ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Bývate v Seredi na rodinnom dome? Zopakujte si, ako správne separovať. Od nového roka sa vám servis zvozu nevytriedených odpadov zníži

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /7 DEC 2021/

Od januára sa budú Seredčania žijúci na rodinných domoch oboznamovať s novinou, ktorá niektorých možno nepoteší: so zníženou frekvenciou odvozu ich komunálneho odpadu a to o polovicu. Jedna polovica mesta bude zozbieraná v párny pondelok, druhá polovica bude zozbieraná v nepárny pondelok, podľa harmonogramu.

Z toho vyplynie istý diskomfort tam, kde sa zatiaľ nedostatočne separujú odpady, alebo si občania možno neuvedomujú, čo všetko sa nemusí vhadzovať do čiernej zmesovej nádoby. Preto vám opätovne prinášame dávnejšie uverejnený Manuál správneho separovania odpadov v Seredi. Po správnom vyseparovaní môže váš zmesový komunálny odpad tvoriť naozaj len minimum vašich odpadov.

Čo nemusí končiť v čiernej nádobe?

Akékoľvek objemné predmety, ktoré sa nevojdú do čiernej zmesovej nádoby: predmety z domácnosti, zo záhrady, kovové časti z náradia, kusy z nábytkov, detské hračky, detské stoličky, objemný odpad, obalové materiály z krabíc, staré náradie, drevo, polystyrén, elektroodpad, tehly, drobný stavebný odpad. Toto všetko bezplatne odovzdáte na Zbernom dvore mesta Sereď.

Máte nárok na pridanie novej nádoby

So zmenou frekvencie zberu odpadov bol schválený aj znížený počet osôb, na ktoré pripadá jedna zberná nádoba: z pôvodných šesť na štyri osoby. V prípad, ak vás teda v domácnosti žije 5, 6, 7 (alebo 9, 10, 11)  a po novom roku vám jedna nádoba na zmesový odpad nebude postačovať, požiadajte si na oddelení životného prostredia bezplatne o novú nádobu.

Cena odpadov narastá

Vďaka zníženej frekvencii zberu odpadov v Seredi, ktorú poslanci mesta schválili jednohlasne, sa poplatky občanom v nasledujúcom roku navyšovať nebudú. Treba sa však pripraviť na ďalšie a ďalšie zdražovanie v nasledujúcich rokoch. Všetci sa musíme naučiť narábať so svojimi domácimi odpadmi hospodárnejšie a ekologickejšie.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym má ku všetkému pripomienky. Keby ľudia to robili ako majú, nemuselo sa im to opakovať. To znie povýšenecký keď sa od nich niečo žiada, čo inde už dávno funguje. Len u nás sú s tým problémy.

  2. Ziadam autorku textu pani Slahuckovu, aby podrobne vysvetlila nasledovny text:

    “ V prípad, ak vás teda v domácnosti žije 5, 6, 7 (alebo 9, 10, 11) a po novom roku vám jedna nádoba na zmesový odpad nebude postačovať, požiadajte si na oddelení životného prostredia bezplatne o novú nádobu.“

    Dakujem.

  3. Toto sú ,, genialne výmysly zo strany mestského úradu “ a ako sa budú zvážať odpady spred činžiakov? ,tiež raz párny a raz neparny?. Alebo sa tam doloží cca . 100ks kontajnerov?. Alebo snád chcete povedať že tam sa separuje na ,,200″% ? Prosim Vas nevymyšlajte hlúposti, predsa v každej civilizovanej krajine sa odpady vyvážajú pravideĺne a netreba skúšať experimenty iných primitívnych starostov alebo primátorkov.

  4. Kto vlastne váži odpad zo Serede. Aká je hodnovernost váženia odpadu. Inak je všetko zbytočné. Nič iné ma nenapadá, podvod, občan všetko zaplatí, zopár špinavcov sa ma dobre.

  5. Realne navysenie poplatkov?

    O 100 % !!

