ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Predsedníčka strany Za ľudí, Veronika Remišová: Hodiť cez palubu ľudí, chránených očkovaním, pokladám za veľkú chybu koaličných partnerov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Za ľudí |MM|   Stanovisko predsedníčky strany Za ľudí a vicepremiérky, Veroniky Remišovej, k prijatým epidemiologickým opatreniam:

„Situácia na Slovensku je vážna, no hodiť cez palubu všetkých ľudí, ktorí boli zodpovední a sú chránení očkovaním, pokladám za obrovskú chybu. Keďže v prijatých opatreniach nie je absolútne žiadna motivácia pre ľudí, aby sa dali očkovať, na vláde som hlasovala proti takýmto opatreniam. 

            Pre stranu Za ľudí bolo vždy dôležité hovoriť pravdu a presadzovať dlhodobé systematické riešenie pandemickej situácie. Nemôžeme dnes ľuďom klamať a tváriť sa, že lockdown je riešenie a zabráni utrpeniu v nemocniciach, alebo zabráni obetiam. Lockdown obete a utrpenie iba  odsúva o niekoľko mesiacov. Jeho jediným cieľom je uľahčiť momentálnu situáciu preťaženým nemocniciam. No tí ľudia, ktorí nie sú chránení očkovaním, sa skôr, či neskôr s vírusom stretnú a riskujú, že skončia v ťažkom stave v nemocnici. Toto je dôležité ľuďom, ktorí nie sú chránení očkovaním,  pravdivo povedať: lockdown ich neochráni a kvôli lockdownu pandémia nezmizne. Vidíme to v celej Európe, tí, ktorí boli najlepší, sú teraz na tom zle a naopak, podobné opatrenia ako Slovensko dnes rieši Rakúsko, Nemecko, Holandsko, či Česká republika. Koronu tu určite budeme mať aj na budúci rok. Lockdown nie je riešením, je len dočasným a krátkodobým (navyše mimoriadne nákladným) opatrením, ktoré situáciu odsúva o pár mesiacov neskôr. Keďže nechceme riešiť stále sa opakujúce vlny pandémie, potrebujeme systematické riešenie, a tým je očkovanie. Strana Za ľudí vždy očkovanie konzistentne podporovala, nikdy sme nešírili hoaxy ako niektorí kolegovia – politici, že očkovanie mení DNA, nehovorili sme hlúposti ako Peter Pellegrini, že nás zachráni ivermektín, ktorý treba distribuovať poštou a nespochybňovali  sme očkovanie ako omyl medicíny ako strana Smer. Dnes vidíme, aká bola naša snaha dôležitá, keďže Slovensko momentálne čelí aj pandémii dezinformácií. Dvaja bývalí premiéri podkopávajú očkovanie aj všetky opatrenia, a tým posielajú ľudí, ktorí im dôverujú, do nemocnice, prípadne do márnice. Slovensko ešte nikdy nemalo takých sabotérov v opozícii ako je Peter Pellegrini a Robert Fico.

Keďže očkovanie je jediné dlhodobo účinné riešenie  pri navrhovaných opatreniach sme vždy presadzovali: 

– akékoľvek navrhované opatrenia musia byť zároveň motiváciou k očkovaniu, ináč sú z dlhodobého hľadiska neúčinné

– opatrenia musia zjednodušovať život tým, ktorí sú chránení očkovaním.

            Prísne obmedzenia, bez zvýhodnenia ľudí chránených očkovaním, môžu výrazne znížiť motiváciu ľudí očkovať sa, situáciu na Slovensku to môže dlhodobo iba zhoršiť. Skúsenosti zo zahraničia potvrdili, že najväčší motivačný efekt k zaočkovaniu sa je pre nerozhodnutých občanov práve nastavenie opatrení v prospech ľudí chránených očkovaním a dobrá dostupnosť očkovania.

               Hoci to robíme ako jediní partner v koalícii, teraz aj v budúcnosti sa budeme zastávať očkovaných tak, aby bol pre nich život jednoduchší. Pretože sú to práve oni, ktorí chránia nemocnice a chránia pracovné miesta.”

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To všetko je svätá pravda, ale keďže je stav s očkovaním taký aký je, tento lockdown asi musel prísť. Samozrejme, že problém to z dlhšieho časového hľadiska nevyrieši, ale považujem to za, použijem hokejový termín, oddychový čas.

  2. Anonym 24. novembra 2021, 19:10 – populizmus, neochota robit VCAS PREVENTIVNE opatrenia + antivaxeri, a kopa samoliecitelov Savom = znovu sme v prdeli vsetci.

    Neskutocne zlyhanie, ktore fakt sposobi este vacsie ignorovanie ockovania (u viacerych ludi sa straca motivacia) a tak sa tu v tom budeme placat este aspon rok.

    Tak to vypada, ked niekto rozmysla srdcom a nie hlavou…

  3. Bábkoherečka Remišová(odborníčka na všetko) Vie, že očkovanie je naša záchrana. Najväčší svetoví odborníci vravia, že to neni pravda. Pomerne mladá a už má tak slabú pamäť. Všetky hoaxy sa zmenili na pravdu. Tak nech netrepe hlúposti. Očkovaní sú najväčší prenášači vírusu, pretože sa nemusia testovať a veselo ten vírus prenášajú všade. Najviac zaočkované krajiny majú plné nemocnice hospitalizovaných s covidom, ktorí sú komplet zaočkovaní. Iba na Slovensku majú psychopatovci také kalkulačky, že im vychádzajú opačné čísla. Každý normálny to vie. Iba hlupáci, ktorí nerozmýšľajú vlastným rozumom (ak ho vôbec majú) to nevedia.

  4. Teraz nech pani Remišová vyhlasuje, že nepovolí ruskú vakcínu !!!
    Sprostými a primitívnymi prieťahmi odradili možno tisícky ľudí od očkovania aj s Baťovou, lepšie povedané oni boli tými bábkami, ktoré nám hrali divadielko a v pozadí bol niekto silnejší, kto dával pokyny. Jednoducho keď horí, tak hasím aj špinavou vodou a nešpiritizujem. Z ich strany je to sprostá fraška, teraz idú vyplakávať , ako veľmi im záleží na zdraví obyvateľstva. pred rokom boli trochu lepšie čísla, čo sa týkalo vývoja chorobnosti a opatrenia boli ďaleko prísnejšie a uplatnené skôr. Osobne si myslím, že je to neschopnosť tejto vlády plnohodnotne riadiť štát. Veronička by sa mala venovať asi niečomu čo vie lepšie …..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img