ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Sieť nákupných centier si vytvorila vlastnú vyhlášku, kde podnikateľov vpúšťa bez akýchkoľvek obmedzení

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nitra /  Včerajšie vyzdvihnutie cez internet objednaného tovaru v jednom z nákupných centier v Nitre ma presvedčilo o tom, že bez tvrdých a nekompromisných sankcií v záujme ochrany verejného zdravia vyvodzovaných voči porušovateľom protiepidemiologických opatrení sa tento štát nezaobíde. Netuším, či ignorovanie pravidiel máme „v krvi“, no keďže vlastníkom tohto reťazca je firma so sídlom v Poľsku, asi v tom nie sme tak úplne sami.

Asi trištvrte hodinové čakanie na vydanie zaplateného tovaru pre logistické zlyhanie obchodu mi umožnilo podrobne sledovať výkon kontroly ľudí vstupujúcich do predajne zamestnancom.

Počas môjho čakania vošlo asi 20 ľudí do predajne, preto môžem povedať, že ide o slušnú vzorku.

Pracovník sediaci na stoličke s respirátorom prakticky nikdy nezakrývajúcim nos, málokedy ústa, od ľudí poctivo vstupujúcich do objektu s poctivo prekrytými dýchacími cestami vyžadoval potvrdenie o očkovaní dvomi dávkami vakcíny, potvrdenie o prekonaní Covidu-19, prípadne živnostenský list alebo výpis z obchodného registra.

V súlade so stanovenými pravidlami dovnútra nevpúšťal ľudí s negatívnym testom a to ani z aktuálneho dňa.

V čom je teda problém?

Od živnostníkov nevyžadoval žiadne preukázanie sa vakcináciou alebo prekonaním Covidu-19 – tým stačil na vstup do predajne živnostenský list. Podotýkam, že sám som podnikateľom a nie som si vedomý toho, že by sa vyhláška alebo akákoľvek iná legislatíva vyňala túto kategóriu občanov z pod povinnosti dodržiavania protiepidemiologických opatrení.

Na konkrétnu otázku, či od živnostníkov skutočne nevyžaduje žiadne potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní Covid-19 nielen samotný pracovník, ale aj ostatný personál odpovedal, že áno, postupujú podľa vyhlášky a živnostníci majú vstup bez akýchkoľvek obmedzení. Vyhlášku skutočne mali na stole, no táto nič podobné neobsahovala. Preto som sa zaujímal o problematiku ďalej, až sa zamestnanci opatrne priznali, že ono to vyplýva z vyhlášky, ktorú im ráno prečítali a že oná vyhláška pochádza od vedenia spoločnosti v Prešove. Ako tomuto som fakt veriť nechcel, preto som si nechal zavolať vedúceho predajne. Prišiel jeho zástupca, ktorý potvrdil slová zamestnancov a zároveň relatívne ochotne mi nechal prečítať aj ich internú vyhlášku, ktorej stálo:

„Režim OP sa netýka podnikateľov!

Všetkým podnikateľom je potrebné umožniť vstup bez ohľadov na status ich očkovania ak predložia výpis z obchodného registra, živnostenského, alebo plnú moc na nákup v mene podnikateľa. Vzťahuje sa tiež na zástupcov miest a obcí, advokátov, ako na jar.  Vyhláška sa totiž predaja veľkoobchodne medzi podnikateľmi nedotýka.

Podpísaný Jakub L.“

Vedenie spoločnosti sme sa snažili dnes predpoludním, ako aj popoludní osloviť dokopy 9-timi telefonátmi. Ani v jednom prípade však zverejnené telefónne čísla nikto nedvihol, preto sa nám ich stanovisko zabezpečiť nepodarilo.

Keby som túto „vyhlášku“ vydanú firmou nemal možnosť vidieť osobne, neveril by som. Chápem snahu subjektu podnikajúceho v obchode neutrpieť opatreniami straty, resp. utrpieť čo najmenej. Robiť to však takýmto spôsobom nie je zrovna seriózne a vychádzajúc z konzultácie z RÚ VZ ani zákonné.