    + o 2 ludi ubraty pocet ludi na jednu nadobu. Niew zo 100, alebo 90, co by bolo relaticne zanedbatelne percento…

    Ale zo 6 ludi na 4.

    To je kolko percent?

    + tych 100 %, kedze sa frekvencia zberu odpadu znizuje o 50 %

    A pri telefonate s autorokou clanku mi nou bolo odporucene, aby som si daval pozor, co hovorim. Zel ludia viac platit nebudu, lebo sme to tentokrat ustali za „stare poplatky“.

    NIE, NEOBSTALI !!

    Schvaleny navrh predkladatela poslancom bol – za sucasne poplatky ZNIZIT frekvenciu zberu odpadu, pocet ludi na nadobu a prezentovat to ludom ako ze my nezvysujeme.

    Moja dobermanka je oplasenym 5 mesacnym stenatom. Nechape, ze skakat so zasvinenymi paprcami a rypakom na navstevy a tarit sa pri tom, ako ich miluje – nie je dobry napad…

  6. Podľa mňa v tomto spravodlivosť sa u nás nedá dosiahnuť. V malých obciach, kde ešte nie sú činžiaky, len rodinné domy, tam sa to dá, keď má každý svoju nádobu. Ale to by muselo byť u nás pred každým činžiakom pre každú domácnosť jedna uzamknutá nádoba, t.j 50-60 a viac nádob. Takto tam nosia aj z rodinných domov. Zastaví auto a šup vrece s odpadom do kontajnera.

  7. Pani Slahučkova nevie asi rátať . Obhajuje neobhájiteľné. Na čo si mame dávať pozor ? Reálne menej servisu od samospravy pre občanov za tie isté prachy! Poplatok za KO sa reálne zvýši o min 50%.
    Ďakujeme páni poslanci
    Samozrejme treba šetriť a separovať ale treba to občanom povedať na rovinu.!!! Na čo sa budovali stojiská na smetné nádoby pri panelákoch? Mali sa zamykať a slúžiť pre reálnych poplatníkov za KO!!!

  8. Celý svet má problém s odpadom. Tak či tak to zaplatíme všetci. A čo zahraniční pracovníci, kto platí za nich poplatky?

  9. Dobrý deň,
    so svojou rodinou žijem v domčeku. V domácnosti nás žije 2 dosp. a 3 deti ( 17, 12,3). Musím povedať, že každý týždeň mám čiernu nádobu zaplnenú len do štvrtiny. Všetko separujeme, učím to aj svoje deti, tak ako to učili mňa moji rodičia. Otec začínal rozbiehať túto činnosť vo svojej obci ako zamestnanec mesta. Chodil vybavoval,riešil, mal prezentácie na školách,vysvetľoval čo a ako sa má separovať …..čo všetko sa môže stať a aký to môže mať dopad na prírodu.
    Tento rok som požiadala mesto o zrušenie hnedej nádoby z dôvodu kompostovania na záhrade. Pestujeme si zeleninu, ovocie a neskôr zavárame tak ako to bolo kedysi. Biologický odpad ide do kompostu. Konáre zo stromov do štiepkovača ( štiepka ide do okrasných zahonov ).Takže hnedú nádobu vôbec nepotrebujeme. S manželom chodíme do práce, po práci záhrada a všetko okolo domu.
    Asi toľko…. takže separovať sa dá len treba chcieť !

  10. Niekto tu spomínal činžiaky. Tam odoberú po jednej čiernej nádobe. Čiže ak sú plné 3 smecáky, tak podľa nového budú 2 doslova narvané a čo sa nezmestí bude po stojisku. (alebo po celej Seredi)

  11. Sama mudrost z tychto anonymov aj od majka. 4 ludia na jeden smetiak je lepsie nez 6. nedochadza? nikomu sa to nepaci, ale ludi naucit separovat teba asi aj nasilu. alebo dajte nam zadarmo vsetko, ved mame 2 planety na skladovanie smeti..

