ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Čo je to monoklonálna protilátka?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Čo je to monoklonálna protilátka?
PROTILÁTKA je PROTEÍN, ktorý je prirodzene produkovaný imunitným systémom v reakcii na infekciu. Monoklonálna protilátka je molekula, vytvorená vystavením bielej krvinky konkrétnemu vírusovému PROTEÍNU, táto sa potom V LABOTATÓRIU KLONUJE na masovú produkciu protilátok zameraných na tento vírus.
Čo je to mRNA vakcína?
mRNA vakcína je jednoducho povedané návod, pomocou ktorého si naše telo dokáže vytvoriť jednu časť vírusu. V prípade COVID 19 je to konkrétne výbežok, ktorý sa volá spike PROTEÍN.
Imunitný systém (náš vlastný!) ho následne rozpozná ako cudzí prvok v našom tele, spustí obrannú reakciu a začne tvoriť (naše vlastné!) PROTILÁTKY. Vďaka tomuto „tréningu“, ktoré si naše telo vyskúša na týchto neškodných spike proteínoch, sa staneme odolnými voči skutočnému koronavírusu.

Zdroj: FB

– – –
Poznámka: Som rád, že Šaňo dokáže aj zložité veci vysvetliť jednoducho…
Vďaka.
MM

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. zaujímal by ma Tvoj právny názor na fakt,že Min.spravodlivosti až teraz začalo debatu o návrhu zákona o odškodňovaní pacientov s následkami poškodenia zdravia po použití vakcín.Čo si myslíš o tom,že mnoho krajín, napr.Česká republika už má zriadený štátny fond,z ktorého by tieto prostriedky boli vyplácané bez nutnosti zdĺhavých súdnych procesov.
    Myslíš si,že takýto zákon o odškodnení by nezvýšil dôveru v očkovanie viac ako napr.tá primitívna Matovičova lotéria?
    Doporučujem článok/a hlavne zaujímavý diskus/:
    https://domov.sme.sk/c/22793669/neziaduce-ucinky-vakcin-proti-covidu-odskodnenie.html

  2. Šano a co takto robit skôr mikulaša ako imunológa? Bol by z teba vcelku zaujímavý a sympaticky mikulaš pre deti len to prosim hned nespajaj s osvetou genovej terapie mRNA. Len skoda ze si v tvojom vyklade nespomenul ze mRNA terapia je genova terapia, ktora skutocne nieje dlhodobo odskusana. A okrem toho nastartovania imunitného systemu, moze nastartovat aj rozne zmeny nasho genoveho fondu a nekontrolovanu bunecnu tvorbu. Uz teraz viecero onkologov avizuje narast pacientov, progres a recidivu u dovtedy stabilizovanej populacie pacientov.

  3. Nadir ty si dobre mimo. Tým onkopacientom sa zhoršil stav práve kvôli covidovým neočkovaným pacientom, ktorí vyblokovali nemocnice a na onkopacientov nevydalo, ty génový fond.

  4. nadir, prosím Ťa, definuj pojem „génová terapia“. Prípadne poprosím anonyma.
    A ešte by som Ťa poprosil k vete „Uz teraz viecero onkologov avizuje narast pacientov, progres a recidivu u dovtedy stabilizovanej populacie pacientov.“ upresniť, koľko je to VIACERO.
    Alebo len trepeš do vetra chujoviny naštudované na facebooku, rovnako ako Tvoji spolužiaci z VŠŽ (Vysokej školy života)?
    Ľudská blbosť je asi najväčšia sila vo vesmíre. Vedci múdrejší ako 99% populácie vymysleli vakcíny, ale ľudská blbosť ich prekonala. Napriek funkčným vakcínam zomiera hafo ľudí.
    Antivaxeri, prosím, neargumentujte pomermi ľudí v nemocniciach. Ubezpečujem Vás, že nemáte znalosti o elementárnej matike a preto to nechápete. Pomery a percentá Vás pletú… Ste skrátka hlúpi a s tým nič nenarobíte :-)))

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img