Je skutočne na nás ľuďoch, ako k opatreniam proti šíreniu Covid-19 pristúpime a na kontrolných orgánoch či ich úmyselné nedodržiavanie bude dostatočne razantne sankcionovať.

Myslím si, že je v záujme celej spoločnosti, aby sme sa Covidu zbavili čo najskôr, no takýmto spôsobom v kombinácii s nízkou zaočkovanosťou tu bude s najväčšou pravdepodobnosťou aj budúci rok.

 AKTUALIZOVANÉ: aktuálne záväzné protipandemické opatrenia:

Konkrétne pre prevádzky obchodných domov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ludia si pomahaju sami ked uz neschopna vlada nici zivoty. Namiesto ockovania davajte ludom lieky po tom co zistia ze su pozitivny. Toto pomoze, nie ockovanie, segregacia ludi, lockdown.

  2. Pre obcan: Ono keby je čím liečiť, len teraz nedávno sa schválil prvý liek na koronu. Čiže už aj liečiť začnú čoskoro.

  3. Ach jaj. Uz som na sol prestal pisat a reagovat lebo to tu nema zmysel a je to strata casu ale neda mi nereagovat . Treba povedat aj B nie len A a nie hned udávať predajnu za porusenie. Ved ta predajna predava aj komodity spadajuce pod esencialny predaj. To znamena ze ta predajna moze mat rezim OP,OTP a aj Zaklad. Na 25 m2 jedna osoba.To znamena bez kontroly,selekcie a buzeracie obyvatelstva. A to ze tam bola kontrola pri vstupe bolo dokonca nad ramec nejakej absurdnej povinnosti toho obchodneho retazca. Skor by som chapal starost tohoto media o likvidácii opatreniami tunajsich malých obchodov ktore su specializovane a potrebne ale nespadaju do esencialneho predaja ci sluzieb. To je likvidacne pre nich. Predavaju nieco co im vlada predavat zakazala, pomoc a kompenzaciu od vlady nedostanu ale zato si to kupite v napr. Kauflande. Toto je likvidácia v priamom prenose za asistencie státu. Ale to sol nezaujima a namiesto toho sa tu bude niekto dozadovat buzeracie, udavania a upozornovania. Chore a zvratene

  4. A to že sa verejné financie rozhádzali na nezmysly, to autorovi nevadí, nebolo dosť času riešiť zdravotníctvo po druhej vlne, motivovať zdravotnícky personál aby nedával hromadné výpovede, zabezpečiť vybavenie , prípadne z tých peňazí riešiť ako zvýšiť kapacitu, pre takéto situácie??? Toto, je nonsens, že vedeli, čo sa deje v zdravotníctve celé mesiace a oni zase nič, a teraz urážajú národ, vrátane tej panej , čo nerozumie vlastnému národu… Klamať vedela národ, keď tvrdila, že vakcina je sloboda??? Ryba tu smrdí od hlavy… ľuďom nie je dopriať riadna zdravotná starostlivosť v počiatočnom štádiu a potom končia na Jiske, všetko dostupná liečba sa tu demonizuje, … posledný nech tu zhasne…

  5. Neodkladny tovar moze byt niekedy aj vodovodna hadicka, rohovy ventil, spojka do auta, plavak do zachoda, tesnenie pod dvere, papier do tlaciarne, prsiplast, oblek na pohreb, zimne topanky, fen ci ine veci ktore sa mozu poruchat. Stat by nemal zatvarat male obchody ved nema zmysel aby sa cele mesto stretlo v Kauflande ci Lidli. Stat by mal vyzvat rizikove skupiny – dochodcov, kardiakov, obeznych a cukrovkarov aby boli opatrni a ak to nepomoze tak ich obmedzit. Ak zavriet obchody tak jedine velke kam sa tisice ludi chodia cez vikendy prechadzat.

