ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Sneženie potrápilo vodičov. Jazdu nezvládol ani opitý odhŕňač

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Nedeľné sneženie „opäť“ nepríjemne prekvapilo najmä vodičov. Za jeden deň boli policajti privolaní, v rámci Trnavského kraja, k 12 dopravným kolíziám.

Najkurióznejšiu nehodu riešili policajti v obci v okrese Piešťany. 42 ročný muž nastúpil ráno do zamestnania a sadol za volant malotraktora. Počas jazdy, pri rýchlosti 11 km/h, nezvládol riadenie a pri odhŕňaní snehu zišiel pravým kolesom z chodníka. Traktor stratil rovnováhu a skončil prevrátený na ceste. Policajti príčinu nehody zistili hneď po dychovej skúške. Traktorista totiž nafúkal 1,19 promile. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a obmedzili ho na osobnej slobode. Policajti ho riešia v tzv. superrýchlom konaní a na rozhodnutie súdu si počká v CPZ.

Ďalšiu nehodu s alkoholom vyšetrujú policajti z Galanty. 22 ročný vodič na aute BMW X3 nedal, pri vchádzaní do kruhového objazdu pri obci Gáň, prednosť autu Suzuki Swift a zozadu do neho narazil. Po zrážke Suzuki otočilo a odhodilo do dopravného značenia. Za volant si mladý vodič sadol s 1,6 promile alkoholu v dychu.

V okrese Dunajská Streda zas neprispôsobil rýchlosť jazdy 37 ročný vodič na aute Ford Fiesta. Pri obci Oľdza zišiel z cesty a narazil do stromu. Muž utrpel zranenia, s ktorými ho RZP previezla do nemocnice. Policajti mu v dychu namerali takmer 2 promile.

Najhoršie dopadol 41 ročný muž pri obci Zavar, okres Trnava. Na aute Hyundai nezvládol riadenie, zišiel mimo cestu a s autom skončil v odvodňovacom kanáli. S viacerými vnútornými poraneniami ho transportovali do nemocnice. Policajtom, pri dychovej skúške, nafúkal 1,29 promile.

Policajti týchto vodičov riešia za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý môže v zmysle zákona hroziť trest odňatia slobody až na 1 rok.

 

Policajti boli v nedeľu privolaní aj ku:

–          uviaznutému kamiónu na Bielej Hore

–          5 škodovým udalostiam bez zranení v okresoch TT, SE a DS

–          2 dopravným nehodám v mestách Senica a Hlohovec, ktorých vinník z miesta odišiel

 

Na zasneženej, namrznutej alebo mokrej ceste zvýšte opatrnosť a prispôsobte rýchlosť jazdy. Uvedomte si, že vaše auto reaguje ináč ako na suchej vozovke a prípadná brzdná dráha sa predlžuje. Rovnako nezabúdajte na fakt, že stačí okamih a auto sa dostane do šmyku, pri ktorom nad ním stratíte akúkoľvek kontrolu. Tieto riziká sa znásobujú, ak si navyše sadnete za volant opití. Jazdite opatrne a zodpovedne!

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img