ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Odborníci varujú na predávkovanie Ivermektinom. Hodne ľudí stále popiera vedecké výskumy a verí nezmyslom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Už niekoľko mesiacov nielen my upozorňujeme na zneužívanie internetu k šíreniu hoaxov a neoverených správ zdieľaných v článkoch spravidla bez uvedenia ich autorov a šírených webmi bez akýchkoľvek kontaktov na vydavateľa alebo iné zodpovedné osoby. Tým sa šírené informácie stávajú nebezpečnými, nakoľko za ich obsah nik nezodpovedá a teda ide o obsah nepreverený, nezazdrojovanýz relevantnými prameňmi a teda dá sa povedať, že ide o obyčajnú propagandu.

Sledujúc kto túto propagandu rozširuje a akí pseudopolitici, prípadne politickí skrachovanci, ale aj ľudia do politiky sa šírením propagandy presadzujúci nám musí byť jasné, že je zneužívaná nevedomosť a dôverčivosť stále dostatočného množstva ľudí ochotných uveriť čomukoľvek.

V dnešnom spravodajstve sa opätovne odborníci vyjadrili k škodlivosti Ivermektinu a to najmä v jeho podobe  určených pre kone, ovce a dobytok, žiaľ hodne používaných ľuďmi a to bez náležitého poučenia a v nekontrolovaných dávkach.

Žiaľ aj v diskusiách pod článkami v našich novinách systematicky hoaxy a neoverené informácie rozširujú a propagujú niektorí anonymní diskutujúci. Napriek viacerým výzvam, aby sa pod šírené príspevky podpísali menom a priezviskom a prevzali na seba zodpovednosť za ich obsah, takto neurobili a ochotní urobiť nie sú. Asi vedia prečo…

Len zopár nezmyslov aktuálne z viacerých webov:

 

Už niekoľko dní oplzlým nadávkam, verejnému ponižovaniu a útokom čelí aj Dorota Nvotová, ktorá ochorela v Nepále. Napriek tomu, že sama uviedla možné a pravdepodobné príčiny ochorenia, aj v jej prípade primitívni antivaxeri správajúci sa ako prasatá neváhajú jej ochorenie zneužívať vo svoj prospech.

Veď uznajte, sú takéto príspevky normálne?

Slovenské zdravotníctvo je v súčasnej dobe vyslovene na kolenách. Lekári a zdravotnícky personál melie z posledného a skrachovaní politici ako aj antivaxeri a tzv. dezoláti v spochybňovaní očkovania pokračujú. A pokračovať budú, pokým minimálne najokatejšie nezmysly šírené hromadne najmä na sociálnych sieťach, autority nebudú blokovať. Vždy sa totiž nájde dostatok hlupákov, ktorí bez akéhokoľvek preverenia pravdivosti zdieľané informácie, túto slepo kopírujú a zdieľaním verejne ďalej rozširujú.

Ťažko hovoriť, či až naozaj smrť niekoho blízkeho z rodiny dokáže týchto prepnutých ľudí presvedčiť o nevyhnutnosti akceptovať vedecké poznanie.

Iba niekoľko dní dozadu na Covid-19 zomrel jeden zo známych antivaxerov a partie ľudí, ktorá systematicky terorizovala  nakupujúcich  zákazníkov a personál v obchodných prevádzkach Lidl. V Piešťanoch dokonca ich konanie vyústilo do fyzického konfliktu s privolanou policajnou hliadkou. Jeden z nich, Miroslav Košarišťan o niekoľko dní bol hospitalizovaný v bojnickej nemocnici s ťažkým priebehom ochorenia na Covid-19, bol napojený na pľúcnu ventiláciu a následne zomrel. Osobne som kontaktoval jeho kolegyňu (pred niekoľkými rokmi obaja dostali priestor v inej veci pred kamerami v našom štúdiu), ktorá sa vyjadrila že „Miro nezomrel na koronavírus, ale bol úmyselne lekármi uvedený do umelého spánku, napojený na pľúcnu ventiláciu a následne bola na ňom lekármi vykonaná eutanázia“. Nie, nebol som prítomný ani v Lidli, ani v bojnickej nemocnici a ani som nevidel jeho chorobopis. No pri takýchto výrokoch smerovaných proti lekárom si každý musí urobiť názor sám. Či budú konať kompetentné orgány, je vecou štátu.

