ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Slovenská pošta upravila doručovanie niektorých doporučených zásielok a balíkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V dôsledku vyhláseného núdzového stavu v súlade s príkazom ministra dopravy a výstavby SR Slovenská pošta upravila doručovanie niektorých doporučených zásielok a balíkov s cieľom chrániť zdravie obyvateľov a zamestnancov pošty v prvej línii. Obyčajné a doporučené zásielky bez doplnkových služieb dostanú adresáti priamo do schránok, úradné zásielky, doporučené zásielky so službou alebo balíky si prevezmú na otvorenom priestranstve. Ak adresáti nebudú zastihnutí, dostanú do poštovej schránky oznámenie o uložení zásielky v pobočke pošty.

Slovenská pošta doručuje denne tisíce zásielok po celom Slovensku. Jej zamestnanci v pobočkách, ako aj v teréne prichádzajú do kontaktu s miliónmi obyvateľov. Aby sa minimalizoval blízky kontakt medzi doručovateľmi a klientmi, pošta upravila doručovanie doporučených zásielok a balíkov.
Doručovanie obyčajných listových zásielok pokračuje ako doposiaľ – doručovateľ ich vhodí do poštovej schránky. Ak je zásielka príliš veľká a nie je možné vhodiť ju do schránky, bude uložená v pobočke pošty a doručovateľ nechá v schránke oznámenie o uložení zásielky.

Doporučené zásielky bez doplnkových služieb doručuje Slovenská pošta vhadzovaním do domovej listovej schránky, pričom za deň doručenia sa považuje deň vhodenia takejto zásielky do schránky.
Ak zásielku nemožno kvôli veľkosti vhodiť do poštovej schránky, bude uložená v pobočke pošty a doručovateľ nechá v schránke oznámenie o uložení zásielky.

Úradné zásielky, poistené listy, doporučené listy so službou „Dobierka“,
„Doručenka/eDoručenka“, „Do vlastných rúk“, poštové poukazy na adresu a na výplatu
doručovaných s peniazmi ako aj balíkové zásielky doručujú doručovatelia alebo kuriéri na otvorenom priestranstve (napr. pred bytovým domom, rodinným domom, sídlom organizácie), pričom doručovateľ privolá adresáta zvončekom. Pri preberaní zásielky treba dodržiavať hygienické opatrenia, tzn. adresát musí mať riadne nasadený respirátor, musí mať vlastné pero a treba dodržiavať stanovené odstupy. Ak adresát nie je zastihnutý, doručovateľ nechá v domovej listovej schránke oznámenie o uložení zásielky a zásielka bude uložená v pobočke pošty.

Slovenská pošta prosí zákazníkov v karanténe, aby z bezpečnej vzdialenosti a bezpečným spôsobom jasne informovali doručovateľov, že aktuálne nemôžu prísť s nimi do kontaktu a prevziať si zásielku. V záujme celospoločenskej ochrany Slovenská pošta vyzýva občanov, aby boli pri preberaní zásielok ohľaduplní, opatrní a zodpovední.


Pre minimalizovanie rizika šírenia nákazy Covid19 aj naďalej platia už zavedené ochranné  opatrenia nariadené Úradom verejného zdravotníctva SR. V priestoroch pobočiek je počet  zákazníkov regulovaný, tzn. v pobočke sa môže aktuálne nachádzať jeden zákazník na 25 m².
Zároveň musia byť dodržiavané dvojmetrové vzájomné odstupy, čo platí aj pre zákazníkov,  čakajúcich pred pobočkou. Do priestorov pobočky môžu vstúpiť iba tí zákazníci, ktorí budú mať  riadne nasadený respirátor, s výnimkou zákazníkov podľa príslušnej vyhlášky ÚVZ SR. Odporúčame  priniesť si rukavice a vlastné pero, pri úhrade platieb odporúčame uprednostniť platobnú kartu.  K dispozícii je aj dezinfekcia rúk.


Ak je to možné, pošta odporúča vybaviť potrebné záležitosti online, cez mobilnú aplikáciu  alebo použitím BalíkoBOXov.

 

 

zdroj: posta.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img