  12. Ked vidim tie plastove vrecia pred domami,plnych plastovych flias ,aspon by ich mohli postlacat,lebo aj v tom je figel,kolko zbytocne nepostlacanych blbosti sa zmesti do auta, aj to je eko ,nie

  13. Na meste odporucam zopakovať manuál ako spravovať mestsky majetok vo verejnom zaujme. Škoda že pracovníci MU sa takto neangažovali pri “spracovaní “ odpadu v Malom Háji.

  14. Toľko negatívnych komentárov to v tejto dobe nikto nemyslí aspoň trochu ekologicky. Síce budú auta jazdiť len každý druhý týždeň cize to vizera ze za rovnakú cenu dostaneme menej, ale treba si uvedomiť ze odpadu nebude menej ale rovnako, no ušetrí sa na zvozoch ale aj životné prostredie vďaka menším emisiam. Ano je možné ze cez leto budú niektoré smetiaky zapachat, ale zasa nie je to az take zle a pri správnom triedení a kompostovani by to malo byt minimálne. A co tu niekto spomínal odoberanie čiernych kontajnerov spred bytoviek, je to pravda, ale zabudol napísať ze ich nahradia farebné na papier ci plasty. A keby ľudia neboli lenivý tak ani tie čierne by nebolo kopcovito plné, aj minule tak ako každý týždeň bol v našom stojisk v čiernom niekoľko vriec uz separovaného odpadu xo mohol byť vo farebných len bol niekto lenivý to odniesť o par metrov ďalej

  15. Milan 8. decembra 2021, 12:56 – ako napisal Jozef – nechyba.

    Co sa tyka smeti, nie je to ale o zakone, ale o slusnosti, moralke a etike tych, ktori svoje nehnutelnosti, alebo ich casi prenajimaju.

    Len minimalne percento to robi oficialne, legalne a tak znovu (ako nakoniec vo vsetkom na Slovensku) na svoju poctivost doplacaju ti, ktori maju vsetko priznane na danovom urade, meste a vsetko chcu robit legalne.

    Problematike som sa venoval uz na zaciatku roka 2019.

    Clanky su tu:

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/vedenie-mesta-hovori-o-obavach-z-mnozstva-odpadu-tvoreneho-zamestnancami-z-tretich-krajin-legalnu-likvidaciu-ale-prakticky-neumoznuje/index.html

    http://archiv.seredonline.sk/clanky/problem-s-legalnou-likvidaciou-odpadu-podla-objemu-obcanmi-stale-trva-hovorca-veselicky-nedviha-telefon-co-robi-primator-tomcanyi/index.html

    Posledne 3 dni sa problematike venujem znovu. Stale je problem rovnaky a vedenie mesta ho zmysluplne neriesi.

    Zamestnanci priznali, ze vedia o nelegalnom vyvazani odpadkov k cinziakom a ze aj maju obavy z tvorenia ciernych skladok. Ale ze to budu monitotovat.

    Problem je v KOMUNIKACII s VEDENIM MESTA. Tvaria sa, ze sa ich problemy netykaju.

    Jedine uradnici komunikuju v podstate rozumne, no oni samotni tvrdia, ze maju zviazane ruky a ano, pochopitelne, ako su nastavene pravidla, tak musia robit.

    Znovu som hovoril s niektorymi aj poslancami – skutocne nie vsetci chapu, ze ohlasy nespokojnych obcanov su OPRAVNENE !!

    Mesto odvoz odpadu skutocne spoplatnilo o 100% vyssou ciastkou a to napriek tomu, ze vyska poplatku za rok sa nemeni.

    Vsetko je o tom, ako kto ma zaujem vec prezentovat. Populista povie – ved ludia viac platit nebudu.

    Realista povie – ale budu. Az jednoduchy priklad vysvetluje najlepsie, preco. Ale o tom v dalsom clanku.

