ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Seredčania opäť darovali množstvo lásky v krabiciach od topánok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Aj tento rok sa v čase adventu mohli Seredčania zapojiť do celoslovenskej výzvy, ktorej cieľom je obdarovať na Vianoce seniorov v domovoch dôchodcov, osamelých alebo ľudí v núdzi. Táto krásna myšlienka vznikla vďaka Janke Galatovej, ktorá pred štyrmi rokmi založila skupinu na Facebooku a oslovila svojich známych, aby sa zapojili do zbierky darčekov pre seniorov v domovoch dôchodcov. Myšlienka sa začala šíriť a našla si tisícky podporovateľov. Každý rok sa do kampane môžu zapojiť ľudia z celého Slovensku. Stačí naplniť krabicu od topánok maličkosťami, ktoré môžu ďalších ľudí potešiť.

Hlavnou patrónkou v Seredi bola tento rok Nikoleta Kuchárová. Prečo sa stala koordinátorkou v našom meste povedala: „Úprimne povedané, dostala som sa k tomu čistou náhodou. Sama sa každý rok do projektu zapájam a tento rok sme sa v práci spojili s kolegami a pripravili krabičky spoločne. Keďže to bola moja iniciatíva, hľadala som kontaktnú osobu v Seredi, ktorej by som mohla krabičky odovzdať. V zozname som nikoho nenašla, tak som napísala na FB do skupiny, komu v Seredi môžem krabičky odovzdať. Pani organizátorka mi poslala súkromnú správu, že tento rok v Seredi nie je kontaktná osoba a teda krabičky sa budú musieť odovzdať najbližšej kontaktnej osobe. Hneď mi napadlo, že čo všetci tí ľudia zo Serede, čo pripravia krabičky a nebudú mať možnosť ísť niekde ďalej ich zaniesť, teraz ešte lockdown do toho. Tak som ani nepremýšľala a spýtala som sa, či by som mohla byť kontaktnou osobou pre Sereď a teda odpoveď už poznáme.“

Ľudia mohli krabičky počas niekoľkých týždňov odovzdávať na Mestský úrad. Ich počet opäť milo prekvapil. Vyzbierané krabičky tento rok poputujú do Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb pre dospelých v Seredi, do Zariadenia pre seniorov Astoria v Seredi a do TEEN CHALLENGE Sereď.

Nikoleta Kuchárová na záver uviedla: „Tento nádherný projekt je tu s nami už 4 roky a pre mňa je veľká česť byť kontaktnou osobou pre Sereď a môcť pomôcť najmä v tejto ťažkej dobe. Veľká vďaka a obdiv patrí vám všetkým, ktorí sa zapájate a pomáhate. Moje veľké ďakujem patrí mestskému úradu v Seredi, za to, že aj tento rok umožnili zbieranie krabičiek – ďakujem vám za pomoc. Taktiež by som sa chcela poďakovať všetkým kontaktným osobám a lokálnym koordinátorom. Je medzi nami obrovská spolupráca a podpora a vďaka tomu sa to všetko dá zvládať s úsmevom. Je nádherné koľko dobra je v nás a koľko lásky vieme takýmto spôsobom darovať druhým ľuďom. A samozrejme aby som nezabudla najväčšie ďakujem patrí zakladateľkám Janke Galatovej a Sise Slobodovej za celý tento nádherný projekt a za úsilie, ktoré každý rok do neho vkladajú. Keby môžem poďakujem každému jednému človeku zvlášť, ale aspoň takto jedno veľké ĎAKUJEM všetkým.“

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img