    Toto su iba dosledky ze stat zlyhal v ockovacej kampani, ta aktualna s tymi plysakmi by ma skor odradila do ockovania. Sam Matovic s tym Sputnikom poskodil vsetko co sa dalo, Sulik, Kollar a Pelle sa nevyjadrovali, Fico a nackovia idu proti. Aj preto sa asi 30% vsetkych ludi iba boji zaockovat a tam kampan nepomoze – mali by dostat predvakcinacne vysetrenie, nech im lekar urobi testy na zrazanlivost krvi, na protilatky a ak budu dobre vysledky mal by im odporucit vakcinu. Ak by im zavolal par dni po ockovani a spytal sa ako sa maju, to by bola uz ceresnicka na torte. Ak sa dochodcovia cez telefon daju presvedcit na kupu hrncov, poistenia ci prepis energie tak to asi funguje len tu sa stat malo snazi.

  6. Anonym 23. novembra 2021, 21:25 ale predavaju napr. Cistiace a dezinfekcne potreby, zahradkarske a dalsie komodity ktore patria pod esencialne.
    Miloš uz len to ako si to tu podal je pre mna udanie a pospinenie pred verejnostou. A nehovorim o tom ze to tu číta kde kto.

  7. Obyvatel 23. novembra 2021, 22:03 – dalsi Tvoj osobny utok, pri ktorom nepoznas fakty, nespytas sa napriek tomu, ze mas cislo na mna a Ty telefon nedvihnes. Ale zato vyplujes uz 3 x NEZMYSEL a KLAMSTVO.

    Presne Tebe podobni ludia a NEmenovanej firme podobni podnikatelia sposobuju problemy, od stvrtka asi znovu nudzovy stav a placat sa tu v srackach budeme este dalsi rok.

    Doplacame na vas vsetci – nakoniec na seba doplatite aj vy samotni.

    Odmietam byt obmedzovany pre aroganciu a ignorovanie vedeckeho poznania niekolkych dobre kriciacich jedincov manipulovanych Ha ra bi nom a hranatym sasom.

    Nie som ochotny znasat utoky chudakov, ktori sa hanbia za svoje meno a este sa snazia aj maskovat vstupy do diskusie.

    Nikomu nechodim na navstevu a neseriem mu pritom na stol v obyvacke. Prosim, aby sa kazdy spraval rovnako.

  8. Obyvatel 23. novembra 2021, 20:30 – napisal si VEREJNE tieto informacie NEzodpovedajuce pravde.

    Aktualizoval som clanok o AKTUALNU VYHLASKU. Citaj, vzdelavaj sa a otvor svoju mysel pre FAKTY.

  9. Miloš pises pre Obyvatel 22:11 čiže mne „Odmietam byt obmedzovany pre aroganciu a ignorovanie vedeckeho poznania niekolkych dobre kriciacich jedincov manipulovanych Ha ra bi nom a hranatym sasom.

    Nie som ochotny znasat utoky chudakov, ktori sa hanbia za svoje meno a este sa snazia aj maskovat vstupy do diskusie.

    Nikomu nechodim na navstevu a neseriem mu pritom na stol v obyvacke. Prosim, aby sa kazdy spraval rovnako.“

    Pokial sa dobre pametam tak vtedy ked si obchodoval so statom čili min. vnutra pod vladou toho ako pises hranateho sasa, ti to nevadilo, ja som to nerobil tak nechapem preco to pises mne.
    Mozno som podla teba chudak ako dalej pises ale za svoje meno sa nehanbím a ty ho dobre vies a ja si nemaskujem vstup do diskusie a to ty dobre vidis a vies tak znovu nechapem preco to pises mne. Za dalsie ja nechodim k tebe na návštevy a ani neseriem u teba na stôl v obyvacke tak znovu nechapem co tu trepes taketo hluposti voci mne. Sa spametaj

  10. Miloš vies uz mam svoj vek a mozno si to zle pametam ked si mi to rozpraval. A je mozne ze som ta zle pochopil a ze si len chcel obchodovat. Cez nalepky, polepy, stvorkolky pre policiu. Prepac asi som ta zle pochopil. Ale vidim ze na ostatne nereagujes tak to je asi v poriadku z tvojej strany.

