ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

MV SR spúšta novú informačnú kampaň Protikorupčné desatoro

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Ministerstvo vnútra SR dnes (7. 12. 2021) oficiálne spustilo novú informačnú kampaň zameranú na boj s korupciou. Kampaň s názvom Protikorupčné desatoro – desať princípov v boji proti korupcii rozbieha MV SR pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti korupcii (9. december) na 72 okresných úradoch v rámci celého Slovenska. Predstavenie kampane sa uskutočnilo v Klientskom centre v Bratislave za účasti riaditeľa odboru prevencie kriminality MV SR Jozefa Halcina a prednostu Okresného úradu  Bratislava Branislava Borovského.

Nová kampaň je vyústením predchádzajúcich preventívnych aktivít rezortu vnútra SR vo vzťahu k zamestnancom a informuje o 10 základných princípoch, ktorých dodržiavanie prispeje k protikorupčnému prostrediu. „Dôvera obyvateľov v nestrannú a profesionálnu verejnú správu je dôležitým atribútom právneho štátu. Zneužívanie moci na osobné obohatenie, alebo zneužitie postavenia je korupčným správaním, ktoré nemôžeme v dnešnej vyspelej spoločnosti tolerovať,“ povedal minister vnútra SR Roman Mikulec.

Protikorupčné desatoro tvorí: zodpovednosť, zákonnosť, etickosť, profesionálnosť, dôslednosť, otvorenosť, transparentnosť, nepodplatiteľnosť, nestrannosť, poctivosť. Cieľom kampane je predstaviť spomínaných 10 kľúčových protikorupčných princípov, ktorých rešpektovaním a dodržiavaním máme možnosť posilniť dôveru v právny štát, a chrániť každého zodpovedného zamestnanca a klienta MV SR a zároveň  informovať zamestnancov a klientov (občanov):

  • o postupoch, ako ohlasovať protispoločenskú činnosť
  • možnostiach ochrany oznamovateľov

Kampaň spúšťame s odbornou podporou Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti a Úradu inšpekčnej služby  na všetkých pracoviskách s najväčšou návštevnosťou – 72 okresných úradoch SR. Zameraná je na zamestnancov a klientov MV SR.

Zamestnanec MV SR môže korupciu nahlasovať na Úrad inšpekčnej služby. Občania a klienti Klientských centier môžu korupciu nahlásiť na 4 pracoviská NAKA v rámci SK a na číslo 158. Každý klient/občan sa môže v tejto veci tiež poradiť na informačných kanceláriách pre obete trestných činov.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vakcíny nie sú experimentálne, používajú sa na celom svete, sú schválené európskou liekovou agentúrou a pomáhajú chrániť pred tažkým priebehom covidu a hospitalizáciou. Vo vyspelých krajinách EU kde je preočkovanosť nad 80% pomohli udržať zdravotníctvo v štandardom režime. Vláda sa snaží presvedčiť dôchodcov pred hoaxami od antivaxerov a tým zachraňuje ich životy a súčasne sa tým snaži udržať stav slovenského zdravotníctva aspoň na úrovni vojny, pred úplnou katastrofou.

  2. tie boli schválene na slovensku schválene skôr ako boli schválene europskou liekovou agentúrou a schválene v europskej liekovej agentúre schvalili vakcíny ( okrem sputnika) ešte skôr ako niektorú z vakcín schválila WHO – world health organization.

  3. Tento asi bude z klanu kapitaňov dankov. Nikto neschvali schvalenie schvaleneho tak ako schvalene schvalenie. A ked este pouzije cudzi jazyk….najvacsi frajer v dedine.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img