ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Ďalší chodník bol pre chodcov prakticky dva týždne neprechodný. Obchádzať výkop museli po ceste.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Skutočnosti, že vedenie mesta pri realizáciách stavebných prác a rekonštrukciách  verejných priestranstiev ignoruje bezpečnosť chodcov aj na najfrekventovanejších cestách v meste, sme písali už niekoľko krát. Naposledy v súvislosti s úplným odstavením chodníkov po obidvoch stranách hlavného ťahu v smere od  svetelnej križovatky na železničný nadjazd. Článok s fotodokumentáciou sa nachádza tu:

Od svetelnej križovatky na železničný nadjazd a smerom do firiem za ním, majú chodci problém dostať sa bezpečne

V súvislosti s rekonštrukciou chodníkov pri už spomenutej svetelnej križovatke sme písali aj o znemožnení prístupu s bezpečnému prechodu cez cestu po priechodoch zabezpečených semaformi. Chodci a dokonca mamičky s kočíkmi chodili po stavenisku a tomu zodpovedajúcom blate. Článok s fotodokumentáciou sa nachádza tu:

“…toto je dalšia cigánska robota. Organizovaná neschopákmi na radnici…” – píše obyvateľ mesta

Človek by povedal, že po toľkej oprávnenej kritike stavu spôsobeného nezodpovednými, no o veciach rozhodujúcimi ľuďmi sa poučia a chyby opakovať nebudú. A rovnako nebudú už riskovať ani úraz poťažne život chodcov. Chce to len rozmýšľať, prípadne sa zaujímať o to, ako bezpečnosť chodcov pri rekonštrukciách riešia v zahraničí.

Nie, nepoučili sa. Pravdepodobne znovu nie je žiaden poslanec, prednosta ani primátor a  ich  manželka či dieťa, ktoré by bolo odkázané chodiť po blate, rozkopanom chodníku, alebo kočík s dieťaťom  tlačiť po najfrekventovanejšej ceste v meste, ktorou tentokrát výjazd na rýchlostnú komunikáciu R1 v smere na Trnavu, Trenčín a Bratislavu nepochybne je.

     

Posledné dva týždne prebieha pripájanie Sociálnych bytov mesta Sereď na verejnú kanalizáciu (áno, tu a teraz v roku 2021), čo si vyžiadalo rozkopanie chodníka a počas stavebných prác aj jeho blokovanie stavebnými mechanizmami.

Ako tento stav pre bezpečnosť chodcov (NE)vyriešili kompetentní?

Výkop na chodníku ohradili, čím po chodníku zamedzili prechádzanie chodcov úplne. Všetci chodci, ako aj už spomenuté mamičky s kočíkmi počas doby rekonštrukcie museli snáď  len meter široký výkop ohradený z oboch strán obchádzať po ceste a to sa ešte aj veľa krát vyhýbať odstaveným autám pred mestskou nehnuteľnosťou Sociálnych bytov. A pritom stačilo obyčajné, jednoduché a lacné premostenie výkopu.

Pre neznalých situácie, počas dňa je pre hustotu premávky a spôsob jazdy väčšiny vodičov problémom do tejto cesty vycúvať autom. To však vedia všetci, okrem ľudí na úrade. Prečo je tomu tak?  Skutočne sa nedočkáme rozmýšľajúcich volených zástupcov a úradníkov? Fakt je treba nešťastie, aby veci boli menené?

Poznámka na záver pre neznalých pomerov – Trnavská ulica má chodník len po jednej strane a tak obídenie výkopu po inom chodníku možné skutočne nebolo.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nuž, nič iné neostáva tam bývajúcim ľuďom len si kúpiť krídla a lietať. Však páni tade nechodia, oni sa vozia.

  2. Čo ste nepochopili, stále píšete sem keď sa v meste niečo robí, že je to rozkopané a ľudia musia obchádzať vykopanu jamu a tak ďalej .Keď sa niečo prerába tak ľudia musia chvíľku vydržať.

  3. Martin 29. novembra 2021, 9:30 – vdaka za vysvetlenie.

    Ja nekritizujem to, ze Mesto Sered nieco robi, preraba, rekonstruuje, ale sposob, akym su prace vykonavane – ak je na to dovod.

    V tomto pripade o napajani mestskej budovy na verejnu kanalizaciu v roku 2021 !!, som este nepisal. To pride.

    V clanku som kritizoval OHROZENIE BEZPECNOSTI CHODCOV tym, ze JEDINY chodnik na mimoriadne frekventovanej Trnavskej ulici na 2 týzdne odstavili tak, ze bolo chodcami a kocikmi nutne obchadzat metrovy vykop po ceste.

    Neviem, ci je poukazanie na ohrozenie bezpecnosti chodcov nepochopitelne, no keby toto nejakym nedopatrenim urobili v civilizovanej krajine smerom na zapad od nas, kompetentni by niesli zodpovednost. Skor si dovolim povedat, ze elementarny pud sebazachovy a profesionalita ludi organizujucich taketo prace, by im toto nedovolili.

    Za najvaznejsi problem povazujem fakt, ze k tomuto zlyhaniu doslo ZNOVU a to po dvoch upozorneniach na obdobne zlyhanie iba nedavno. Znamena to teda, ze nejde o nahodu, ako sa nam snazili nahovorit kompetentni, ale o SYSTEMOVU CHYBU v riadeni takychto prac na verejnych priestranstvach.

