ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

„Nebyla jediná skutečná kontrola QR kódu a to včetně návratu do Shenghenu před pár chvílema.“ – aktuálna osobná skúsenosť kolegu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Kolega pricestoval zo zahraničia – Ukrajiny. Komunikovali sme spolu s ďalším kolegom, s ktorým sme precestovali pomerne kus sveta. A nestíhame sa čudovať…

Tu je osobná skúsenosť, s ktorou sa podelil:

– Ryanair zkontroloval, jestli mám v ruce nějaký QR kód
– Letiště Lvov, první kontrola, jestli v ruce držím nějaký papír, na pasovce pak QR zkontrolován pohledem a stornované pojištění na covid (kde na smlouvě slovo covid chybí) zkontrolováno za 5 sekund, tzn tak za 20 sekund razítko v pasu
– Před letištěm jezdí trolejbus k univerzitě, kde to je pár minut pěšky do centra
– Puzatka zklamání, bylo prázdno a nevypadalo to nic moc, tak jsem šel dál
– Město je zase upravenější, spousta opravených ulic, nové trolejbusy, ale stále to má tu správnou patinu [happy]
– Tsukernia výborná na snídani, QR zkontrolován pohledem
– Kopec nad městem má stejně pěkné výhledy jako vždycky
– Oběd v grillu skvělý a nic nekontrolováno
– Bankomaty bez poplatku jsou Credit Agricole, Oschadbank a UkrSibbank
– Roušky nosí v MHD nečekaně všichni včetně řidičů

Nebyla jediná skutečná kontrola QR kódu a to včetně návratu do Shenghenu před pár chvílema.

Niekoľko aktuálnych foto pohľadov na Ľvov:

Ak nie sme schopní ochrániť hranice Shengenu, ako chceme ochrániť obyvateľov a aký má zmysel drastické a dlhodobé obmedzovanie domácich podnikateľov a ľudí?

Každé opatrenie musí mať zmysel, byť účelné a v záujme jeho úspechu je nevyhnutné eliminovať jeho negovanie ignorovaním podstatne dôležitejších opatrení na globálnej úrovni.

Mám pocit, že bez jasného, zrozumiteľného a jednotného postoja všetkých krajín EÚ  pod organizáciou EÚ, sa vírusu nezbavíme. Ak zaznamená čiastkové úspechy jedna z krajín, v zápätí budú eliminované neúspechmi krajiny inej. A tak dookola.

Európska únia má šancu prijať razantné opatrenia na svojej vonkajšej hranici, urobiť centrálny lockdown s výrazným podporením ekonomiky  podnikateľského sektora a „vykynožiť“ vírus v celom priestore EÚ. A následne dodržiavať mimoriadne prísny režim na hraniciach prípadne aj s karanténou každého, kto hranice prekročí smerom do EÚ.

Práve teraz má EÚ ukázať svoje opodstatnenie, silu a autoritu. Inak ide len o teóriu a desiatky tisíc vysoko nadštandardne platených úradníkov a politikov tvoriacich predpisy len v teoretickej rovine. Sme vo vojne, správajme sa tak.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tu vôbec nejde o nejaké opatrenia z dôvodu zabezpečenia zdravia občanov. Tu treba zadlžiť krajiny do extrému, ďalšie vlády preto budú musieť počúvať nie občanov, ale tých, ktorým budeme dlžní.

  2. To je správne. Nikto nekontroluje hranice Slovenska. Cudzinci prichádzajú kedykoľvek chcú. Väčšina z nich nebola očkovaná. Zostávajú a pracujú načierno. Opakovane sme písali na políciu, aby cudzinci nelegálne pracovali a zdržiavali sa v Seredi, v spoločnosti FM logistic a iných spoločnostiach, ale nikto nič nerobí. Vášnivo.

  3. Pravda SK 30. novembra 2021, 9:28 – za vazny problem povazujem aj tu KORUPCIU. Vela cudzincov si dokaze zabezpecit falizifikaty potvrdeni, dokonca razitok do pasov.

    Svet sa fakt vali do sraciek…

  4. Anonym 30. novembra 2021, 13:29 – kapitalizmus a demokracia su v poriadku. Zly je len system uplatnovany bez respektovania pravidiel a moralky a korupcia u tych, ktori ho uplatnuju v praxi.

  5. Miloš, pred 15 dňami sme zaslali oznámenie na Inšpektorát práce v Trnave a políciu pre cudzincov v Nitre o nelegálnej práci a pobyte cudzích občanov Bosny a Hercegoviny, Srbska, Macedónska a iných. Pracujú vo FM logistike a súkromne bývajú na Hrnčiarskej č. 30 v Seredi a žiadny z úradov nereagoval. Sú cudzinci, ktorí ostanú dlhšie ako 90 dní a dostanú pobyt. Fotografie cudzincov a domu, kde sa zdržiavajú, sme poslali polícii. Môžete to prosím vyšetriť.

  6. pre Miloša 30. novembra 2021, 14:36
    Miliš, ale kapitalizmus je systém obalený do akože demokracie, ktorý žiadne pravidlá ani morálku neuznáva. V kapitalizme platí jediné, prachy a právo silnejšieho. Sme toho svedkami všade okolo nás.

  7. Pravda SK 30. novembra 2021, 14:41 – lutujem, placete mozno opravnene, no nie na spravnom ramene. NOVINY NIE SU VYSETROVACIM ORGANOM.

    Kazdy, kto niekoho ubytovava, by mal dbat o dodrziavanie zakonov a nariadeni. Ze tak nekona kazdy, je pochopitelne, no presne na to su prislusne organy. Kedze mam osobne skusenosti, viem o com pisem.

    Pytajte sa tam, kde ste dali podnet. A kludne o probleme napiste, tuto temu mam tak na 60% rozpracovanu do materialu, ktory pripravujem.

  8. Pre Miloš 30. novembra 2021, 14:59
    Opakujem, kapitalizmus ako systém, žiadnu morálku ani pravidlá neuznáva. V kapitalizme nejde ani o ľudí. To sú len položky. Ide iba o zisk za každú cenu. Jak systém, tak jeho vykonávatelia stoja za hovno.

  9. Miloš kapitalizmus alebo demokracia je vykoristovanie človeka človekom,sme toho očitými svedkami vyše 30 rokov a pokým tu bude tento systém sa nič nezmení.

  10. To vážne chceš od pána majka,aby vyšetroval nelegálny pobyt cudzincov?😄😄zrejme si človek neznalý miestnych pomerov😄😄

  11. To je správne. Podporujem investigatívnu žurnalistiku. Médiá sú hlasom ľudu. Celý systém je zneužívaný. Korupcia nás jednoducho žerie.

  12. minule mi znamy povedal, ze uz chape preco nas v skole ucili, ze kapitalizmus je vykoristovanie cloveka clovekom, opakujuca sa hospodarska kriza, atd. atd.
    v blizkej buducnosti to pochopia mnohi ludia len uz bude pozde mily drozde

  13. Raz som niekde videl definíciu,že čo to je daň:
    „Daň je poplatok, ktorý platí stredná vrstva preto, aby chudobní nezabili bohatých.“

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img