  16. Bývam na rodinnom dome, pri ceste do obchodu idem cez sídlisko, pri pohľade na zberné nádoby je vydiet ako sa separuje. Dá sa povedať ze aj nijako, ešte aj v nádobe na olej, je zmes odpadu všetkého druhu.

  17. Mna skor zaujima kto dlape blbosti ze na Zbernom dvore beru drobny stavebny odpad atehly ZADARMO!!!! teraz mesto ci autor tohto clanku? Piliny zmiesane z travov a listim akuskami dreva po pileni dreva na zimu tam nechcu brat a pred pol rokom sima prehadzovali zo skladky na skladku bez zivnoszi aregistracie obcan nic nevyvezie na skladku az pokial som v kancli na meste neurobil bordel!!!! Ze im to vysypem na travu pred dvere tak teraz kto tu zavadza za tento bordel sa platiii anajlepsie riesenie bolo pre nemenovane osoby sak dajte to do komunalu doma, pol privesu opakujem pol privesu cca 8furikov nom pol roka by som sa toho zbavoval…..

  18. Pri telefonate s autorkou clanku, sme preberali konkretne pripady a bolo mi nou potvrdene, ze ked nestacia nadoby na odpad pre znizenie frekvencie odberu odpadu, staci si poziadat o nadobu bezplatne. Uviedol som konkretne svoj priklad – 3 osoby – potvrdila, ze ano, mame narok.

    Kontaktoval som MsU prislusny odbor – nie, az od 5 osob PLATIACICH !!

    V clanku napisala – citujem:

    ” V prípad, ak vás teda v domácnosti žije 5, 6, 7 (alebo 9, 10, 11) a po novom roku vám jedna nádoba na zmesový odpad nebude postačovať, požiadajte si na oddelení životného prostredia bezplatne o novú nádobu.”

    To je informacia napisana rovnako, ako ta, ze nebola zvysena cena za odvoz odpadu.

    Aka je skutocnost?

    Nie teda pri 5 a viac PLATIACICH ludoch zijucich v jednej domacnosti, ale platiacich za odvoz odpadu vznika narok na dalsiu nadobu zdarma.

    1 az 4 ludia si mozu DOKUPIT DALSIE SLUZBY s predrazenim/narastom ceny pre nich realne o 100 %.

    Rovnako, ako pre ostatnych – CENA ZA ODVOZ ODPADOV BOLA NAVYSENA O 100%, nakolko bola znizena frekvencia odvozu odpadu o 50 %.

    Telefonaty s niekolkymi poslancami – nie kazdy porozumel napriek uvedenym prikladom.

    Najjednoduchsim prikladom je:
    Ak som doteraz platil za napr. 54 odvozov jednej 120 l nadoby cca 30 Eur na rok na osobu, kolko ma bude rovnake mnozstvo likvidovaneho odpadu stat, ked bude odvozov polovicny pocet?

    Najviac pocitia toto schvalene opatrenie prave rodiny, ktorych je najviac – do 5, resp. 1,2,3,a 4 clenne. Tam je narast o rovnych 100%.

    A perlicka – pri 3 ludoch, teda aj mnou predlozeny priklad pani Slahuckovej – ak chceme dalsiu nadobu, musime si platit dalich dvoch v nasej domacnosti nezijucich ludi, teda 60 Eur narok.

    Aby bolo jasne, my separujeme a ak nam stacit nebude, zlikvidujeme legalne na skladke. No samotni uradnici a aj Slahuckova pripustaju, ze bude narastat pocet ciernych skladok, alebo to ludia proste vyvlecu pred panelaky.

    Vedenie mesta akosi stale nechape, ze len vhodna prevencia a PRAVDA je cestou.

    Pravda je, ze Mesto Sered chcelo usetrit na financiach a aj usetri. Teda za predpokladu, ze nebude potrebne likvidovat cierne skladky. A ze nebudu ludia nosit mechy s odpadom do smetiakov pred panelaky.