  11. Obyvatel 24. novembra 2021, 0:33 – zle a znovu zle.

    Som autorom vizualov pre PZ SR, na mojom aute boli vykonane testy červeno modrych majakov a u nas bolo olepenych myslim ze 6 alebo 7 sluzobnych vozidiel PZ do plne reflexnych vizualov.

    Zakupil som aj jednu stvorkolku, ktora bola rovnako vyhotovena do vizualu PZ SR s instalaciou cerveno modrych majakov v LED vyhotoveni (jedny z prvych na Slovensku) a hukacky. Po predvedeni policii a potom, ako sa vtedajsi minister vnutra Kalinak pri stvorkolke odfotil, som policajny vizual nechal odlepit a az do predaja stvorkolky boli na nej loga Reporter24.

    Okrem toho, som na vlastne naklady v zahranici zakupil plne reflexne bundy, LED zastavovacie terce a vsetko som zapozical PZ na testovanie.

    O dovoz a predaj som zaujem nemal a NIKDY som sa do ziadneho biznisu ani NEzapojil.

    Vsetko (vyskum, vyvoj, plne reflexne polepy a vyhotovene katalogy s vizualmi) bolo mnou osobne DAROVANE PZ SR v prospech bezpecnosti cestnej premavky a policajtov vo vykone. A ZADARMO !!

    Takze znovu: 4 X si VEREJNE KLAMAL. O co Ti ide?

  12. Pán Majko všetko je to ľuďoch. Darmo tu budete niekomu vysvetľovať, aký význam má nosenie rûška, respiratora, vakcinacie … Niekoho proste nepresvedčite, aj keď mu na covid zomrie niekto blízky. Prosím ale odpovedzte mi na moju otázku: Ak je tou najspoľahlivejšou ochranou správne nosený respirátor, na čo je komu doklad v obchode či som očkovaný, testovaný či prekonaný??? Prepáčte nechcem byť vulgárna, ale dám k tomu jedno logické prirovnanie Nosiť alebo nenosiť respirátor a preukazovať sa dokladom o „svojej negativite „= nosiť alebo nenosiť ochranu v bordeli a preukázať sa dokladom o „svojej trebárs HIV negativite“z xy dňa….

  13. 😁Aha uz som to pochopil. Takto krasne podane to budi dojem ze si vlastne nezistny darca, filantrop. Ty si vlastne taky malý Šoroš pre policiu. Dufam ze som to spravne pochopil. A mne nejde o nic len ma zaraza ta propagamda aku si tu nastolil. Ale to je tvoja vec a ja to respektujem. Len som reagoval na propagandisticky clanok ktory navadza dojem zleho konania ci potreby upozornovania ci udavania.

  14. Obyvatel 24. novembra 2021, 7:12 – nebudem sa zamyslat nad tym, co sa pocas korony stalo z Teba. A nebudem komentovat Tvoju ironiu tam, kde si znovu zlyhal ako clovek. Nezaujima ma, co si myslis o tom, ked niekto nieco urobi zo zaujmu alebo z presvedcenia ze to je spravne.

    Zaujimaju ma tie preukazane 4 VEREJNE KLAMSTVA, ktore si doteraz za velmi kratke obdobie vlozil do diskusie ANONYMNE, no o konkretnej osobe.

    Nasledne, ked zverejnim pravdu, Ty napises – citujem: „Miloš vies uz mam svoj vek a mozno si to zle pametam ked si mi to rozpraval. A je mozne ze som ta zle pochopil “

    Netusim, ci trpis sklerozou, alebo sledujes konkretny ciel z mne neznameho motivu. Faktom zostava, ze VEREJNE a cielene o inom KLAMES. Niekolkokrat som Ta na to upozornil.

