ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Cestovné odporúčanie necestovať do regiónu Južnej Afriky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
MZV SR |MM|  Stupeň odporúčania: 3. stupeň – odporúčanie necestovať (necestovať do určitých oblastí)
Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky odporúča slovenským občanom necestovať do regiónu Južnej Afriky z dôvodu výskytu nového variantu koronavírusu SARS-CoV2 B. 1.1.529.

Týka sa to nasledovných krajín: Juhoafrická republika, Namíbia, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe, Botswana a Mozambik. Letecké spojenie z/do regiónu je výrazne obmedzené.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí odporúča občanom SR využiť službu registrácie pred cestou do zahraničia na webovom sídle Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie svetobežka.

 

V prípade, ak sa štátni občania SR ocitnú v núdzi odporúčame kontaktovať pohotovostnú linku Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Pretórii +27833041599 alebo číslo diplomatickej služby Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky v Bratislave +421 2 5978 5978.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Miloš. Pozri Austráliu.kto to tam priniesol.Vakcina je sloboda! ale aj pre vírus. Chodí si kade sa mu zachce aj zo zaočkovaným.

  2. Miloš.čo a?napíšep Ti to polopate.všade majú lockdawny a pod. veci.a le cestovanie ked si O P máš neobmedzené.“Nezaočkovaní cestujúci majú povinnosť po príchode do Austrálie sa izolovať na 14 dní v určenom zariadení v mieste príchodu.“ Na SK sa O P napr. nemusia ani registrovať na E hranica. Majú menšiu“ nálož „,ale majú a roznášajú bez kontroly

  3. Bohuš 29. novembra 2021, 12:47 – myslim, ze som dostatocne na nedostatocne opatrenia poukazal vo svojom clanku.

    Za standardnej situacie ja osobne do zahranicia cestujem kazdy mesiac. Pre sirenie virusu som nebol mimo repunliku 2 roky. Prave v roku 2019 na konci leta som bol v Irane, na Ukrajine, a naposledy 2x na Ukrajine v novembri.

    Cestovanie mi chyba hodne, no napriek tomu ze sme ockovani, necestujeme, neboli sme nikde ani v lete a nepojdeme dovtedy, pokym bude akutne hrozit prenos virusu.

    Necestujem preto, lebo si uvedomujem rizika prenosu prave na velkych medzinarodnych letiskach a ver, ze som niekolkokrat presiel vsetkymi najvacsimi na svete.

    ZODPOVEDNOST musi prevysit osobny zaujem, relax a zvyky. Nerobim to preto, lebo mam strach, ale preto, aby sme mohli slobodne cestovat co najskor.

    Zial, je nas malo a aj dnes su nejaki moji znami v Madarsku, lebo tam to je bez opatreni.
    Cele zle…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img