Ako som písal už v predchádzajúcom článku, táto vlna epidémie je už prehraná. Normálnym rozmýšľaním každého jedinca a prípadne aj pritvrdením v záujme ochrany verejného zdravia zo strany autorít, však dostatočnou zaočkovanosťou, môžeme zmierniť následky alebo predísť vlne ďalšej.

Prirodzene, že nikto z nás a žiaľ ešte ani odborníci netušia ako „karty zamieša“ nová varianta vírusu nazvaná Omikron. Je možné, že na ňu ako ochrana nebudú stačiť ani súčasné vakcíny. Ak tomu tak bude, tak nás žiaľ s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote čaká náročný budúci rok.

Na záver:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pamätám si keď Matovic tu rozprával o dákej chripôčke a jeho minister zdravotníctva rozprával v rádiu že treba sa modliť k Bohu a kostoly treba nechať otvorené…
    Olano vláda je vizitka dneška

  2. Anonym 28. novembra 2021, 6:55 Ty chrapúň, kto tu rozprával o chrípôčke, myslíš že všetci sul už naozaj padnutí na hlavu a majú takú krátku pamäť? Čo sem zase pletieš vládu, čo vláda šíri tieto debiliny, čo sú spomínané v článku?

  3. Miloš ty si tým očkovaním doslova posadnutý. Stránky SOL nie sú nestranné ale silne,doslova až násilne propagujúce covid teror.
    Ale o tom tu nechcem písať. Chcem len písať o niečom čo ty a ani „vedecké“ kapacity neuznávate.
    Asi si spomínaš na tú ranu čo som mal na tele,dokonca si si to aj fotil. Nechcelo sa to hojiť a ani doktor si s tým nevedel dať rady. Za 3.mesiace mi naordinoval hádam všetky antibiotiká ktoré sú u nás dostupné. Všelijaké krémy ani náplaste nepomáhali.
    Nakoniec som našiel niečo na internete o čom som nikdy v živote ani nepočul. Radil som sa o tom s jednou známou lekárničkou a tá sa až zhrozila že to je predsa stredoveké šarlatánstvo !
    A o čo ide ?
    Koloidné striebro. Nikoho som nepočúval,dal som to do maličkého rozprašovača a postrekoval som si ranu niekoľkokrát denne. Neprešli ani 3.dni a veľmi rýchlo sa to začalo hojiť. Dnes už po rane veľkej ako 1.euro nie je ani pamiatka…
    A čo tým chcel básnik povedať ? No veľa „odborníkov“ tu píšucich o ivermectíne sa vyjadruje že to je iba placebo…
    Ja som presvedčený o tom že na každého všetko účinkuje inak. Niekomu to zaberie a niekomu nie. Presne ako to koloidné striebro. Všetci ma od toho odhovárali a predsa mi pomohlo ! Určite tak funguje aj ivermectín a aj tie vaše „vakcíny“.

  4. Daniel 28. novembra 2021, 8:01 – Dano, porovnavas neporovnatelne.

    Som rad, ze sa Ti rana (fakt bola hlboka, neprijemna a vyzerala zle) zahojila. Tvoj navod plne schvalujem, mame ho aj my. Rovnako ako tinkturu z vcelieho propolisu.

    Skusim inak.

    Ked som mal 10 rokov, predavkovala ma detska lekarka Pendeponom. Nemohol som ani len Acyrpilin, ziadne lieky, nervy zo zubov mi vyberali za ziva, ked ma bolelo hocico, musel som trpiet. Opuch v krku ako alergicka reakcia bol nebezpecnejsi. Spolu s astmou to bola uplne zla kombinacia.

