ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Prezidentka SR a minister zdravotníctva SR podporili zdravotníkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR  |MM|  Prezidentka SR Zuzana Čaputová a minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský dnes navštívili Oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny v Univerzitnej nemocnici Bratislava v Ružinove.

Spolu s vedením nemocnice vyjadrili vďaku a podporu lekárom, sestrám a ďalším zdravotníckym pracovníkom a vyzvali verejnosť, aby prestala veriť konšpiráciám a dôverala odborníkom.

Ľudský prejav prezidentky SR Zuzany Čaputovej po návšteve nemocnice je k dispozícii tu:

“Prehrávame. Prehrávame boj s covidom. A to najmä v tom zmysle, že sme najhorší na svete v počte novonakazených ľudí na milión obyvateľov. Neviem, čo viac treba počuť a vidieť na to, aby sme zmenili prístup. Čo viac treba vidieť ako preplnené nemocnice, ako ľudí, ktorí zomierajú na pľúcnej ventilácii a väčšina z ich sa už domov nevráti.
Čo viac treba vidieť, ako vyčerpaný zdravotnícky personál. Čo viac treba vidieť, ako ľudí, ktorí zomierajú v iných oblastiach alebo s inými diagnózami, lebo sa kapacitne na nich nedostane. Čo viac ešte potrebujeme počuť, ako že sme so svojim prístupom najhorší na svete.
Pre mňa je to absolútne alarmujúce, a to čo potrebujeme, je prestať šíri bludy o covide a prestať tliachať o covide a počúvať odborníkov. Odborníci jednoznačne hovoria, konzílium má jasné odporúčania, že treba obmedziť mobilitu, že potrebujeme lockdown.
Je to nepopulárne opatrenie, ktoré je absolútne nevyhnutné. Je to žiaľ opatrenie, ktoré sa musí dotknúť všetkých, či sú zaočkovaní, nezaočkovaní, zodpovední. Sme na tom tak zle, že takéto opatrenie, ktoré odborníci odporúčajú, sa musí dotknúť všetkých. A áno, treba povedať aj to bé – je to nefér voči ľuďom, ktorí sa správali zodpovedne, dodržiavali opatrenia a zaočkovali sa.
Dúfam, že keď toto najhoršie pominie, práve toto a ich zodpovedný prístup bude môcť byť zohľadnený. Počúvajme odborníkov, lebo obrázky, ktoré som v Ružinovskej nemocnici pred chvíľou videla, boli tragické, boli hrozné.
Keď som sa rozprávala so zdravotníckym personálom, ktorí napriek obrovskej snahe čelí vyhrážkam a nenávisti, mám pocit, že žijem v krajine, ktorej nerozumiem.
Ako je možné, že v súčasnej situácii, keď zomierajú ľudia aj na základe bludov, na covid, ešte stále tu máme nenávisť voči tým, ktorí nás zachraňujú. Toto považujem za absolútne nefér. Moja nekonečná vďaka a úcta patrí každému jednému zdravotníkovi, ktorý sa snaží pomáhať.”

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Podporovať zdravotníkov? Ved o tom súčasná koalícia tliacha neustále,namiesto trápnej očkovacej loterie,ste mali dať miliony na platy zdravotníkom,od júla minuleho roka ste zistili,že treba navýšiť počet zdravotníckeho personálu,ktorý bude zaškolený na obsluhu Covidových lôžok s pľúcnou ventiláciou,prečo ste to nezrealizovali,vyhovárať sa na nezaočkovaných je trápne divadlo…10.11.2021 ..news.ORF.at..obdobie medzi 11.oktobrom a 7.novembrom bolo laboratorne potvrdených 72 794 Covid pozitív,z toho bolo 41% plne zaočkovaných,potvrdila to Agentúra pre zdravie a bezpečnosť potravín(AGES)

  2. A súčasne platí, že špecializované lôžka zahltili takmer výlučne neočkovaní a tým odpálili nemocnice na slovensku. Zaškoliť oblsuhu na špecializované lôžko? To ako zaškoliť obsluhu vysokozdvižného vozíka alebo ako si to predstavuješ? To musí byť lekár, doktor s x ročnou praxou, sestra intenzivistka s dlhoročnou praxou. Zdravotnícky personál po druhej vlne odišiel, vyššie platy by pomohli, ale časť z nich to už nebude robiť za žiadne peniaze sveta, po tejto vlne, ked sú ešte aj antivaxeristi a svetkovia kotlebovi agresívny, to zabalia ďalší.