    Je potrebne naucit sa tvorit menej odpadu !! Jedina ucinna cesta je – spoplatnenie odpadu MNOZSTEVNYM ODBEROM. Teda to, po com volam niekolko rokov a co aj mimo nasu nadobu praktizujeme.
    Je hanbou mesta, ze to musime riesit mimo mesto.

    Nie populizmus a prezentovanie sa, ze Sered poplatky nenavysila, ked ich realne navysila o zavratnych 100% !!

    To, ze ludia dostanu rovnaky ucet, je len marketingovym tahom, ako ked vyrobca nezmensi obal na cokolade, cipsoch alebo zubnej paste, len za rovnaku cenu znizi hmotnost vyrobku a zbytok je vzduch.

    Samosprava ale nie je sukromna firma, aj ked sa niektori jej predstavitelia nielen tvaria, akoby bola, ale tak aj robia.

  19. Presne tak, ide o „marketing“ ako to ľuďom prezentovať. Bohužia občan je vždy na poslednom mieste, v prvom rade sa to oplatí niekomu inému. Firma zníži frekvenciu zvozu o polovicu, zaplatené dostanú rovnako. Prečo sa radšej občanom neznížili poplatky? Podobný prípad je geotermálny vrt. Ak vraj budeme ním vykurovať, bude to lacnejšie. Znížili sa občanovi náklady na vykurovanie?

  20. Prečo Sered nezavedie množstevny zber odpadu? = koľko odpadu vyprodukuješ toľko zaplatíš ? V iných mestách a dedinách to funguje, prečo nie tu? To by ľudí prinútilo separovať. Lenže to by úradníci museli aj niečo robiť.

  21. Pan Majko stale sa ohanate ze pri nezmenenej cene a rozvozoch len kazdý druhý týždeň v podstate platíme dvojnásobok, takže mi tým chete povedať že vy za dva týždne pri jednom zvoze vyprodukujete rovanko odpadu ako ked je zvoz kazdý týždeň. Lebo podĺa toho čo vravíte tak áno. Takže neviem kto tu potom zavádza. Lebo teda ja ked za týždeň vyprodukujem 1kg odpadu tak za dva sú to 2kg. a teda síce to je odvezen=e len jeden krát nie dva ale rovanké množstvo.
    Čo sa týka toho či stačí alebo nie jedna smetná nádoba 120l. Keď ju tak ako píšete 3 osoby, ste schopný naplniť za týždeň až po vrch. Mali by ste sa zamyslieť na tým ako recyklujete a čo všetko vyhadzujete. Lebo z vlastnej skúsenosti viem povedať že ešte pred cca 10rokmy ked sme boli v domácnosti 6ti recyklovalo sa na dobrovolnej báze a plasty sme ju za týždeň naplnili na dome možno 1/2 max 2/3
    Keď vám to ale naozaj nestačí tak by som povedal že oproti ostatným ktorým to stačí je fér že ten kto toho vyprodukuje viac si priplatí.
    ďalej pokiaľ sa nemýlim mesto platí za odpad v kg resp tonách a nie počte zvozov a aj tie už robý vo vlastnej réžii (resp robil) a tým pádom peniaze ušetrené na zvozoch sa môžu využiť inde napr, vy by ste napísal na odmeny, ja napíšem že možno na zbernom dvore na infraštruktúru, nákup strojov

  22. Jakub 10. decembra 2021, 14:34 – neohanam sa, konstatujem fakty.

    Do toho, kolko vyprodukujem odpadu, Vas nic nie je. Za jeho likvidaciu platim – od januara vdaka vedeniu mesta a poslancom o 100% viac, ako v tomto roku.

    A o tom je moj prispevok.

    Povazujem za scestne Vase argumenty a to z nasledujuceho dovodu:

    – urobil ste si standard s polovicnym objemom odpadu ako dnes za rovnaku cenu a uplne bez hanby tu pisete, ze kto sa do toho nevojde, ten tvori vela a nech si to zaplati.

