ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Nový kalendár MV SR s kresbami Danglára sa prvýkrát dostáva do predaja, výťažok pôjde do nemocníc

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Ministerstvo vnútra SR po prvýkrát ponúka verejnosti možnosť zakúpiť si nástenný kalendár rezortu vnútra. Výťažok z predaja bude venovaný Detským fakultným nemocniciam v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici, ktoré dlhodobo zamestnanci rezortu vnútra podporujú. Po niekoľkoročnej sérii kalendárov s fotografiami našich zložiek a útvarov prichádzame v kalendári na rok 2022 s ďalšou novinkou. Kalendár je tentokrát ilustrovaný, autorom kresieb je legendárny slovenský maliar a ilustrátor Jozef Danglár Gertli.

 

„Keď som sa dozvedel o nápade vytvoriť náš ilustrovaný kalendár, bol som plný očakávaní. Ďakujem za to, ako presne, niekedy vtipne, inokedy práve opačnou stranou emočného spektra vystihol Danglár prácu príslušníkov a zamestnancov v rezorte vnútra,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec, ktorému umelec odovzdal hotový kalendár osobne.

 

Cez vycibrené detaily kresieb na 14 stranách má verejnosť možnosť spoznať prácu na ministerstve vnútra, ťažké i naoko ľahké životné situácie uvidieť v inom svetle. Jednotlivé obrazy sú perforované, je možné si ich uchovať ako nadčasové originály legendárneho Danglára. Ilustrácie sa tematicky viažu k  sviatku či svetovému dňu v danom mesiaci.

 

Kalendárom sme chceli ukázať, že v štátnej správe robí veľa ľudí, ktorí si zaslúžia pozornosť. Ľudí, ktorí sú schovaní za nie vždy lichotivým označením štátny zamestnanec. Ministerstvo vnútra je pritom práve rezort s najširším spektrom pôsobnosti, čo si vyžaduje veľkú škálu povolaní: policajt, hasič, horský záchranár, úradník, ochrankár, správca eurofondov, pilot, špičkový zdravotník, duchovný, profesionálny športovec, hudobník či správca štátnej hranice.

 

Títo ľudia zažívajú pri práci rôzne situácie a emócie: záchrana života, hnev, opovrhnutie, smrť, pomoc azylantom, agresivita, spomienky, zneužívanie na množstvo spôsobov, oheň, odhodlanie zvíťaziť, slzy či melódie orchestra.

 

Kalendár je dostupný pre verejnosť v kníhkupectvách Martinus, Panta Rhei a Artfórum.

https://www.martinus.sk/?uItem=1249253

 

https://www.pantarhei.sk/341240-nastenny-kalendar-mv-sr-na-rok-2022-ministerstvo-vnutra-sr-danglar-gertli-jozef

https://www.artforum.sk/katalog/162207/nastenny-kalendar-mv-sr-na-rok-2022

 

Tu si ho môžete prelistovať:

https://www.facebook.com/ministerstvovnutraSR/videos/579700089753720/

 

Bližšie ho predstavujeme na facebooku MV SR, kde uverejňujeme postupne sériu jednotlivých mesiacov s popisom.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img