aku alternatívu máme proti tomu čo tu vládne teraz, akým spôsobom by oni – opozícia riešili pandemiu…to je tá pointa, na ktorú som doteraz nečítal odpoveď…

  26. Pre, Takže.. 8. decembra 2021, 0:27
    Preto sa tu neprezentuju také články, lebo Zem a Vlek je konšpiračný web. Stačí ti taka odpoveď?

    Ale na tom webe som nevidel napisane ze je to konspiracny web. A to kto urcuje čo je konspiracny web? Ty alebo Majko s nejakou priemyslovkou? No to snad nie. Ale tu nejde o web ale o podstatu clanku a to je liecbu covidu. Na jednej strane je tu prezentacia zufaleho stavu v nemocniciach a na druhej cenzura obsahu clanku ako lekari vedia a uspesne liecia covid pacientov ambulantne bez zataze nemocníc. A tu sa taketo dolezite informacie zmazu. Ved to je otrasné

  27. A čo ste čakali že vypotí tento štvorlístok? Niečo rozumné? Naivný je ten, kto si ešte myslí, že táto vláda ešte prinesie nejakú zmenu. K horšiemu jedine. Olajno, šaškári, sme spodina a žaľudi. A viete čo je irónia? Že min. 80% ľudí čo poznám a volili túto s. r. o. budú voliť smerohlas a kotleby. Preto nechcú predčasné voľby. Ľudia vystavia vysvedčenie. Ale títo, čo sú pri koryte, už pri ňom nebudú. Nemôžu za to, že tu covid je. Ale môžu za ten management pandémie a chaos v ňom. Siali politiku nenávisti a takú zrejme aj zožnú.

  28. Na niektorych protestoch vo Francii sa k protestujúcim pridali farmári a policajtov zatlacali hnojom a traktormi, videá si najdete na YouTube

  29. keby chceli zbrzdiť širenie, daju rovnake pravidla pre ockovanych neockovanych, ale cize sa zvyhodnujú ockovaný, tak len zhoršujú situáciu. virus sa šíri veselo dalej aj vdaka ockovanym. keby vakcína zabranovala sireniu, tak prijmem fakt, ze ockovany sú zvyhodnený a nevadi mi to. Lebo vakcina by pomahala, ale kedže vakcina nepomaha, tak som proti nej.
    nech sa kazdy rozhodne ci chce alebo bude opichaný

  30. A teraz si to po sebe precitaj a skus nam povedat co si chcel povedat. Ale najprv sa opytaj v nemocniciach, kde sa staraju o tych chorych, ci pomaha.

  31. Anonym 9. decembra 2021, 21:34 A teraz si to po sebe precitaj a porovnaj čo napísal neočkovany.Napísal že očkovaný to nadalej širia bez kontroly .Tu nejde o % zaočkovaných v nemocniciach. Ale o zastavenie širenia

  32. Nie Bohuško, tu ide o zastavenie plnenia nemocníc neočkovanými coviďákmi v ťažkých stavoch a zastavenie zomierania týchto neočkovaných coviďákov. Nech sa to šíri koľko chce, pre očkovaných to bude ako chrípka. A keď budú všetci zaočkovaní, tak sa zastaví aj to šírenie, matematika nepustí.

  33. To si jak na to došól,že ked budú všetci zaočkovaní,tak sa zastaví šírenie?Zaočkovaní to šíria rovnako ako nezaočkovaní.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img