    Zaroven svinis kazdu diskusiu vecami, ktore s nou nemaju nic spolocne.

    Ale mam navrh, aby len tak nestala rec – podme sa teraz bavit o Tebe. Predstav sa tu citatelom a nieco o sebe napis. Nebudem ja a uz vobec nic vymyslene, ziadne klamstvo a ziadne „mnou zle zapamatane alebo pochopene“ veci. Necham to na Teba.

  15. Bohuš 24. novembra 2021, 8:14 – ano a dufam, ze to bude aj pocas sucasnych opatreni.

    Sami tak nakupujeme bezne. Problemom je, ze podnikatelov tu na zaklade vlastnej „vyhlasky“ a v rozpore so skutocnou vyhlaskou, vpustaju bez akejkolvek kontroly, resp. aj NEockovanych, NEprekonanych a NEtestovanych.

    Svojvolne a v rozpore nielen so zakonom, ale aj logikou, si takto vytvorili dalsiu kategoriu ludi „s uplnymi pravami“, resp. bez akychkolvek obmedzeni.

    Prave toto je sposob konania, pre ktory tu budeme mat opatrenia aj buduci rok.

  16. pán majko ten obyvatel je antivaxer a primitívny dezolát čo tu voľakedy písal ako sa lieči savom.on chce šíriť jeho pixloviny a hoaxy na krorých žije a je rovnaký agresívny ako ostatný blázni čo čítam všade.

  17. Miloš vyhláška neupravovala réžim podnikateľ- podnikateľ.Neviem ako to je teraz.A opatrenia a rúška (a covid) tu už budú dlhodobo.Miloš tento boj sa nedá vyhrať ani remízovať. čim dlhšie to bude trvať tým budú na to viacej ludia sr..ť. a najmä ked vidia ako sa k tomu stavajú a dodržiavaju kompetentný.

  18. Anonym 24. novembra 2021, 8:37 – neriesim, ci je Obyvatel za alebo proti ockovaniu. Co riesim, je sirenie MATERIALOV BEZ AUTOROV s webov BEZ UVEDENIA VYDAVATELA. Riesim teda ZODPOVEDNOST za sirene materialy. Obyvatel dostal moznost podpisat sa pod materialy, ked ich povazuje za relevantne a informacie v nich za pravdive. To neurobil.On teda chce ANONYMNE sirit nezmysly pod ktore sa nepodpise ani ich autor a to na zodpovednost ineho. A s tym tu na SOL NEsuhlasim.

  19. Miloš mas tu nastavene a pisomne deklarovane pravidla. Ja ich dodrzujem a dokonca nad ramec nakolko mas moje cislo vies kto som. Moje meno tu nieje podstatne a nezverejnujem ho prave pre debilov ako je Anonym 24. novembra 2021, 8:37. Nepotrebujem aby mi chodil sravat pred dvere. To hadam chapes. Nazastavam si merkurymarket len pisem realitu a ta je ze som tam chodil a preve pre tieto ich prijebane opatrenia som tam prestal chodit nakupovat. Ale pravda je taka ze si mozu vybrat ktore pravidla zavedu v ich predajne. A zaviedli pravidla dokonca nad ramec a zacali kategorizovat a selektovat obyvatelstvo. Co je pre mna odporne a preto tam uz nechodim ked je takato situacia. Ale kludne mohli mat otvorene v zakladnom rezime lebo predavaju tovar co spada do esencialneho tovaru. §2 a nie §4 ako si to tu zavesil. Viem o com pisem a mam to potvrdene a nahrate od ruvz. Nechcel som tu pisat len som reagoval na tvoju propagandu. Inak pozdravuj tvojho priatela Matoviča a povec mu ze by lepsie urobil keby tych 25 milionov co spreneveril na tej tupej vakcinacnej lotérii rozdelil na dve polovice a jednu mohol darovat na nabor a prilepsenie covid personalu v zdravotnictve a druhu polovicu mal pouzit na nakup ivermektinu, antivirotik a vitaminov ktore mal darovat do kazdej domacnosti. Nasledne by mal minimalne o polovicu menej tazko nakazeneho obyvatelstva v nemocniciach a podstane mensiu umrtnost obyvatelstva.

