ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Ako sa s pandémiami vysporiadali naši predkovia? – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Skutočne mám niekedy pocit, že médiá a aktivisti robia pre pokrok v krajine viac, ako samotní politici. Možno je to tým, že tá pravá skupina veci zpravidla nerobí prioritne pre peniaze, ale z presvedčenia…

Slovensko je stále so zaočkovanosťou na tom biedne. Sme pred Bulharskom – problém je, že to je pozícia v EÚ predposledná.

Aj u nás v novinách, konkrétne v diskusii, sa niektorí jedinci snažia propagovať hoaxy a články z neoverených zdrojov, bez uvedenia ich autora a pôvodne publikované na anonymných weboch bez akejkoľvek zodpovednosti za šírený obsah.

Na slušné upozornenia nedbajú a vyvstáva tak otázka – prečo zodpovednosť za šírený obsah nezoberú na seba? Podnikajú tak aj vo vlastnom biznise?

Žiaľ, súčasná doba a hlavne tak populárne sociálne siete ľudí dostávajú do stavu, kedy každý zdieľa čokoľvek, málokto rieši obsah a mnohí zdieľajú hlúposti len po prečítaní nadpisu – obsah ich ani nezaujíma. Je to nebezpečný stav, ktorý si vyžaduje zásah autorít.

Spochybňovanie vakcinácie je zároveň spochybňovaním vedeckého poznania. Pozrime sa, ako sa s vírusmi a nákazlivými chorobami vysporiadali naši predkovia. Boli snáď hlúpejší, ako my?

Prinášame niekoľko mimoriadne kvalitne a faktograficky spracovaných videí od vyštudovanej učiteľky dejepisu Sandry tvorbe náučných videí sa venujúcej už niekoľko rokov.

Práve takéto náučné videá by mali byť vysielané verejnoprávnymi médiami v krajine povinne, aby sa ľudia normálne a bez aktívnych zásahov populistických politikov dokázali orientovať v čase a priestore a aby vedeli, že tí vedci a odborníci predsa len hovoria niečo, čo je dokázané a otestované desaťročiami praxe a čo zachránilo milióny životov.

Snáď budú videá pre našich čitateľov a divákov prínosným strávením nedeľného popoludnia.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Myslim si, ze malokto spravil pre spropagovanie historie viac ako Sandra.
    Niektori ucitelia jej videa pouzivaju na svojich hodinach.

  2. Jozef 5. decembra 2021, 18:02 – myslim si, ze nepotrva dlho a videa budu sucastou osnov.

    Sa cudujem, ze uz nedostala ponuku od Ministerstva skolstva na poskytnutie prav k oficialnej vyucbe.

    Ona to jednoducho vie…

  3. Jozef 5. decembra 2021, 19:33 – latku uplne chujovo nastavili politici. Danko a po nom vsetci dalsi.

    Ona je ucitelka – dejepisarka. Ona je hlavnym zdrojom.

    Ale ine ma zaraza. Kde je Obyvatel, Dano a dalsi? Ci tu je to narocna tema? Tu vidia, ze otvorit svoju mysel by bolo trapne uz aj pre klavesnicu na pocitaci?

    Dlhe roky hovorim, ze cesta je len v diskusii a argumentacii faktami. Pamatam si v nasom studiu Rostasa. Vie pisat aj hovorit. Stacil ale jeden historik v obecenstve s par otazkami a bol vedla.

    Pamatas si Meciara ako v telke valal cisla? Tak uplne na hulvata si to mohol dovolit len vtedy, ked bol internet na papieri, nie v eteri. Dnes je vsetko inak.

  4. Kde je Oby a ten druhy? Si ich nasral, napriek tomu co pre Teba spravili a teraz pisu na kulturblog ci dufatela, alebo skumatela? nejak sa v tom stracam.
    Ale podme k Sandre. Holka je skvela ucitelka a napriek tomu ju to doma neuživí. Musela odist z republiky.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img