    Tak rozmyslam, preco znizit frekvenciu „len“ o polovicu. Ved to vedenie mesta mohlo zrazit na raz za mesiac. Vy by ste si urobil standard z jednej igelitky tyzdenne a – faktom by zostalo, ze za rovnaku cenu mesto zlikvicuje nie polovicu, ale len stvrtinu odpadu.

    A o tom je moj prispevok, nie o mne. Islo len o priklad na vysvetlenie demagogie, ktoru sa samosprava snazi pouzit na obcanov.

    A co sa tyka mna – moja poziadavka je uz roky jasna a zrozumitelna – platit za mnozstevny zber odpadu – kolko odpadu vytvorim, tolko zaplatim.

  23. Pre Anonym 10. decembra 2021, 12:48

    Nie, nikto teplú vodu nekradne. Ale ak sa využíva geotermálna voda na vykurovanie, náklady na jej ohrev sú menšie ako keď sa ohrieva kladicky. Za vykurovanie pritom platím stále rovnako hoci náklady na výrobu teplej vody klesli, resp. možno aj nie sú. Občan však z toho opäť neprofituje, hoci to bolo sľubované. Chápeš tu paralelu medzi odvozom odpadu a vykurovaním z geovrtu? Namiesto zníženia cien pre občana pociťuje profit niekto iný.

  24. si zoberte , že teraz mávame 110l nadobu plnú až preplnenú a sme radi keď nam ju smetiari vynesú aspoň raz za týžden. lebo sprosta pandemia spravila, že sme viac doma a kupujeme viac a produkujeme viac odpadu, hlavne pocas sviatkov kedy sa pecie (napríklad) a teraz nejaký troll vymyslí, že odpad sa bude vyvažať raz za 14 dní a poplatok sa nezníži ani sa nedá 200l nádoba naopak poplatok sa ešte zvýší. Zas si to odnesú obyčajný ludia.

  25. Plnu nadobu mas preto, ze neseparujes. My sme 5clenna rodina, vyseparujeme 90% odpadu, nadobu mavame naplnenu max. do tretiny, zato plne vrecia vyseparovaneho odpadu. Cize, ked nebudes lenivy a budes poctivo separovat, nebudes mat nadobu plnu ani za mesiac.

  26. Cize ked to dobre chapem: sluzbu – odvoz smeti vyuzivas rovnako, len okrem toho zopar vriec separatu. Ktory sa musi tiez odviezt, skontrolovat a spracovat. A co tym usetris mestu, ake naklady na rozdiel od tych, ktorym ta nadoba preteka vrchom?

  27. Už to tu bolo popísané, ale podstatné je, koľko zaplatím na konci dňa a za čo. Je pravda, že platby sa nezmenili, čiže platím (budem platiť) tie isté peniaze, ale za čo?!
    Zber nádob (čiernych 120 l) každý druhý týždeň, nezmení podľa mňa absolútne nič. Odpad budem „produkovať“ asi rovnako, ale zhorší sa mi komfort bývania, lebo budem mať ten istý objem odpadu (za 2 týždne v jednej 120 l nádobe. Ešte by dávalo zmysel, keby MESTO vymenilo 120 l nádoby za 240 l. Odpad sa mi bude kopiť v malej nádobe,…
    Hnedé nádoby – podobne. Pokosená tráva cez leto dva týždne v nádobe bude mať tiež svoje „voňavé čaro“. Častokrát sa stane, že obsluhe sa nepodarí vysypať celú nádobu do auta a zostane ešte niečo v nádobe. Nie všetci môžu – chcú kompostovať z rôznych dôvodov. Súhlasím s myšlienkou, že koľko odpadu si vyprodukujem – toľko si za neho zaplatím,…

  28. Nie nestaci, naklady vznikaju aj za spracovanie triedeneho. To, ze ho neplatis ty, neznamena, ze je zadarmo. Alebo mas pocit, ze tym, ze vytriedis max. platis menej ako sused, ktory do komunalu prihodi plastove flase?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img