  20. Obyvatel 24. novembra 2021, 11:29 – zatial len zopakujem fakty:

    „Zaujimaju ma tie preukazane 4 VEREJNE KLAMSTVA, ktore si doteraz za velmi kratke obdobie vlozil do diskusie ANONYMNE, no o konkretnej osobe.

    Nasledne, ked zverejnim pravdu, Ty napises – citujem: “Miloš vies uz mam svoj vek a mozno si to zle pametam ked si mi to rozpraval. A je mozne ze som ta zle pochopil ”

    Netusim, ci trpis sklerozou, alebo sledujes konkretny ciel z mne neznameho motivu. Faktom zostava, ze VEREJNE a cielene o inom KLAMES. Niekolkokrat som Ta na to upozornil.“

    A znovu sa pytam:

    „Takze znovu: 4 X si VEREJNE KLAMAL. O co Ti ide?“

  21. Obyvatel ako sa prosím ťa robí „nábor covid personálu“? Čo zdravotníctvo je Amazon? A ten ivermectín a vitamíny a podobne ešte po tom všetkom čo sa deje, stále myslíš vážne? Nie nepomôže to, už to pochop. Práve tí, ktorých prijímame, sa vyložene napchávali tým, čo píšeš a aj tak skončili u nás, lebo sú NEZAOČKOVANÍ ! Iba očkovanie pomáha, aby človek neskončil v nemocnici. Nepomôže ani lockdown, iba sa to celé predĺži a rozloží v čase, aby tie nemocnice stíhali prijímať covid pacientov. Iba očkovanie pomôže. Inak včera sme konečne mali aj milú príhodu, ktorá povzbudí, keď doslova zázrakom sa z ťažkého stavu vystrábil jeden 50r. pán a keď si ho prišla manželka vyzdvihnúť, tak obidvaja plakali od radosti, všetci okolo tiež, všetci
    sa objímali. Toto sú tie najkrajšie okamihy.

  22. Jaro to znamena ze lekarom a sestram ponuknu plat a podmienky ze nebudu utekat do zahranicia ale naopak. A myslim ze na to bolo dost casu ale radsej dal 25 milonov do stratena a par ludi co sa zaockovalo este aj zbohatlo. Toto je trestuhodne a mozno sa ras dozijeme este sudnych procesov ako po vojne.

  23. Jaro ja som si svoju rodinu liecil ivermektinom. Antibiotika nezabrali. Prave naopak po nich nastal len asi na tyzden utlm a potom progres jak hrom. Teploty, bolest chrbat, bolest zaludka, Po ivermektine nastalo zlepsenie stavu hned na dalsi den o 70%. Keby som to nebol videl na vlastne oci tak by som tomu ani ja neveril. Ale je to tak. Mozno nezabera u kazdeho ale v mojej rodine zabral a verim ze som odvratil stav vhodny pre nemocnicu.

  24. Tak už viem, kam budeme posielať pacientov, k tebe domov. Nemá to zmysel, teda diskusia s tebou. Presne kvôli takým ako ty sme v týchto sračkách. A nikto do zahraničia neuteká. Tých, čo odišli, by nezastavil ani miliónový plat, proste dlho presluhovali ako dôchodcovia a jednoducho tá druhá vlna ich dorazila, čakali iba na koniec núdzového stavu. A teraz utekajú kvôli tebe podobným, pretože nie každý je ochotný znášať urážky a nadávky od pacientov, ktorí veria takým bludom ako ty.

