ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Stanovisko Predsedníctva SAV k vyjadreniam zamestnanca SAV Ľuboša Blahu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Stanovisko Predsedníctva SAV k vyjadreniam zamestnanca SAV

Predsedníctvo SAV konštatuje, že viaceré vyjadrenia poslanca Národnej rady Slovenskej republiky PhDr. Ľuboša Blahu, PhD., zamestnanca Ústavu politických vied SAV, k hlave štátu, prezidentke SR pani Zuzane Čaputovej, nespĺňajú ani základné požiadavky slušnosti a úplne sa vymykajú étosu, ktorým by sa mal spravovať vedec, člen akademickej obce.

Predsedníctvo SAV má snahu nezapájať sa do politických diskusií, ale nemôže strpieť opakované popieranie etických štandardov záväzných pre člena vedeckej komunity, ako sme tomu svedkami zo strany tohto zamestnanca SAV.

Predsedníctvo SAV sa dištancuje od uvedených výrokov a zároveň sa za ne ospravedlňuje prezidentke Slovenskej republiky a verejnosti.

Foto: Katarína Gáliková

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V škole človek získava vedomosti, ale inteligenciu musí mať vrodenú. Keď je niekto raz debil, tým aj ostane, aj keď má kopec titulov pred a za menom. A tiež je otázne, ako sa k tým titulom dopracovali? Veď máme možnosť poznať nie jedného čo sa takto k titulom dostali a teraz nám tu vládnu.

  2. Samozrejme. Ale akademická obec ako taká, sa musí k takýmto pochybným členom vyjadriť, zaujať stanovisko a urobila to celkom správne, aby sme nemali pocit, že každý vzdelaný človek, vedec, atď. musí byť zákonite idiot. Opak je pravdou a SAV urobila absolútne správne gesto.

  3. Anonym 15.23, ste na velikanskom omyle.SAV nie je žiadna politická organizácia,a žiaden klub ,každý jeden z jeho členov môže mať samostatný politický názor a ten aj tlmočiť.Nie sú proste oprávnení ani niekým delegovany na takúto činnosť.To je nonsens,a nedajú sa sem zavádzať takéto precedencne prípady.A kritika hlavy štátu alebo vlády je úplne na mieste.

  4. Anonym 2. decembra 2021, 16:05….Blaha samozrejme názor može mať a može ho aj verejne prezentovať a aj kritizovať koho sa mu zachce…problém je že sposob akým to robí, to nie je kritika ale smŕšť nadávok: ‘rozzúrená doga, ohrdnutá nevesta, kofa na trhu, hašterivá ženská, rozzúrená xantipa,….proste člen vedeckej komunity sa nemože chovať ako hovado a ked sa tak rozhodne tak SAV má právo napísať že takáto forma komunikácie porušuje eticke štandardy vedeckej komunity…..

  5. Možno by sa SAV mala zamyslieť nad tým ako viac netolerovať takého človeka vo svojich radoch. Nedá sa urobiť viac ako len ospravedlnit sa za neho? Snáď nie je pozícia člena akademickej obce doživotná a nedotknuteľná. Či?

  6. SAV nie je samozrejme žiadna politická organizácia. Každá aj apoliticka obec, organizácia či komora ma svoje stanovy, či etické kodexy. A tie sú prijímané práve pre takéto prípady, keď člen nejakej organizácie, komory, atď. sa prejavy napr. ako marginalny prízemný hulvat. Ale možno, keby nadával Blaha do rozzurenej xantipy vašej materi, tak by vám to trosku vadiť začalo. A možno nie, kto vie.

  7. Inak ani autobusár nepatrí do žiadnej organizácie. Takže keď vám ráno povie, že ty chuj drbnuty, to si nevieš pri chystať drobné na lístok, tak je to podľa vášho úsudku v poriadku, lebo ma na to právo.

  8. Samozrejme, že si Blaha môže hovoriť, čo chce.
    A samozrejme, že SAV a všetky organizácie, ktorých je členom, ho majú právo kritizovať.
    Samozrejme, že autobusár vám môže ráno vynadat do chujov za drobné.
    A samozrejme, že jeho zamestnávateľ ho môže sankcionovat.
    Samozrejme, že vám lekár pri prehliadke môže povedať, že smrdite ako prasa.
    A samozrejme, že mu lekárska komora môže pohroziť odobrátim licencie.
    Hovorí sa tomu úroveň komunikácie. Pokiaľ chcete pán anonym 16.05. žiť v krajne s takouto nízkou úrovňou komunikacie, nech sa páči. Ja dúfam, že nás, ktorí chceme žiť na slušnejšom Slovensku, bude raz väčšina.

  9. A čo tým chcete povedať, že akurát len Blaha? Ci poznáte v SAV nejakého väčšieho hulvata s väčším dosahom, ktorý primitívne verbálne napadá napr.prezidentku? Kľudne dajte meno.

  10. Tieto články a tieto takzvané problémy,je len odvádzanie pozornosti od skutočných problémov.Este som tu nečítal,že sa stratili milióny,o papalasstve ,o Tom,kam sa podel Sputnik,o Tom,akým záhadným spôsobom sa vyšetruje pytliactvo,o Tom,ako noviny vedia skorej o všetkom,ako sudca,o Tom,ako sa nakladá s policajtami,o našich „chlapcoch, o rancoch u protinožcov,o prešľapoch ministrov,a hlavne o slovníku naseho najväčšieho ministra a jeho geniality,o Tom,že záhadne zmizli dýchacie prístroje,o Tom,že odeslo 1300 ľudí zo zdravotníctva,a mohol by som pokračovať do nekonečna.Viete,kto sú u mňa SLUSNI ľudia,tí čo kašľu na toto politikárčenie,a kašľu na ľudí,či je to Vlaha,alebo Vatovic,alebo Čičo alebo Sulík.Chcu pracovať,a vychovávať svoje deti,chcú chodiť do kostola a na futbal,chcu sa spoľahnúť na svojich ľudí,čo zvolili.Co dostali?Túto hadajúcu sa bandu plagiatorov,zákerných pomstitelov,a blbych egoistov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img