    Az v 26 rokoch ked som uz zil s terajsou manzelkou sme si kupili jazvecicu. Od prveho dna mi psik spaval pri nohach. Denne sa so mnou vozila v aute, oddane na mna vsade cakala. Rano ma budila oblizovanim aj tvare.
    Dano, asi po troch rokoch (mozno skor, vtedy mi to len plne dockaklo) som nemal ani astmu a ani alergiu na lieky.

    Neriesim, ci tomu niekto veri, alebo nie. Mne sa to stalo, no nemozem si dovolit povedat, ze to funguje u kazdeho. Niekto ma alergiu na psie chlpy, iny mozno na sliny… Mne pomohli a to akoby zazrakom, kedze sa mi to nikdy nevratilo.

    Ivermektin je ale liek, nie psie sliny, alebo vceli propolis…

  5. Už aký musí byť človek idiot, že si dáva Ivermektin na chorobu na ktorú zjavne nefunguje, keď ešte aj výrobca lieku povedal, že ten liek nijak na covid nefunguje.

    Hlavne že bojujete proti farmafirmám. Ivermektín asi vyrába chránená dielňa v Šoporni…

  6. Štépán Juška tá vaša „vakcína“ je teda ešte silnejšia ako chemické sračky a preto si ju nedám ! To nie je o dobre pre občanov ale pre kšeft.

  7. Je tu prefotený príspevok s FB Doroty Nvotovej,kde jej mladý pán niečo praje.Ale to,ako sa Nvotová vyjadrila o neočkovaných a čo im praje,to tu už nie je.

  8. Miloš Majko ty si riadne klesol. Je mi s teba normálne zle. Takže neockovany nemá právo na lekársku starostlivosť. Ten doktor čo to napisal by mal byť rovno vyhodený z lekárskej komory. Ako toto môže povedať doktor. Ale peniažky, ktoré dostával za liečbu neočkovaných mu nesmrdia všakže. A čo sa týka ivermectinu takže doktory, ktorý to používajú v zahraničí sú asi šarlatáni. Tie výsledky čo s tým dosiahli si asi vymysleli všakže? Celé SOL aj s jeho majiteľom sa stalo len propagandistickou žumpou. To je môj osobný názor. Práve pre jednostrannosť tohto média ho ľudia prestali čítať. To vidí určite aj pán majiteľ ako mu čísla klesli.

  9. Môj pohľad 28. novembra 2021, 14:18.Máš pravdu. Ale furt tu má dosť skalných čitatelov!!!! napr. Mňa. Ja sa sem chodím odreagovať a pobaviť 😷😂

  10. Môj pohľad 28. novembra 2021, 14:18 – chudak a traged si Ty. Napriek tomu Ta ja neriesim. Vyriesil si sa totiz sam. Izolaciou do anonymity.

    Si mentalna troska neschopna podpisat sa, no zato osocujes a menujes konkretnych ludi.

    Si skodna v demokracii, patris medzi tych, ktori sa odvolavaju na prava, no ignoruju povinnosti.

    Tych, ktori nerespektuju ani najzakladnejsi princip demokracie – moje pravo konci tam, kde zacina pravo ineho.

    A kvoli takym, ako Ty, dojde postupne k okresaniu prav aj ludi demokraciu si vaziacich a respektujucich ju ako celok.

  11. Anonym 28. novembra 2021, 15:16 – anonymna diskusia je uplne v poriadku az do momentu, pokym anonym neosocuje, neuraza a verejne neklame o konkretnych osobach.

    Zpravdila plati, ze osoba podpisana svojim menom a priezviskom si podstatne, az neporovnatelne viac uvedomuje zodpovednost za to, co o inom verejne napise.

    Takze chyba nie je vo forme diskusie, ale sposobe diskutovania niektorymi anonymnymi diskutujucimi.

  12. Toto uz je ina schizofrenia ked tu majko poucuje o vyjadrovani sa v diskusiach a sam tu ludi nazyva chudakmi, mentalnymi troskami, dezolatmi so sprostymi gebulami a podobne 😂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img