ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

V Galantskom okrese je denne hlásených nad 200 nových prípadov. Prinášame počet zaočkovaných osôb v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Podľa platného Covid automatu ostáva od pondelka 29. novembra okres Galanta v II. stupni ohrozenia – bordovej farbe. Chorobnosť má stále stúpajúcu tendenciu. V priebehu posledných troch kalendárnych týždňov stúpla chorobnosť v okrese na tri a pol násobok. V poslednom októbrovom týždni bolo evidovaných spolu za celý týždeň okolo 200 ochorení, kým tento týždeň je hlásených každý deň 200 až 280 nových prípadov.

V bordovej farbe sme len vďaka tomu, že počet zaočkovaných 50 ročných a starších má okres nad 65%, t.č. 68,4%. Ak by bola miera zaočkovanosti menšia, okres by bol zaradený medzi čierne okresy.

Iveta Šuleková z RÚVZ Galanta hovorí: „Väčšie ohniská výskytu ochorení sme nezaznamenali, ochorenie sa šíri najmä v školských a predškolských kolektívoch a medzi rodinnými príslušníkmi nakazených osôb, 22% zo všetkých ochorení tvorili osoby do 18 rokov veku, choré osoby vo veku nad 65 rokov tvorili iba 6 % zo všetkých pozitívnych. Zo všetkých chorých osôb ochorelo 77% neočkovaných osôb. Najvyššia chorobnosť je vo vekovej skupine 10-15 ročných ( školské deti) a nasleduje veková skupina 35-45 ročných (rodičia). K dnešnému dňu je v karanténe z dôvodu ochorenia na COVID -19 : 71 tried ZŠ, 3 triedy MŠ a 5 tried SŠ. Prerušená prevádzka pre vysokú chorobnosť detí na iné diagnózy ako COVID -19 je v troch MŠ a dvoch ZŠ.“

V meste Sereď je z 15 204 obyvateľov zaočkovaných :

– prvou dávkou 7 362 osôb
– druhou dávkou 6 688 osôb
– treťou dávkou 833 osôb
– plne zaočkovaných je 6 884 osôb

Pre porovnanie má mesto Galanta z 15 029 obyvateľov zaočkovaných:

– prvou dávkou 8 456 osôb
– druhou dávkou 7 676 osôb
– treťou dávkou 1 065 osôb
– plne zaočkovaných je 7 923 osôb

Od pondelka 22.11.2021 platia nové vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva č. 259 a 258 – o hromadných podujatiach a prevádzkach. Medzi prevádzky, ktorých sa vyhláška týka, nepatria obecné a mestské úrady. Medzi hromadné podujatia patria podľa vyhlášky aj ambulantný predaj a vianočné trhy. Ďalšia významná zmena je, že za doklad o prekonaní COVID-19 u dospelých osôb sa považuje len pozitívny výsledok PCR testu. ( zdroj RÚVZ GA )

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img