  3. Presne ako píše 14:18, myslíte, že ten zdravotný personál mal padnúť za toho pol roka z neba? V zdravotníctve robil a robí prestarnutý personál, mnohí si tam v pokoji vegetili v mierových časoch, ale po príchode vojny covidu to jednoducho nezvládli, za žiadne peniaze nechceli zostať, ich život im bol prednejší. Na zdravotníctvo sa kašľalo dlhé predlhé roky a to sa nedá dobehnúť za pár mesiacov ani za miliardy eur (ktorých sa tam mimochodom dosť rozkradlo). Rozklad personálu začal počas vlády myslím p.Fica, keď sestry chceli vyššie platy a dali hromadné výpovede. Niektoré sa nepripojili a odvtedy bol s personálom v nemocniciach problém. Kopa tých čo dali výpovede sa už nevrátilo a ostatni boli dlho rozhádaní. Nevyštrajkovali nič, nikto im nič nepridal a frustrácia bola na svete. Reálne im trocha bolo pridané až minulý rok, ale to už je neskoro. A podobne aj lekáry, je to na dlhé písanie.

  4. Vlada idiotov ma vygrulenej podporu: Bývalý minister zdravotníctva Krajči vlani v októbri nakúpil tisíc pľúcnych ventilátorov. Hovoril, že zaškolíme zdravotníkov, ak bude treba aj študentov, aby ich mohli obsluhovať. 28. august 2021 minister zdravotníctva Lengvarský: “Vianoce by mali byť bez vírusu. Sme múdrejší a pripravenejší.” September 2021: “Nemocnice sú na covid pacientov pripravené”.

    Aká situácia je dnes? Máme plne obsadených 258 lôžok s pľúcnou ventiláciou. Premiér 18.11.2021: “Už nemáme voľné pľúcne ventilácie”. Podľa neho sú nemocnice pred kolapsom. Súčasný minister zdravotníctva Lengvarský na kritiku, že nemáme pripravenú obsluhu pľúcnych ventilátorov hovorí, že to nie je jednoduché zaškoliť ľudí. Zaškolenie dlho trvá a nemôže to robiť hocikto…

  5. Pozri si ..Narodná Rada Slovenskej Republiky:hodina otázok 21.10.2020..prečítaš si tam napr.otazku od poslanca Š.Kuffu a odpoved namiesto ministra zdravotníctva odpovedala ministerka kultury Milanová..napr. na obsluhu prístrojov pľucnej ventilácie sú k dispozicií lekári a personal so skusenosťami z JIS,ktorých máme na Slovensku dostatok,zároveň máme pripravene kurzy pre lekárov príbuzných špecializačných odborov…a odvtedy ubehol rok ..

  6. Ako hovorí Matovič, zlyhal jeho nekompetentný minister Legvarsky 🙈

    Nekompetentna vláda ktorej nedôveruje 90% občanov.
    Občanom by mali odporúčať presný opak toho čo chcú, zrejme by to malo väčší efekt.
    Basa po Lúčanskom je voľná!

  7. ta co citlivo vnima si isla robit zase teklamu. Je mi s nej na grc. Doteraz kde bola? A co slovo to blud vysiel z jej ust. Neschopna vlada nas zase nahnala do katastrofi, lekarov neni, sestier neni, ventilatorov neni. Hlavne ze boli peniaze na ockovanie, reklamy, loteriu. OlaNO ovce dakujeme vam vsetci za to co ste zvolili.

  8. Mali sa ist pozriet do domov dochodcov,ako sa tam pracuje ,personalu minimum ,ochrannych pomo ok minimum,platy smiešne a oni dakuju zdravotnikom,hanba😬

  9. Peniaze na ockovanie? jedna vakcina 20 eur, dve vakciny 40 eur a je po pandemii. Ale my sme sa neočkovali a prišiel delta variant, niekoľko krát horší.
    Aká vláda? Občan sa sám slobodne rozhodol, mal svoj názor, výsledok sa dostavil, nadávať sa musí, tak nie na seba ale na vládu 🙂

  10. lekárov bol nedostatok dávno pred koronou…ten kto vie po nemecky je v rakúsku (lockdown) a ten kto nie je v ČR (tiež uvažujú o lockdowne)…tieto krajiny je nereálne preplatiť a aj napriek tomu že majú zdravotníctvo o levely inde než my tak tak ten nápor dávajú s veľkými ťažkosťami a hovorí sa o povinnom očkovaní..žiadna krajina sveta nedokáže za rok naklonovať lekárov, tak aby systém zvládol exponeniálny rast nakazených, a to navyšovanie kapacít je oproti očkovaniu tak drahé a časovo náročné že všetky štáty logicky pretláčajú očkovanie…my si naších lekárov ani nevážime – útočíme na nich, či už to priamo v nemocniciach či očkovacích tímoch alebo aj na sociálnych sieťach ak sa začnú popisovať realitu v nemocniciach a prosiť nech sa ľudia dajú očkovať, neveríme im, vysmievame sa im a keď už je najhoršie sa pýtame že kde sú?..ako to, že ich nie je dostatok?…ak tu bol nejaký rok nejaký počet tak dnes ich je menej, sú zase o rok starší, unavanejší, frustrovanejší a dobre si rozmyslia či im to stojí za to…sami sme mali možnosť im pomocť a odlahčiť, bol na to dostatok času ale my radšej budeme ukazovať na všetkých okolo na vine sú očkovaní, vláda a nemocnice….ďakujem ľudom ako Jaro a ostatním lekárom čo to nezabalili, že na to ešte majú síl a nervy…držte sa..

