ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

EMA odporučila očkovanie vakcínou proti Covidu detí vo veku 5-11 rokov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM|  Deti v tomto veku dostanú vakcínu s nižšou účinnou dávkou (10 mikrogramov) ako deti a dospelý vo veku nad 12 rokov (30 mikrogramov).

Účinnosť vakcíny od Pfizeru je podľa štúdii pri tomto dávkovaní pre túto vekovú skupinu porovnateľná ako účinnosť pri vyššej dávke pre staršie vekové skupiny.

Európska lieková agentúra potvrdila, že vakcína je bezpečná aj pre deti vo veku 5-11 rokov. Vedľajšie účinky sú podobné ako pri iných vekových skupinách. Bývajú mierne a trvajú len zopár dní.

 

https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/media/tlacove-spravy/europska-liekova-agentura-odporucila-vakcinu-comirnaty-pre-deti-od-5-11-rokov?page_id=5734&fbclid=IwAR3fcdB0Bav-mVt9LQmVdRHnAuvtR6f5Rmf6j4kIFBAeIcUIKhwC8bc9HuA

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dúfam že redakcia bude spoluzodpovedna za ockovavanie, inak patríte medzi špinavcov a pomáhate predávať neoverenu očkovaciu vakcínu.

  2. zodpovednost moze niest len svojpravny clovek. dilino bezmozgovy zelenomikinovy nenesie zodpovednost ani za svoje vylucovanie.

  3. Podľa toho čo tu čítam ste len vy zaočkovaní najmúdrejší na svete. Všetci ostatní sú jeb..tí…
    zaujímavé že ja si to myslím opačne !

  4. Prezraďte mi prosím,prečo by sa mali deti očkovať proti covidu.Je známe,že aj zaočkovani môžu dostať covid,a môžu ho prenášať.Ked teda tvrdíme,že zaočkovani majú ľahší priebeh a odľahčuje tým nemocnice,dobre ,beriem.Ale tu sa naskytá jedna otázka,koľko detí je na intenzívnych lôžkach? Ani jedno.Tak prečo zbytočne zaťažovať deti.?A tu padá celá teória o očkovaní a záchranu nemocníc.Lebo tu musia ľudia zachraňovať to,čo politika skurvila.A to svojim telom.

  5. Anonym 26. novembra 2021, 9:45.lebo pri dištančnom vzdelavaní necháš dieťa nezaočkovaným starým rodičom a tých nakazí! a tý naplnia nemocnice! .Alebooo biznis

  6. Anonym 26. novembra 2021, 9:45

    Očkovanie je tu na to, aby si si vytvoril protilátky. Pri stretnutí s covidom tvoj imunitný systém účinne, efektívne, okamžite bojuje. Výsledok je, že buď ani nič nevieš, alebo pri vyššej náloži máš klinické príznaky, alebo pri mega náloži a slabej imunitnej odpovedi končíš na kyslíku. Nikto na UPV nie je neočkovaný.

    Pri použití vakcíny sa vyhýbaš rozvoju ochorenie. Po odpojený z UPV sa účíš chodiť, jesť lyžičkou, veľku potrebu robiť do záchoda a podobne pol roka. Rozdiel medzi prekonaním rozvinutého ochorenia a neprekonaním rozvinutého ochorenie je post covid syndrom, inak povedané vačšie alebo menšie poškodenie zdravia po prekonaní covid19. Po použití vakcíny sa snažíš obstáť tak, aby si nedosiahol status prekonaný covid, chrániš sa ďalej rúškom a dodržiavaš opatrenia a malo by sa ti to podariť.

    Nemáš za čo!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img