    Kazda firma ked riesi nejake rozkopavky, vyluky dopravy ci obmedzenia, musi mat k nim prislusne povolenia. U Mesta Sered to neplati?

    Opakuje sa stav z NEZAKONNEHO POSTUPU pri realizacii pristavby schodista v objekte socialnych bytov?

    Ako vtedy, aj teraz sa NESCHOPNOST KOMPETENTNYCH prenasa problemami na obcanov. Prednosta uradu Krajcovic by mal konat – v prvom menovanom pripade sa ospravedlnil, co je samozrejme malo. Mysli si snad, ze ked niekomu zmasakruje dieta obchadzajuce vykop po ceste, skusi ospravedlnenie znovu?

    Pytam sa – dokedy bude amaterizmus pritomny pri prakticky vsetkom, co mesto vykonava? A je uplne jedno, ci je to vgescii priamo uradu, alebo niektorej mestskej eserocky, kedze obe vlastni mesto.

    A pritom Mesto Sered ako investor pri takychto pracach ma moznost a myslim si ze vo verejnom zaujme aj povinnost stanovit take poziadavky na dodavatela, aby sa popisanym problemom vyhlo. To by ale bolo aktualne, keby niekto niekedy myslel aj na obcanov a chodcov.

    Takze obdobna situacioa ako pri rekonstrukciach chodnikov pri svetelnej krizovatke.

  4. a pritom staci VZDY pri takejto situacii nevyplatit Stavebny dozor aj Veduceho prac. Tito Mysli tel ia zrazu vedia co treba urobit. No a ked to urobia dostanu len minimalne peniaze ale uz nie Premie. Hlupost Idiotom musite vzdy skasirovat. Su to Vase peniaze.

  5. Dobrý deň ja bývam v nových domoch a cez Trnavskú chodím zo psom a na prchádzky aj s kočíkom keď tu je sestra.Ani som nevedela že tam býva pán Majko ale nadávala som veľa na tú ohradu.To nevedeli tam dať nejeké dosky?A špina okolo tých bytov na chodníku aj pred tým rómskym domom.Autá parkujú na tráve že ani tade som nevedela prejsť.Je to tu jedna neschopná banda.Nepochádzam zo Seredi ale už banujem že sme tu stavali dom.

  6. „debyl“ … Pán Majko, už si nastal aj mňa. Ozaj, skús sa vžiť do práce iných. A nie len chodiť a „reklamovať“!!! Vet je to stavenisko vedľa teba je perfektne označené!

  7. Milan Tóth 30. novembra 2021, 18:32 – mozes mi upresnit, co ma vzivanie sa do prace inych, co ma vobec praca tych ludi spolocne s ohrozenim bezpecnosti chodcov?

    Tu samovysetrenim si stanovenu diagnozu prehliadam a pripomeniem, ze zakladom vecnej reakcie v diskusii je analyzovanie obsahu clanku. Ten nie je o praci, samotnej rekonstrukcii, ba dokonca ani o tom, preco Mesto Sered hovna ludi byvajucich v mestskej nehnutelnosti este v roku 2021 skladovalo v zumpe, ked pomaly dve desatrocia je na ulici kanalizacia.

    Clanok je o opatovnom zablokovani tentokrat jedineho chodnika na ulici a presmerovani chodcov na jednu z najfrekventovanejsich ciest v meste.

    Ak je potrebne este zjednodusenejsie vysvetlenie, ozvi sa a pokusim sa este pomalsie a este podrobnejsie…

  8. Preco sme poukazali na dalsie neprofesionalne konanie kompetentnych osob z MsU vo vztahu k chodcom?

    Na Trnavskej byvame uz prakticky 22 rokov. Mne skutocne nik nemusi vysvetlovat, ako vodici jazdia po ceste a ako je bezpecny pohyb chodcov mimo chodnik, ktory je inak len na jednej strane.

    Viem co to je niekolkokrat denne cuvat z dvora na cestu a styri razy sme mali havarovane auta pred ohradou (cez zeleny travnaty pas), raz vyvalene niekolkorocne stromy po havarovanom aute a raj auto pred branou napasovane tak, ze sme museli pockat, kym ho odpracu.

    Nasledky cuvania do cesty u vedlajsej mestskej nehnutelnosti sa zdrzujucich mentalne vyborne vybavenych vodicov niekolkokrat do roka dokumentuje policia.

    Ale nebezpecnost tejto cesty pre chodcov najlepsie popisal iny diskutujuci pod inym clankom. Z jeho prispevku inak hovoriaceho o jazdeni v celom meste vyberam:

    „Minule som bol odstaveny na ceste kde je shellka pri sedite, pekna rovna cesta , samozrejme naložena audi a 4 r.v pred kristom si tade letela peknych nech netrepnem 130 km/h. Ledva dobrzdil miernu zakrutu, ktora začina pri umyvarke kde sa testuje.. Nemam slov“

    A slov nemam ani ja…

  9. Tá kritika je oprávnená. Pozrite sa na mesto, je to na zaplakanie.Kde je už Galanta a nehovoriac o Trnave. Vianočná výzdoba v Trnave je ukážková viem, že Sereď nemá toľko fin. prostriedkov, ale aj tak. Ušetrili za zrušené podujatia za 2.roky.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img