  11. Prečo potom boli zdravotné sestry neochotné urobiť Borysovi čaj aj jeho súkromnej opatrovateľke čo mu išla pofajať??? Všetko nie je o peniazoch , niektoré sú aj neochotné…

  12. PRE PANI PREZIDENTKU !!!!
    Sklamali ste ma.Drzal som vam vo vsetkom palce.Dnes ste ma odsudili ako daku spinu a odpad v tejto spolocnosti.A to len preto ze odmietam zaockavat sa.Preco?Lebo od zaciatku Corony som dodrzal opatrenia napomahal sitim rusok a davanim zdarma.Testoval sa v radach ked som sa dozvedel ze stali aj pozitivny ci predo mnou alebo aj za mnou.Ozaj robil co sa dalo a dodrziaval vsetko.A naco to???Som odpad spolocnosti lebo sa nedam ockovat.Nezmysel.A VY.Uz pre mna nieste dobrou prezidentkou.Idete z tyma co nevedia tuto spolocnost dobre viest.Vdaka vam za vsetko a nech sa vam dari a ja vam prajem to co vy mne.Vdaka.

  13. Neockovany, čo to trepeš? Prezidentka doporučuje lockdovn pre všetkých. Sme na tom veľmi zle, musíme znížiť mobilitu. Ja som ockovany a platí pre mňa to isté čo pre teba. Aj ja som zodpovedný.,tak ako ty.

  14. Keby ich z nemocnice posielali domov bolo by to ekonomicke aj ekologicke!!!! Umriet doma v kruhu svojej milujucej a starajucej rodiny. Co viac by mohol chciet? Osobnu Voccovu ci inu sladku rec nad svojou truhlou? Chodia vobec tito plemenni recnici na pohreby svojich ucastnikov manifestacii? Boja sa“““

  15. ze „dopocutia“ :D. Citlivo vnimam ze bez papiera s ktoreho by citala sa nevie ani len normalne rozlucit. To bude zase memeciek na jej adresu 😀 😀 :D.

  16. seredan 23. novembra 2021, 23:04…už sa chytáš naozaj každej slamky len aby si mohol kritizovať, a keďže si nič si nanašiel tak si sa chytil jedného slovíčka…proste hejt za každú cenu….povedala doslova: „Ďakujem veľmi pekne, dopočutia, dovidenia“..čo ti na tomto prekáža už naozaj nerozumiem…ono to totiž nevysiela len TV ale aj rádia…..

  17. Pani prezidentke :postaviť sa pred nemocnicu spolu s ministrom zdravotníctva a obviňovať všetkých okolo za daný stav je vrchol cynizmu, necitlivosti, egoizmu a snahy vyviňovať sa zo zodpovednosti.

    V ťažkých časoch národ očakáva od hlavy štátu rozhodnosť, odhodlanie a vrátenie nádeje.

    Namiesto toho sme sa dočkali dupania nožičkami rozmaznaného dievčatka, ktoré spolu s kamarátmi pokašľalo, čo sa dalo a teraz hľadá na koho to zvaliť.“

  18. Ratafak plachta citlivo vnimam ze sa namna hnevas. Ale preco? Ved som len napisal co povedala tvoja prezidentka. Klamal som v niecom? Ta osoba uz davno nema co hladat vo svojom urade. Nema na to intelektualne. Je to chodiaca katastrofa a hanba. Darmo z nej media robia najoblubenejsiu osobu pomaly v celom vesmire. Ludia to citlivo vnimaju uplne inak. Az na niektorych. Ale to je v poriadku. Kazdy ma pravo na svoj nazor.

  19. Prezidentka dala práveže úplne jasný odkaz vláde aj občanom. Bola tu kampaň za očkovanie známych ľudí, očkovacia lotéria, bonus pre tých ktorí privedú iných k očkovaniu, mediálna masáž. A keď toto nestačilo, musí prísť to posledné lockdown. Práveže tá prezidentka jednoznačne hovorí čo treba napriek tomu že jej klesne popularita, len politické strany sa boja že stratia voličov a idú cestou vlažnej vody. Kto už toto nevidí je len ten kto to vidieť nechce.

  20. seredan 24. novembra 2021, 11:04…..nehnevám sa na teba, len nerozumiem tej potrebe hladať chybu tam kde nie je….napísal si, že sa nevie ani normálne rozlučiť a ja teda naozaj nerozumiem čo je zlé na rozlučení slovami: „Ďakujem veľmi pekne, dopočutia, dovidenia”…napíšeš mi prosím kde je tá chyba? ako by sa mala podľa teba rozlučiť s divákmi a poslucháčmi aby to bolo podľa teba v poriadku a dostatočne intelektuálne na úrovni?

  21. Odkaz, prezidentka urobila, čo mohla, zaockovala sa pred kamerou, aby povzbudila aj ľudí. Vždy nabáda k očkovaniu. Máme šťastie, že máme takú prezidentku. Seredan,ty si hanba.!!!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img