ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Interpelácie poslancov MsZ zo dňa 04.11.2021

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Martin Tomčányi, primátor mesta Sereď  /23 NOV 2021/

Ing. Mária Fačkovcová

Bolo by možné   umiestniť monitorovací bezpeč. systém (kamery) z dôvodu prevencie voči vandalom a páchateľom deliktov na novovybudovanej oddychovej zóne „Nábrežie Garbiarska“?

V meste pribudla vďaka zaangažovaniu sa množstva dobrovoľníkov, predovšetkým skautov a členov OZ Vodný hrad,  pekná oddychová zóna . Žiaľ, po jej vybudovaní „ruku k dielu“ priložili aj vandali, čo je veľmi smutné a pre   viac ako 40 mládežníkov a detí, ktoré do jej vybudovania boli zapojení cez ich skautských vedúcich a rodičov, aj veľmi demotivujúce.

Odpoveď: Umiestnenie bezpečnostnej kamery (kamier) pri oddychovej zóne „Nábrežie Garbiarska“ bude možné až po rekonštrukcii prenosovej siete. Rekonštrukciu (zvýšenie prenosu rýchlosti dát) by sme radi urobili v roku 2022.

JUDr. Michal Irsák

Predmet: Zánik mandátu poslanca PhDr. Michala Hanusa. Uplynulo isté časové obdobie, keď došlo k vysloveniu zániku mandátu poslanca MsZ v Seredi PhDr. Michala Hanusa pre jeho neúčasť na rokovaniach mestského zastupiteľstva v zákone určenom období. Dotknutý poslanec sa obrátil na súd. Na základe vyššie uvedeného žiadam odpoveď na tieto otázky:

1/ v akom štádiu je súdne konanie o preskúmanie zániku mandátu poslanca PhDr. Michala Hanusa na Krajskom súde v Trnave, navrhovateľ PhDr. Michal Hanus c/a Mesto Sereď. Žiadam uviesť všetky procesné úkony, ktoré mesto v tejto veci urobilo.

Odpoveď: Na novembrovom rokovaní zastupiteľstva v informatívnej správe primátora odznela informácia:

„Súdny spor  mesto verzus p. Michal Hanus. Na Krajskom súde v Trnave je vedené súdne konanie, sp. zn. 14S/21/2021, vo veci preskúmania zániku mandátu poslanca Mestského zastupiteľstva v Seredi, p. Michala Hanusa. Mesto zastupuje advokát doc. JUDr. Jozef Sotolář, PhD. V súčasnosti prebieha dokazovanie. Súd postupne vyzýval jednotlivé sporové strany na vyjadrenie sa k tvrdeniu a argumentácii druhej sporovej  strany. Ostatne, a to dňa 29.10.2021,  bolo zo strany mesta prostredníctvom advokáta doručené krajskému  súdu v poradí už druhé vyjadrenie mesta.“

 

2/ aké boli doteraz finančné výdavky spojené s týmto sporom, napr. za právny rozbor veci, súdne poplatky, odmena advokátovi a iné hotové výdavky ako napr. poštovné, telekomunikačné poplatky a iné.

Odpoveď: Mesto uhradilo nasledovné faktúry na základe týchto zmlúv:

  1. Zmluva o poskytovaní právnych služieb zo dňa 3.2.2021:

–       právny rozbor veci – spracovanie odborného právneho stanoviska pre potreby klienta vo veci zániku mandátu poslanca.

interné číslo faktúry došlá  dňa suma
20210119 11.2.2021 1 585,44 €
20210144 22.2.2021 340,56 €

 

  1. Zmluva o poskytovaní právnych služieb zo dňa 22.6.2021:

– právne zastupovanie klienta vo veci Krajského súdu Trnava, sp. zn. 14 S/21/2021 (vec M.
Hanus c/a mesto Sereď o preskúmanie zániku mandátu poslanca) a to až do právoplatného
skončenia veci.

 

interné číslo faktúry došlá  dňa suma
20210756 13.7.2021 2 304,00 €
20211260 5.11.2021 460,80 €

 

Ing. arch. Róbert Kráľ

Bolo by možné vytvoriť systémové riešenie pri ochrane drevín Pagaštanu konského? Tieto dreviny sú napádané špeciálny m chrobáčikom (ploskáčik).  Sú to krásne stromy na území mesta Sereď a bolo by dobré vyčleniť finančné prostriedky na systémové riešenie.

Odpoveď: Na území mesta v súčasnosti evidujeme 55 ks stromov „pagaštanu konského“. Ošetrenie postrekom proti ploskáčikovi pagaštanovému sme naposledy realizovali v r. 2018. Na základe informácií z Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho (ÚKaSÚP) momentálne nie je možná chemická ochrana pagaštanu konského, nakoľko v súčasnosti nie je schválený žiadny prípravok proti ploskáčikovi pagaštanovému.

Na Slovensku sa môžu používať len prípravky na ochranu rastlín, ktoré sú autorizované, resp. povolené kontrolným ústavom. V súčasnosti toto kritérium nespĺňa žiadny prípravok. Platnosť jediného schváleného prípravku proti ploskáčikovi pagaštanovému (DIMILIN 48 SC) bola ukončená 8.9.2018.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img