  25. Aj lekári len skusaju co zaberie na pacientoch. Temu financne provizie nebudem otvarat. A tvoj nazor je pre mna nepodstatny. Ale s urcitostou viem ze to co podavate a nalievate do ludi je podstatne ale ze podstatne skodlivejsie ako vcasne podany ivermektin. Ja netvrdim ze je to zazrak ale keby to pomohlo tak ako v mojej rodine tak by bolo podstatne menej problemov.

  26. Kolega bol minulý týždeň testovaný s pozitívnym výsledkom. Neočkovaný, obaja rodičia sú lekári, tak mu očkovanie neodporúčali… Písal som mu ako sa má, vraj už dobre, keď prišli príznaky (bolenie hlavy a zubov), dal si ivermectin a nastala úľava. Kde si zobral ivermectin? Manželka má v zálohe, veď je farmaceutka, má s tým dobré skúsenosti. Čo dodať. Som očkovaný, nie som zástanca týchto metód, ale aj takéto sú reálne prípady.

  27. Anonym 19:48 – neviem už, čo si mám o tomto tvojom príspevku myslieť. Ja píšem o krutej realite v nemocniciach. Pozývam tých tvojich dvoch “lekárov” do nemocnice na covid oddelenie, netreba na aro, kde sú pľúcne ventilácie, stačia kyslíky na jiske alebo infekčnom, a hneď by vytriezveli. Všetci sú neočkovaní a skoro všetci sa pri prvých príznakoch napchávali doma ivermectínom, nepomohol. Očkovaní ho nepotrebujú a v nemocnici neskončia. Ivermectín môže zapôsobiť ako psychické placebo s bonusom poškodenej pečene. Tak nešír prosím ťa takéto bludy, ver odborníkom a vedcom, nie šarlatánom. Delta je mimoriadne zákerná a má rýchly priebeh. Tam pomôže iba očkovanie. Tí tvoji známi mali šťastie a rovnako aj rodina obyvatela, ale rovnako by dopadli aj bez ivermectinu. A so zdravou pečeňou.

  28. Nabuduce ked budes vymyslat iverpribeh, tak tam daj aspon tri tyzdne. Aby mohol ten kolega vybrat aspon styri davky. A samozrejme spomen aj babku v medicine.

  29. Jaro, neberiem ti tvoje skúsenosti, ale čítaj s porozumením. Písal som, že nie som zástanca toho. Som očkovaný a o ivermectine ani neviem ako vyzerá. Takže kľud. Nemám dôvod si vymýšľať, prečo by som to robil? Odkiaľ si prišiel na to, že verím šarlatánom? Píšem čo mi povedal, nič viac.

  30. Ešte dodám, aby ste nepísali zbytočné reakcie, že v žiadnom prípade ma nijako nepotivoval a ak v tom niekto vidí propagáciu, jeho problém. Mňa keď chytí covid, spoľahnem sa na dvojitú Astrazenecu. Howgh

  31. Obyvatel to je stará info už pár dní, iba si to asi nedočítal do konca. Práve preto ten covid tam zaniká a mutuje na sebadeštruktívny, lebo japonci sú skoro všetci zaočkovaní a extrémne dodržujú opatrenia – rúška, odstupy, ruky. A to u nás nehrozí, ani to očkovanie a ani opatrenia.

  32. Ano jedina zachrana a Covid spasa je vakcina. Dokazom toho je ze v krajinach so 70-90% zaockovanostou sprisnuju opatrenia , zavadajuju „log-davny“ vid Nemecko Rakusko Cesko Holand Belgia Dansko, Izrael, Newzeland….. No popravde nasa vlada to ma tazke: musi presviedcat nezaockovanych o tom ako je vakcina ucinna a zaroven presviedcat aj zaockovanych aby si dali tretiu boosterdavku, lebo tie dve su uz neucinne…no to proste nevymyslis!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img